ایندیپندنت: تجاوزات اسرائیل در غزه شکست توافقهای عادیسازی را ثابت کرد
روزنامه ایندیپندنت در گزارشی به وضعیت کشورهای سازشکار پس از تجاوزات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه غیرنظامیان فلسطینی و شکنندگی توافقهای سازش با این رژیم پرداخت.
به گزارش پیشنهاد ویژه به نقل از تسنیم، روزنامه انگلیسی ایندیپندنت اخیراً گزارشی به قلم «بورزو داراگاهی» خبرنگار خود در امور بینالمللی منتشر و در آن اعلام کرد که جنگ غزه شکست توافق نامههای عادی سازی میان کشورهای عربی و اسرائیل طی ماه های گذشته را ثابت کرد.
در این مقاله آمده است تجاوزات اسرائیل به غزه پس از تلاش برای بهبود چهره خود از طریق توافقنامههای عادی سازی موجب شد تا همه تلاش های آن در این زمینه از بین برود.
روز دوشنبه نشست مجازی میان انجمن بازرگانان در مغرب که سال گذشته میلادی توافق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضا کرد با اتاقهای بازرگانی اسرائیل جهت بحث درباره فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در اسرائیل به تعویق افتاد.
پروازهای تلآویو و شهرهای امارات نیز به دلیل نگرانی های امنیتی متوقف شده است. از سوی دیگر فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه سعودی که پیش از آغاز درگیری های گسترده در فلسطین اشغالی و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه چندین بار به صورت غیر مستقیم درباره توافق قریب الوقوع میان ریاض و تلآویو صحبت کرده بود در این شرایط مجبور شده تا جنایتهای اسرائیل علیه غیرنظامیان فلسطینی را محکوم کند.
ایندیپندنت در ادامه نوشت ، این احتمال وجود دارد که تجاوزات اسرائیل به غزه و کرانه باختری به منزله یک دست انداز جهت کند کردن مسیر بهبود روابط میان رژیمهای عربی مورد حمایت آمریکا با اسرائیل باشد و آن دسته از کشورهایی که با تحریک دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده و جرد کوشنر، داماد وی به سمت سازش با اسرائیل پیش رفتند اکنون در موقعیت دشواری قرار دارند.
بر اساس گزارش ایندیپندنت، تمارا کوفمان ویتس، مسئول سابق وزارت خارجه آمریکا که اکنون در موسسه بروکینگز فعالیت دارد در این زمینه اظهار داشت ، خطر اصلی اکنون این است که کشورهای عربی که با اسرائیل توافق کردهاند اکنون در این وضعیت هرج و مرج قرارگرفته و مجبورند با آن زندگی کنند. این فشار به ویژه در کشورهایی که مقامات آن مجبور به پاسخگویی دموکراتیک هستند شدیدتر است.
روزنامه ایندیپندنت در ادامه گزارش داد که در سودان که ماه ژانویه با شرط لغو تحریم های آمریکا به توافق عادی سازی با اسرائیل پیوست تجمع طرفداران فلسطین آغاز شده است. عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان نیز که پیش از این توافق با اسرائیل را پیروزی صلح جهانی توصیف کرده بود اکنون در موضع دفاعی قرار گرفته و تلاش می کند تصمیم دولت وی موجب آسیب رسیدن به آرمان فلسطین نشود.
البرهان روز دوشنبه در گفتگو با فرانس 24 گفت آنچه در غزه علیه غیرنظامیان اتفاق میافتد تاسف بار است اما عادی سازی هیچ ارتباطی با حقوق فلسطینیان در برپایی دولتشان ندارد.
در مقاله ایندیپندنت آمده است، وجود درگیری میان اسرائیلیها و فلسطینیها موجب ایجاد تنش های زیادی در میان مردم سودان شده که به شدت از آرمان فلسطین حمایت میکنند و شکاف بزرگی میان سایر گروههای سودانی با شورای حاکمیتی این کشور درباره مسئله فلسطین وجود دارد.
حتی رژیم های قدرتمند عربی که طی سال های گذشته به شکل غیرمستقیم روابط خود را با اسرائیل بهبود بخشیده بودند اکنون در میان تصاویر غیرنظامیان فلسطینی که در تجاوزات هوایی اسرائیل به شهادت رسیدهاند فشار زیادی احساس میکنند. کشور قطر که هرگز توافقنامه صلح با اسرائیل را امضا نکرده همچنان به حمایت از مردم فلسطین در زمینه های مختلف ادامه میدهد و مردم این کشور در تظاهراتهای کمسابقه پرچم فلسطین را به اهتزاز درمیآورند. در عمان نیز که روابط نزدیک اما پنهانی با اسرائیل دارد اعتراضات مردم به جنایتهای رژیم صهیونیستی آغاز شده است.
همچنین مغرب علاوه بر لغو یا به تعویق انداختن کنفرانس تجاری با اسرائیل سفر برنامه ریزی شده مقامات این رژیم در ماه جاری برای بحث درباره پروازهای مستقیم میان دو طرف را لغو کرد. همچنین سیاستمداران نزدیک به حزب حاکم در مغرب که ریشه اسلامی دارند در کنار مردم این کشور در اعتراضاتی که به منظور درخواست برای پایان عادی سازی با اسرائیل برگزار میشود شرکت کردند.
تحلیلگران معتقدند اگر حاکمان رژیمهای سازشکار تحت فشار گسترده افکار عمومی قرار بگیرند به راحتی می توانند توجیه کند که توافق با اسرائیل فقط کاغذی است. اما درباره امارات این موضوع فرق میکند. حاکمان این کشور بیش از سایر رژیمهای عربی در روابط با اسرائیلیها پیش رفته و از نظر محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی نکات مثبت در رابطه با صهیونیستها بیشتر از نکات منفی است و اجازه نمیدهد درگیری اسرائیل و فلسطین مانع ادامه روابط ابوظبی و تلآویو شود.