تغییرات ژنتیکی مرتبط با خطر ابتلا به کرونا کدامند؟

یک تحقیق بین المللی با حضور ۳ هزار پژوهشگر و بررسی کد ژنتیک ۵۰ هزار بیمار کووید۱۹ نشان داد تغییراتی در ۱۳ منطقه از کد ژنتیک انسان در ابتلا به این بیماری تاثیرگذار است.

تغییرات ژنتیکی مرتبط با خطر ابتلا به کرونا کدامند؟
کدخبر : 1624
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

یک تیم تحقیقاتی بین المللی متوجه شده‌اند، تغییراتی در ۱۳ بخش کد ژنتیک انسان سبب می‌شود احتمال ابتلای برخی افراد به کووید ۱۹ بیشتر از بقیه باشد.

طرح «ژنتیک میزبان COVID-۱۹» با همکاری بیش از ۳ هزار محقق از ۲۵ کشور جهان انجام شد و نشان داد تغییراتی در ۶ منطقه کد ژنتیک انسان با ابتلاء به نوع شدید کووید ۱۹ مرتبط است. همچنین تغییرات در ۷ منطقه کد ژنتیک نیز سبب می‌شود احتمال ابتلای برخی از افراد به ویروس کرونا بیش از بقیه باشد.

در این پژوهش محققان ۴۶ تحقیق از ۱۹ کشور را بررسی و سپس کدهای ژنتیک ۵۰ هزار فرد مبتلا به کووید ۱۹ را با ۲ میلیون فرد سالم مقایسه کردند. سپس افراد مبتلا به کووید ۱۹ براساس شدت ابتلاء به بیماری به ۳ دسته تقسیم شدند.

در بررسی‌ها برای ۹ تغییر در کد ژنتیک توضیحات واضح زیست شناختی وجود داشت. برخی از مناطق تغییر به واکنش ایمنی بدن و برخی دیگر به بیولوژی ریه افراد مربوط بودند.

یک منطقه تغییر ژنتیکی به سرطان ریه و بیماری بینابینی ریه و یک تغییر دیگر با شرایط بیماری‌های خود ایمنی روماتوئید آرتسیس و کم کاری تیروئید مربوط بود.

آندرئا گانا محقق ارشد انستیتو پزشکی مولکولی فنلاند و رهبر پژوهش می‌گوید: همه درباره ژنوم ویروس صحبت می‌کنند اما ژنوم انسانی اهمیت خاصی دارد. به طور معمول هنگام تحلیل ژنتیک تغییرهای زیادی مشاهده می‌شود اما هنوز مشخص نیست چه ژن‌هایی این تغییرات را انجام می‌دهند. بنابراین کشف یک توضیح زیست شناختی برای تفاوت‌های رصد شده، اهمیت زیادی دارد.

به گفته او در تحقیق پیش رو اطلاعات کشورهایی مانند اردن، ایران، لتونی و پاکستان نیز بررسی شده‌اند. به همین دلیل محققان توانستند با دقت بیشتری ژن‌های مرتبط با کووید ۱۹ را بیابند. به عنوان مثال ۲ منطقه تغییر ژنتیک شناسایی شده در کمتر از ۳ درصد جمعیت اروپایی رصد شده بود. حال آنکه همین دو منطقه در ۳۲ درصد جمعیت شرق آسیا وجود داشت.

گانا در بخش دیگری از سخنانش گفت: محققان ژن‌های ۱۲۵ هزار فرد مبتلا به کووید ۱۹ را بررسی کردند و ۱۰ دگرگونی تغییر در کدژنتیک مربوط با کووید ۱۹ نیز یافته‌اند. به این ترتیب تعداد کل دگرگونی‌های ژنتیک مرتبط با این بیماری به ۲۳ مورد رسید. البته این بخش از تحقیق توسط محققان دیگر بررسی نشده است.

البته به گفته گانا باید در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود. این تحقیق در نشریه نیچر منتشر شده است.

منبع: مهر

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه