تصاویری خیرهکننده از محل تشکیل ستارگان
ستارهشناسان نقشههایی خیرهکننده از محل تولد ستارهها ایجاد کردهاند که تنوع این کهکشانها را نشان میدهد.
به نقل از دیلیمیل، ستارهشناسان با استفاده از تلسکوپ آرایه میلیمتری بزرگ آتاکاما(Atacama Large Millimeter Array) معروف به "آلما" اولین سرشماری ابرهای مولکولی در جهان پیرامونمان را به پایان رساندند.
به گفتهی محققان از ایالت "اوهایو" برخلاف نظریههای قبلی محل تولد ستارگان ظاهر و عملکردی مشابه ندارند. به گفتهی گروهی که این مشاهدات را انجام دادند، این کشف گامی بزرگ در جهت درک محل تولد ستارهها است.
علاوه بر تنوع بالا کشف شد که عمر این مکانها کمتر از آن چیزی است که تصور میشد. محل تولد ستارگان تا ۳۰ میلیون سال دوام دارند و نسبت به آن چه تصور میکردیم تاثیر کمتری در ایجاد ستارگان دارند.
در طی پنج سال اخیر گروه بینالمللی از محققان با همکاری گروهی از رصدخانه ملی رادیویی آمریکا به بررسی محل تولد ستارگان پرداختند. آنها ۱۰۰ هزار منطقه برای تشکیل ستارهها در ۹۰ کهکشان نزدیک را مورد بررسی قرار دادند.
ستارهها از ابرهایی از غبار و گاز تشکیل میشوند که ابر مولکولی نامیده میشوند.
هر ابر مولکولی در جهان میتواند هزاران یا حتی دهها هزار ستارهی جدید ایجاد کند. آدام لروی(Adam Leroy) دانشیار نجوم در دانشگاه ایالتی اوهایو و یکی از رهبران این پروژه میگوید: هر ستاره حتی خورشید خودمان درون یکی از این ابرهای مولکولی تشکیل شده است. این مکانها مسئول ایجاد کهکشانها و سیارات هستند و نقش مهمی در ایجاد جهان ایفا میکنند اما این اولین بار است که ما توانستیم نمایی کامل از این مکانها در کهکشانهای پیرامونمان به دست بیاوریم.