آلکنو: مربی که قول مدال می‌دهد شارلاتان است

سرمربی تیم ملی والیبال ایران گفت: هر مربی که قول کسب نتیجه و مدال می‌دهد شارلاتان است. هیچ‌گاه این کار را نکرده‌ام.

آلکنو: مربی که قول مدال می‌دهد شارلاتان است
کدخبر : 113
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

به گزارش پیشنهاد ویژه به نقل از ایرنا، در آستانه آغاز لیگ ملت‌های والیبال، ولادیمیر آلکنو سرمربی جدید تیم ملی والیبال ایران در یک نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. آلکنو در این نشست خبری اظهار داشت: هر مربی که قبل از مسابقات یا در جریان رقابت‌ها قول کسب نتیجه می‌دهد شارلاتان است. وقتی از من برای حضور در تیم ملی والیبال دعوت شد، هدف این بود که به روی سکوی المپیک برویم. در جواب گفتم که هر چه در توان دارم می‌گذارم که این هدف محقق شود.

وی افزود: تمام بازیکنان و دیگر اعضای تیم تمام توان خود را به کار می‌برند که به این هدف برسم. در طول ۲۵ سال مربیگری خودم حتی یک بار هم قول کسب نتیجه نداده‌ام. هیچ‌کس نمی‌داند فردا چه اتفاقی برایش می‌افتد.

سرمربی تیم ملی والیبال ایران درباره انتخاب محمدرضا تندروان به عنوان دستیار ایرانی خود و کنار گذاشتن پیمان اکبری گفت: پیش از اینکه در تیم ملی ایران شروع به کار کنم، با رییس فدراسیون و سرپرست تیم ملی حرف زدم و خواستم که به من اجازه داده شود که همه تصمیمات درباره تیم ملی را خودم بگیرم. درحال حاضر ۶ مربی ایرانی در تمرینات تیم ملی حضور دارند. برای من همه این مربیان یکسان هستند. این لیستی بود که فدراسیون به من داد و بین آنها هیچ فرقی نمی‌گذارم.

وی افزود: پیمان اکبری گذشته درخشان و سابقه زیادی در تیم ملی دارد. اما تندروان را به این خاطر انتخاب کردم که هر روز در تمرینات شرکت می‌کند و فعالیت زیادی دارد. او مربی جوانی است و سوال من این است که چرا تندروان نتواند به تورنمنت‌های بین‌المللی اعزام شود؟ بدون شک روزی هم اکبری تجربه کمی داشت و کسی به او فرصت کسب تجربه داد. اگر پس از من یک مربی ایرانی جدید هم تجربه بین‌المللی کسب کند خوب است.

آلکنو: مربی که قول مدال می‌دهد شارلاتان است

آلکنو درباره تفاوت بازیکنان والیبال روسیه که از نظر فیزیکی بسیار توانمند هستند با بازیکنان ایران، اظهار داشت: ایران و روسیه ۲ تیم متفاوت هستند. در این مدت بیش از اینکه با بازیکنان کار فیزیکی انجام دهم، سعی کردم از نظر روانی روی آنها کار کنم. تیم ایران از نظر تکنیک و سرعت سطح بالایی دارد. امیدوارم در فرصت باقی‌مانده روحیه تیمی را به انسجام برسانیم. باید ذهنیت بازیکنان را به گونه‌ای تغییر دهیم که مقابل تیم‌های فیزیکی بازی قابل قبولی ارائه کند. بازیکنان تیم ملی در طول چند سال شکل گرفته‌اند و در مدت کوتاه نمی‌توانم آنها را از نظر فنی تغییر دهم.

وی در پاسخ به این سوال که پیش از پذیرفتن سرمربیگری تیم ملی والیبال ایران چه دیدی از این کشور داشتید؟ گفت: پیش از این هم با سعید معروف به عنوان یک بازیکن ایرانی کار کرده بودم. او نخستین منبع من برای شناخت ایران بود. در سال ۱۹۸۸ هم یک بار به ایران سفر کرده بودم که البته خیلی سفر جالبی نبود زیرا روزی که وارد تهران شدیم، آیت‌الله خمینی (ره) از دنیا رفت و مسابقه‌ای که قرار بود در آن شرکت کنیم لغو شد.

