همسان سازی حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان

واریز مابه التفاوت همسان سازی حقوق بازنشستگان | 25 درصد مطالبه حقوق بازنشستگان پرداخت شد

​با وجود متفاوت بودن وضعیت بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی با صندوق بازنشستگی کشوری، هر دو گروه بابت اجرای همسان سازی یا به بیان دیگر متناسب سازی مستمری‌های خود از دولت طلبکارند.

واریز مابه التفاوت همسان سازی حقوق بازنشستگان | 25 درصد مطالبه حقوق بازنشستگان پرداخت شد
کدخبر : 10944
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

​​همسان‌سازی حقوق بازنشستگان  یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. در تازه‌ترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداخت‌ها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوق‌ها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

بازنشستگان تامین اجتماعی تا امروز حقوق شهریور ماه خود را به صورت کامل دریافت خواهند کرد. پرداخت مابه التفاوت از مهر آغاز می‌شود. کارمندان بازنشسته نیز از دیروز در حال دریافت حقوق بازنشستگی هستند.

واریز حقوق شهریور ماه بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی مطابق با مصوبه جدید افزایش مستمری‌ها، فردا خاتمه می‌یابد. از حالا به بعد نوبت تسویه ۵ ماه مابه التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان است.

به دنبال افزایش مجدد مستمری بازنشستگان غیر حداقلی بگیر در مرداد امسال و اعمال این افزایش در ماه شهریور، سازمان تامین اجتماعی بابت مابه‌التفاوت ماه‌های گذشته این افزایش بدهکار شد.

سازمان تامین اجتماعی ۳٫۶ میلیون بازنشسته دارد. در مصوبه جدید، حقوق بازنشستگان غیر حداقلی بگیر از ۱۰ درصد به ۳۸ درصد افزایش یافت. براین اساس ۱٫۶ میلیون بازنشسته سایر سطوح بگیر سازمان تامین اجتماعی ۵ ماه مابه التفاوت طلبکارند.

هرچند دولت هنوز نحوه پرداخت این بدهی را اعلام نکرده است اما براساس تجربه گذشته و نیز  طبق وعده میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، انتظار می‌رود که این بدهی از ماه بعد به تدریج تسویه شود.

به بیان دیگر این احتمال وجود دارد که سازمان تامین اجتماعی همزمان با پرداخت مستمری مهرماه، مابه التفاوت فرودرین ماه را نیز پرداخت کند.

این اتفاق به ترتیب در ماه‌های آبان، آذر، دی و بهمن تکرار خواهد شد و بدین ترتیب مابه‌التفاوت مربوط به افزایش مستمری‌های ماه‌های اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد نیز تا پیش از فرارسیدن ماه اسفند و موعد پرداخت عیدی پایان سال پرداخت خواهد شد.

از سوی دیگر به موازات پرداخت‌های تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری از روز گذشته شروع به واریز مستمری بازنشستگان خود کرد.

بنابر اعلام صندوق بازنشستگی پرداخت حقوق کارمندان بازنشسته از روز گذشته آغاز شده و تا پایان امروز تمام ۱٫۶ میلیون مستمری بگیر مطالبات معوقه خود را دریافت خواهند کرد.

در عین حال موضوع افزایش حقوق کارمندان بازنشسته همچنان در حد تصمیم دولت و مجلس برای گنجاندن منابع مالی در لایحه اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۰ مطرح است و هنوز هیچ قطعیتی در بین نیست.

با وجود متفاوت بودن وضعیت بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی با صندوق بازنشستگی کشوری، هر دو گروه بابت اجرای همسان سازی یا به بیان دیگر متناسب سازی مستمری‌های خود از دولت طلبکارند.

هرچند جنس مطالبات مربوط به متناسب‌سازی این دو گروه با هم متفاوت است اما در مجموع به نظر می‌رسد که دولت هنوز برنامه مشخصی برای تسویه این بدهی ندارد و قصد دارد تا با هر یک از دو گروه در زمان دیگری  (به احتمال زیاد سال ۱۴۰۲) تسویه حساب خواهد کرد.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

یک کارشناس حوزه کار، اجرای نظام پرداخت هماهنگ حقوق برای همه شاغلین و بازنشستگان در کشور را خواستار شد و تاکید کرد: باتوجه به شرایط اقتصادی و وضع معیشت آحاد جامعه و به منظور پرهیز از تبعیض در پرداخت حقوق‌ها شایسته است که تمهیدات لازم در خصوص بازنگری در افزایش حقوق کارمندان و کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری همچون بازنشستگان تامین اجتماعی صورت گیرد.

حمید نجف با اشاره به افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: دولت در خصوص بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش ۳۸ درصد به علاوه ۵۱۵ هزار تومان ثابت را لحاظ کرد که احکام آن از شهریور ماه صادر شد ولی در مورد بازنشستگان کشوری و لشگری همچنان ۱۰ درصد افزایش حقوق لحاظ می شود که این امر نیاز به بازنگری دارد.

وی افزود: بازنشستگان کشوری و لشگری چشم انتظار تصمیم دولت هستند که آیا برای آنها نیز این افزایش منظور خواهد شد یا نه؟

این کارشناس حوزه کار متذکر شد: وقتی از تورم صحبت می کنیم این تورم همه افراد و گروه‌ها را شامل می شود و کارمند و کارگر و بازنشسته را در برمی گیرد. در حال حاضر با مشکلات و نارسایی های ناشی از تورم روبه رو هستیم ولی دولتها همه ساله تلاش می کنند بر اساس تورم حقوق ها را افزایش دهند البته امسال اتفاقی که رخ داد این بود که بر خلاف سنوات قبل ناهماهنگی در افزایش حقوق و پرداختی ها را شاهد بودیم.

نجف تصریح کرد: در سالهای گذشته تفاوت در پرداختها شاید در حد دو سه درصد بود ولی امسال در حوزه بازنشستگان سایر سطوح تامین اجتماعی افزایش ۳۸ درصدی را در نظر نگرفتند و مثل شاغلین دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری، افزایش ۱۰ درصد تعیین شد. این مساله برخی نگرانی ها در جامعه بازنشستگان را ایجاد کرد اما در نهایت خواسته به حق آنها محقق شد.

وی با این اعتقاد که افزایش ۱۰ درصدی حقوق شاغلین و بازنشستگان دولت با توجه به نرخ تورم منصفانه نیست، افزود: قرار بود در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری و شاغلین دولت نیز تصمیماتی گرفته شود که هنوز خبری نیست و تکلیفشان روشن نشده است.

این کارشناس حوزه کار در پایان بر ضرورت اجرای نظام پرداخت هماهنگ حقوق برای همه شاغلین و بازنشستگان تاکید کرد و گفت: با توجه به شرایط اقتصادی و تورمی و وضعیت معیشت آحاد جامعه لازم است که نسبت به افزایش حقوق کارمندان و کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری نیز همچون بازنشستگان تامین اجتماعی تمهیدات شایسته و لازم هرچه سریع‌تر پیش بینی شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: