اختصاص ۲۶۰۰ میلیارد تومان برای تسهیلات بازنشستگان تامین اجتماعی
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بودجه ۲۷۱ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۰ را ابلاغ کرد و از اختصاص ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات به بازنشستگان خبر داد.
به گزارش پیشنهاد ویژه به نقل از ایرنا، روز پنجشنبه ایرنا از اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، مصطفی سالاری در جلسه ویدئو کنفرانسی تبادل موافقتنامه بودجه ادارت کل و مدیریت درمان تأمین اجتماعی سراسر کشور اظهار داشت: بودجه سال جاری در روزهای پایانی سال گذشته به تصویب هیأت امنای تأمین اجتماعی رسیده است و پس از انجام اصلاحاتی در ضوابط اجرایی به استانها ابلاغ شد.
وی اخذ نظرات واحدهای اجرایی و برآورده شدن نظرات کارشناسی واحدهای مختلف سازمان تأمین اجتماعی را از ویژگیهای بارز بودجه سال جاری برشمرد و گفت: بودجه سازمان تأمین اجتماعی از ۱۷۲ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ به ۲۷۱ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسیده است که افزایش قابل توجهی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه هزینه ماهیانه سازمان تأمین اجتماعی حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان است، گفت: براساس پیشبینیهای کارشناسی انتظار داریم که بین ۱۷ تا ۱۸ هزار میلیارد تومان وصولی نقدی حق بیمه داشته باشیم و حوزه شستا نیز ماهیانه ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان از محل سود و جابجایی داراییها پرداخت کند.
سالاری افزود: بقیه هزینه سازمان تأمین اجتماعی نیز از محل مطالبات جاری و معوق این سازمان از دولت تأمین میشود که در سال جاری ۸۹ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه کشور برای این کار پیشبینی شده و برای دریافت این منابع پیگیریهای لازم در حال انجام است و انتظار داریم که در آینده نزدیک محقق شود.
وی با ابراز اطمینان نسبت به تأمین منابع و ایفای کامل تعهدات سازمان تأمین اجتماعی در قبال جامعه تحت پوشش، گفت: سازمان تامین اجتماعی در میان مدت مشکلی برای ارائه خدمات ندارد. هر چند که در بلند مدت نیازمند برخی اصلاحات هستیم که در شرایط مناسب باید انجام شود.
افزایش اعتبار تسهیلات بازنشستگان
سالاری افزایش اعتبار مربوط به اعطای تسهیلات بانکی به بازنشستگان از ۱۸۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ به دو هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ را گام مهمی برای افزایش ظرفیت پرداخت تسهیلات به بازنشستگان ارزیابی کرد و گفت: در سال جاری نیز ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات به بازنشستگان پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از تصویب ۶۱ پروژه عمرانی برای توسعه خدمات به جامعه تحت پوشش این سازمان در بودجه سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: این پروژهها بر اساس اولویتبندی اجرا میشود و پس از تامین زمین و مراحل طراحی پروژه و انتخاب پیمانکار در استانها عملیات اجرایی این پروژهها نیز شروع میشود.
سالاری گفت: در بین پروژههای عمرانی سال جاری ۲۸ پروژه مربوط به احداث درمانگاه در کنار بیمارستانهای تأمین اجتماعی است که با جدا شدن درمانگاه از ساختمان اصلی بیمارستانها فضای بیشتری برای افزایش ظرفیت خدمترسانی بیمارستانها ایجاد میشود.
وی پرداخت به موقع مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی را از دیگر اولویتهای این سازمان برشمرد و گفت: پرداخت مطالبات بویژه در حوزه نسخه الکترونیک باید در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود و در اسناد کاغذی نیز مطالبات را مطابق روال گذشته پرداخت میکنیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از برنامه این سازمان برای تسهیل استفاده بیمه شدگان و بازنشستگان از برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع خبر داد و افزود: برنامه ما این است که با سازوکارهای تشویقی و براساس ظرفیتها و اختیارات قانونی سازمان تامین اجتماعی مزایایی همچون کاهش فرانشیز و سهم بیمار از هزینه درمان را برای افرادی که از نظام ارجاع استفاده میکنند ایجاد کنیم و سهم بیشتری از هزینه درمان توسط سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود.
افزایش حمایت از بیماران صعب العلاج
سالاری افزود: در بیماری های صعب العلاج تعهدات سازمان تامین اجتماعی به نزدیک ۱۰۰ درصد می رسد و ساز و کار جداگانهای برای این بخش پیشبینی شده است و با دولت و بیمه سلامت در این مسیر همکاری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: این کارها هرچند هزینه حوزه درمان تامین اجتماعی را بالا میبرد اما موجب افزایش کیفیت و ارتقای خدمات درمانی به جامعه تحت پوشش خواهد بود و این طرح قطعا به صورت اختیاری و با ساز و کارهای تشویقی اجرا میشود.
جمیل حق پرست، معاون برنامهریزی، مالی و پشتیبانی سازمان تأمین اجتماعی نیز در این جلسه گفت: کار تهیه و تدوین بودجه سال ۱۴۰۰ از مرداد سال ۹۹ آغاز شد. بودجه سالیانه با حضور نمایندگان واحدهای مختلف سازمان تهیه میشود و شاخصهای مختلف اقتصادی کشور و سازمان در این بودجه موثر است.
وی با بیان اینکه بودجه سالیانه به صورت دستور اداری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به استانها ابلاغ میشود، گفت: در کنار بودجه، برنامه عملیاتی نیز تدوین شده است و بودجه ستاد و شرکتهای وابسته نیز در بودجه سالانه لحاظ شده است.