آلکنو ادامه داد: به عنوان بازیکن تیم ملی روسیه هم مقابل ایران بازی کرده‌ام. ایران از هیچ تیمی ترس ندارد و آماده رویارویی با هر تیمی است. یکی از بازیکنان به من گفت که اگر روز مسابقه در شرایط روحی ایده‌آلی باشیم می‌توانیم هر تیمی را شکست بدهیم. من هم با این بازیکن موافق هستم.

سرمربی تیم ملی در پاسخ به این سوال که چرا ایران را انتخاب کردید؟ گفت: انگیزه اصلی من حضور در چهارمین المپیک بود. از سوی دیگر مسوولین فدراسیون والیبال ایران نیز شرایط من را درک کردند و اجازه دادند که فصل را با تیم زنیت کازان به پایان برسانم و سپس به ایران بیایم.

آلکنو درباره اینکه به طور معمول عقیده دارد که مدافعین میانی باید بیشتر برای دفاع وقت بگذارند تا حمله اما این دیدگاه با شیوه بازی سعید معروف تفاوت دارد، گفت: من تنگ‌نظر نیستم و یک‌جانبه نگاه نمی‌کنم. شرایط بازی به کیفیت تیم حریف بستگی دارد. حتی ممکن است در طول یک مسابقه مدافعین میانی ۹۰ درصد وقت خود را برای دفاع صرف کنند و در یک بازی دیگر شرایط به طور کامل عوض شود. در زنیت کازان با معروف هماهنگی زیادی داشتیم و به این خاطر موفقیت‌های زیادی هم کسب کردیم. باید در لیگ ملت‌ها ببینیم که تا چه حد دیدگاه‌های تاکتیکی من در میدان اجرا می‌شود.

آلکنو: مربی که قول مدال می‌دهد شارلاتان است

وی گفت: در والیبال جهان بیشتر سرویس‌ها با قدرت و سرعت بالا زده می‌شود اما در لیگ ایران بیشتر سرویس‌ها به صورت هدفمند است. به همین دلیل دریافت بازیکنان ایران ضعیف است و مقابل تیم‌های قدرتی به مشکل می‌خوریم.

آلکنو درباره جواد کریمی گفت: بدون شک او آینده درخشانی خواهد داشت اما وقتی وارد اردو شد شرایط خوبی نداشت و با اضافه‌وزن به تمرینات آمد. این در شان تیم ملی ایران نیست که یک بازیکن با اضافه وزن وارد تیم ملی شود. درحالی که بازیکنان قدیمی‌تر مثل معروف و سید محمد موسوی با آمادگی بالا به تمرینات آمدند. این بازیکن جوان باید در کار خود بازنگری کند. کریمی به طور تقریبی در بیشتر طول زمان لیگ بلژیک روی نیمکت می‌نشست. البته می‌دانم که مشکل مصدومیت هم داشت اما برای من مهم است که هر بازیکن در ترکیب اصلی تیم خود باشد. با این وجود کریمی آینده درخشانی دارد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا وقتی با برنامه‌ریزی لیگ ملت‌ها روبرو شدید، به جای اعتراض، برنامه تمرینات را تغییر دادید؟ گفت: هشت مسابقه ما در لیگ ملت‌ها صبح برگزار می‌شود اما اگر بخواهیم وقت خود را برای اعتراض صرف کنیم به صلاح تیم نیست. در المپیک هم چند بازی تیم ملی صبح برگزار می‌شود، پس چه بهتر که خودمان را با این شرایط وفق بدهیم. البته من هم عقیده دارم که این شرایط تبعیضی علیه ایران است.

آلکنو درباره قصدش از خداحافظی با والیبال پس از بازی‌های المپیک اظهار داشت: خداحافظی با رشته‌ای که ۴۰ سال عمر خود را در آن صرف کرده‌ای بسیار سخت است. بلد نیستم با نیمی از انرژی خودم کار کنم. صدای درونی من می‌گوید که نیاز به یک وقفه و استراحت دارم. در این مدت پیشنهاداتی از سوی چند باشگاه داشته‌ام اما بهترین آنها این بوده که مدیر فنی یک تیم باشگاهی شوم.

