کالابرگ الکترونیک | کوپن الکترونیک | کالا کارت
جزییات جدید از پرداخت کالابرگ الکترونیک | کالابرگ الکترونیک حذف شد
جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره تبعات سیاست حذف ارز ترجیحی و اقدامات دولت برای کاهش فشار به مردم در جریان اجرای این طرح که ماهها از آن میگذرد، گفت: طبق قانون قرار بود دولت با حذف ارز ترجیحی به مردم کالا برگ بدهد اما متاسفانه چنین قانونی را اجرا نکرد و به جای آن ماهانه یارانه نقدی مستقیم به حساب سرپرستان خانوار واریز میکند.
طرح کالابرگ الکترونیک تفاوتهایی با کوپن دهه شصت دارد و بیشتر شبیه به پرداخت کمک هزینه نقدی برای خرید کالاهای اساسی است.بحث کوپن یا کالابرگ الکترونیک از تابستان سال ۱۳۹۷ و با افزایش چشمگیر قیمت کالاهای اساسی مطرح شد.بر این اساس قرار اسـت همان کارت بانکی کـه افراد با آن یارانه می گیرند بـه کالابرگ الکترونیک تبدیل شود تا مردم با استفاده از آن از فروشگاهها سهمیه کالاهای اساسی خودرا دریافت کنند .بر اساس گمانه زنی ها کالابرگ الکترونیک هر چند ماه یکبار شارژ می شود.در ادامه به آخرین اخبار از کالابرگ الکترونیک می پردازیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: اشتباهی که دولت مرتکب آن شده را دیگر نمیتوان در چنین شرایطی که مردم به دریافت یارانه نقدی عادت کردهاند را تغییر دهد.
جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: واریز یارانه نقدی به جای ارائه کالابرگ، برای خرید کالاهای اساسی به مردم که در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق افتاد موجب شده که با گذشت چند ما از این موضوع بسیاری از مردم روی یارانه نقدی حساب باز کنند، افزود: دولت دیگر تمایلی به ارائه کالابرگ ندارد و قطعا این قانون را تا پایان سال اجرا نمیکند.
جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره تبعات سیاست حذف ارز ترجیحی و اقدامات دولت برای کاهش فشار به مردم در جریان اجرای این طرح که ماهها از آن میگذرد، گفت: طبق قانون قرار بود دولت با حذف ارز ترجیحی به مردم کالا برگ بدهد اما متاسفانه چنین قانونی را اجرا نکرد و به جای آن ماهانه یارانه نقدی مستقیم به حساب سرپرستان خانوار واریز میکند. واریز پولی که بخش عمده آن صرف خرید کالاهای اساسی نمیشود و چون در حسابهای جاری و کارت افراد قرار دارد این پول در طول ماه خرج هزینههای زندگی شده بدون اینکه تاثیر بر بهبود معیشت و رفاه مردم به جای گذارد.
وی با بیان اینکه واریز یارانه نقدی به جای ارائه کالابرگ، برای خرید کالاهای اساسی به مردم که در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق افتاد موجب شده که با گذشت چند ما از این موضوع خیلیها روی یارانهها حساب باز کنند، افزود: دولت دیگر تمایلی به ارائه کالابرگ ندارد و قطعا این قانون را تا پایان سال اجرا نمیکند. این اشتباهی است که دولت مرتکب آن شده و دیگر نمیتواند در چنین شرایطی که مردم به دریافت یارانه نقدی عادت کردهاند چنین رویهای را تغییر دهد.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: بیتوجهی دولت به اجرای قانون جبران افزایش قیمت کالاهای اساسی با توزیع کالابرگ پس از حذف ارز ترجیحی موجب شده است تا طی امسال هزینه سنگینی را به خود تحمیل کند آنگونه که تا الان کسری بودجه ۲۰۰ هزارمیلیاردی را به بارآورده است.
وی در پاسخ به این سئوال چرا مجلس نسبت به این موضوع بیتوجه بوده و به دولت فشار نیاورده تا همان زمان یعنی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی طرح کالا برگ را جایگزین جبران هزینه گرانی کالاهای اساسی کند، گفت: دولت قرار بود پرداخت یارانه نقدی را برای یک و یا حداقل ۲ ماه ادامه دهد و پس از آن کارت الکترونیکی یا کالابرگ الکترونیکی را جایگزین پرداخت یارانه نقدی به مردم کند اما متاسفانه این کار را نکرد و اکنون نیز ارادهای برای این کار ندارد. مجلس نیز چون به درستی میداند که مردم طی چند ماه گذشته به دریافت یارانه نقدی عادت کردهاند و گویا از این طرح راضی هستند خیلی فشار به دولت وارد نکرده است اما بیتردید چنین قضیهای باید در بودجه سال آینده مورد بررسی قرار میگیرد.
به همین منظور دولت تصمیم گرفت در ماههای ابتدایی حذف ارز ترجیحی یارانه نقدی را به ۹ دهک درآمدی بدهد که بر همین اساس قرار شد با اصلاح نظام پرداخت یارانهها، یارانه جدید برای ۷۲ میلیون نفر (۲۳ میلیون خانوار) واریز شود که برای سه دهک اول ۴۰۰ هزار تومان و برای دهکهای بین چهار تا ۹ نیز ۳۰۰ هزار تومان است.
از سویی دیگر نیز قرار بر این بود که از پایان تیرماه زیرساخت اعطای کالابرگ الکترونیک فراهم شده تا این طرح جایگزین یارانه نقدی شود.
در رابطه با ساز و کار اجرای کالابرگ الکترونیک، رضا فاطمی امین، وزیر صمت گفته بود که «فرد با هر کارت بانکی که دارد و میخواهد خریدی انجام دهد، وقتی کارت را میکشد بخشی از هزینه از کارت فرد و بخشی دیگر از یارانه کسر میشود.»
با این وجود هنوز زیرساختهای مربوط به کالابرگ فراهم نشده است و دقیقاً مشخص نیست این سیاست چه زمانی به مرحله اجرا برسد.
آخرین اظهارنظر در مورد وضعیت اجرای سیاست کالابرگ مربوط به احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی میشود که در اوایل شهریور ماه گفته بود «در شهریورماه وزارت رفاه پیشنهاد نهایی را که در کل کشور از سوئیچ کالابرگ الکترونیک استفاده کنیم به هیئت دولت میآورد و با تصویب نهایی در ماههای آینده در کشور شاهد اجرای آن خواهیم بود.»