سرمربی تیم ملی والیبال درباره بازیکن‌سالاری گفت: نمی‌دانم پیش از حضور من در تیم ملی ایران چه اتفاقاتی افتاده است اما در هر تیمی که من بوده‌ام، هیچکس غیر از من اجازه تصمیم‌گیری ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا از فرصتی که فدراسیون بین‌المللی برای تغییر ۶ بازیکن در طول لیگ ملت‌ها داده است استفاده می‌کنید؟ اظهار داشت: در صورتی که بازیکنان دچار مصدومیت شوند از این فرصت استفاده می‌کنیم وگرنه فهرست بازیکنان ما با همین ۱۷ بازیکن بسته شده است. اگر لیگ ملت‌ها هدف اصلی ما بود فهرست بازیکنان اعزامی به این مسابقات تغییر می‌کرد و بازیکنان باتجربه‌تر را انتخاب می‌کردم نه بازیکنان جوان. در جلسه‌ای که با رییس فدراسیون داشتیم، تصمیم بر این شد که هدف اصلی ما بازی‌های المپیک باشد. در لیگ ملت‌ها باید ۱۵ بازی در مدت کوتاه برگزار کنیم که خطر مصدومیت را افزایش می‌دهد.

سرمربی تیم ملی والیبال تصریح کرد: قصد دارم به بازیکنان جوان در لیگ ملت‌ها فرصت بدهم. پیش از این هم در تیم ملی روسیه این کار را انجام داده‌ام و به چند بازیکن جوان فرصت تجربه بین‌المللی دادم که به ستاره‌های بزرگی تبدیل شدند. امیدوارم این اتفاق در تیم ملی ایران هم رخ بدهد.

وی ادامه داد: پیش از آمدن من به ایران، می‌دانستم که چون فرصت کمی برای ایجاد ارتباط با بازیکنان دارم باید با زبان مادری خود با هم حرف بزنیم. تسلط من بر زبان انگلیسی به هیچ وجه مطلوب نیست. سه هفته پیش از سفر من به ایران با یک مربی تکواندو آشنا شدم و درباره مشکلم با او حرف زدم. آن مربی تکواندو «مانلی کسرایی»  را به من معرفی کرد.

آلکنو خاطر نشان کرد: شنیده‌ام که می‌گویند آلکنو مترجم خاص خود را با ایران آورده، ولی با او در فرودگاه مسکو آشنا شدم. این را هم بدانید که کسرایی بدون یک ریال پول برای تیم ملی ایران کار می‌کند. نمی‌دانم پیش از من بازیکنان چگونه با مربیان رابطه برقرار می‌کردند ولی برای من رابطه نزدیک در طول تمرین و پس از تمرین با بازیکنان بسیار مهم است. به این خاطر مترجم تیم ملی مهره اصلی تیم من است. می‌توانید از بازیکنان بپرسید که حضور کسرایی چه تاثیری در افزایش کیفیت ارتباط ما داشته است.

سرمربی تیم ملی والیبال ایران درباره استعداد بازیکنان جوان ایران برای دوران پس از المپیک گفت: مشت نمونه خروار است. جوانانی که امروز در اردوی تیم ملی هستند نماینده طیف وسیعی از بازیکنانی هستند که در لیگ ایران بازی می‌کنند. «محمدرضا حضرت‌پور» و «آرمان صالحی» که ۲ لیبرو تیم ملی هستند در سطح بالایی بازی می‌کنند. «جواد کریمی» و «امیرحسین اسفندیار» هم اگر ذهنیت خود را تغییر دهند آینده درخشانی خواهند داشت. «صابر کاظمی» و «بردیا سعادت» هم آینده درخشانی در پست قطر پاسور خواهند داشت. امیدوارم مربیان آینده تیم ملی از این جواهرات استفاده کنند.

وی در بخش دیگری از این گفت و گو درباره تغییر تاکتیک ناگهانی تاکتیک تیم ملی روسیه در فینال بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن که باعث شد بازی باخته را با برد و مدال طلا عوض کند، گفت: هیچگاه برای آن موقعیت تمرین نکرده بودیم و هیچ برنامه‌ای نداشتیم. امروز مقاله‌ای از تتیوخین می‌خواندم که نوشته بود قدرت والیبال روسیه این است که هر بازیکن می‌تواند پست خود را تغییر دهد. موزرسکی زمانی در یک تیم باشگاهی در پست قطر پاسور به میدان می‌رفت. در المپیک فقط یک قطر پاسور داشتیم و تا روز فینال هیچگاه برای تغییر در این پست احساس نیاز نکردیم، ولی در دیدار با برزیل یک صدای درونی به من گفت که باید تغییری بدهم و گرنه به مدال نقره می‌رسیم. در مرحله گروهی مسابقات سه بر صفر از برزیل باخته بودیم و تمام توجه این تیم به «ماکسیم میخایلوف» قطر پاسور اصلی ما بود. کار خطرناکی کردم و شاید اگر برنده نمی‌شدیم، در نشست خبری من را قتل عام می‌کردند. با این وجود می‌دانستم که باید تغییری ایجاد کنم.

آلکنو گفت: اگر بخواهیم این شرایط را با تیم ملی ایران مقایسه کنیم باید بدانیم که بازیکنان باتجربه می‌توانند با چنین تغییراتی کنار بیایند. امیدوارم بازیکنان جوان هم با کسب تجربه بیشتر، به این حد برسند که در آینده قدرت تغییر تاکتیک و نتیجه را برای ما پیدا کنند.

وی درباره اینکه تیم ملی ایران به طور معمول تورنمنت‌ها را با نتایج ضعیفی شروع می‌کند، گفت: نمی‌توانید دلهره بازی اول را از هیچ بازیکنی بگیرید. به خصوص اینکه هیچ مسابقه تدارکاتی هم پیش از رقابت‌های اصلی نداشته باشد. از روز اول حضورم در اردو با بازیکنان حرف می‌زنم تا آنها را از نظر روانی آماده کنم.

سرمربی تیم ملی والیبال ایران درباره حضور مترجم در کادر فنی تیم ملی به جای یک مربی ایرانی بیشتر، گفت: مکالمه با بازیکنان برای من اهمیت بیشتری دارد و به این خاطر ترجیح می‌دهم که مترجم را همراه خودم داشته باشم. شرط اول من برای کار با تیم، امکان مکالمه مستقیم با بازیکنان بود. از طرف دیگر حضور مربی بدنساز در المپیک اهمیت بیشتری دارد تا اینکه یک مربی به این مسابقات بیاید و بازی‌ها را تماشا کند. مربیان ایرانی حاضر در اردو، در مراحل تمرینی می‌توانند آموزش را پشت سر بگذارند. من هم هرچه بلد باشم با آنها در میان می‌گذارم. در طول مسابقات و هنگام وقت استراحت، هیچکدام از این مربیان نقشی نخواهند داشت. فقط من و بازیکنان حرف می‌زنیم.

 

آلکنو: مربی که قول مدال می‌دهد شارلاتان است

برنامه مسابقات تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌ها به وقت تهران

جمعه ۷ خرداد، ساعت ۱۵.۳۰: ایران - ژاپن

شنبه ۸ خرداد، ساعت ۱۴.۳۰: ایران - روسیه

یکشنبه ۹ خرداد، ساعت ۱۴.۳۰: ایران - هلند

پنجشنبه ۱۳ خرداد، ساعت  ۱۴.۳۰: ایران - کانادا

جمعه ۱۴ خرداد، ساعت ۲۲: ایران - ایتالیا

شنبه ۱۵ خرداد، ساعت ۲۲: ایران – بلغارستان

چهارشنبه ۱۹ خرداد، ساعت ۱۸.۳۰: ایران – آمریکا

پنجشنبه ۲۰ خرداد، ساعت ۱۲.۳۰: ایران - صربستان

جمعه ۲۱ خرداد، ساعت ۱۲.۳۰: ایران - آلمان

سه‌شنبه ۲۵ خرداد، ساعت ۱۴.۳۰: ایران - استرالیا

چهارشنبه ۲۶ خرداد، ساعت ۲۳.۳۰: ایران - برزیل

پنجشنبه ۲۷ خرداد، ساعت ۱۸.۳۰: ایران - اسلوونی

دوشنبه ۳۱ خرداد، ساعت ۱۵.۳۰: ایران - فرانسه

سه‌شنبه اول تیر، ساعت ۱۷.۳: ایران - لهستان

چهارشنبه ۲ تیر، ساعت ۱۸.۳۰: ایران - آرژانتین

برنامه مسابقات تیم ملی والیبال ایران در المپیک توکیو

شنبه ۲ مرداد، ساعت ۱۵:۱۰: ایران - لهستان

دوشنبه ۴ مرداد، ساعت ۴:۳۰: ایران - ونزوئلا

چهارشنبه ۶ مرداد، ساعت ۴:۳۰: ایران - کانادا

جمعه ۸ مرداد، ساعت ۱۵:۱۰: ایران - ایتالیا

یکشنبه ۱۰ مرداد، ساعت ۱۵:۱۰: ایران - ژاپن

 

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه