رتبه بندی فرهنگیان | رتبه بندی معلمان

واریز اضافه حقوق در رتبه بندی فرهنگیان | جزییات افزایش ۳۵ درصدی فوق العاده معلمان

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره این ابهام که آیا مجلس افزایش ۳۵ درصدی فوق‌العاده ویژه کارکنان دولت از جمله معلمان را حذف کرده است، توضیح داد.

واریز اضافه حقوق در رتبه بندی فرهنگیان | جزییات افزایش ۳۵ درصدی فوق العاده معلمان
کدخبر : 12113
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

​طرح رتبه بندی فرهنگیان از سال 90 و در پی تصویب سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد. طرح رتبه‌بندی فرهنگیان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعات مهمی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفه‌ای معلمان باید به مرحله اجرا درآید.  گام نخست تدوین اعضای دولت برای، تأمین نظر هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، قانون نظام رتبه بندی فرهنگیان را اصلاح کرد. اعضای دولت برای، تأمین نظر هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، قانون نظام رتبه بندی فرهنگیان را اصلاح کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی، آیین نامه اجرایی قانون نظام رتبه بندی فرهنگیان را اصلاح کرد.

رتبه بندی فرهنگیان

حمیدرضا حاجی‌بابایی در پاسخ به این پرسش که چرا مجلس مانع از افزایش ۳۵ درصدی فوق‌العاده ویژه معلمان شد؟ اظهار کرد: در لایحه دولت پیشنهاد شده بود، دولت می‌تواند تا ۳۵ درصد فوق‌العاده ویژه کارکنان تحت پوشش قانون مدیریت خدمات کشوری را افزایش دهد.

وی افزود: تنها تغییری که در مجلس به وجود آمد این بود که دولت باید تا ۵۰ درصد فوق‌العاده ویژه را به کارکنان خود اختصاص دهد و هیچ گونه بحثی در مجلس درباره اینکه رقمی جا‌به‌جا شود، نبود.

حاجی‌بابایی مطرح کرد: در بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری ذکر شده است، دولت می‌تواند تا ۵۰ درصد فوق‌العاده ویژه را افزایش دهد که ۳۵ درصد افزایش مغایر با قانون بود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: افزایش حقوق هیئت علمی دانشگاه‌ها با توافق دولت در مجلس مصوب شده است و هیچ ارتباطی به فوق‌العاده ویژه کارکنان ندارد.

پیش از این صادق ستاری‌فرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفته بود که مجلس حکم پیشنهادی دولت برای افزایش ۳۵ درصدی کارکنان دولت از جمله آموزش و پرورش را حذف کرد.

او در این باره بیان کرد: در سال‌های گذشته به نحوی عمل شد که فوق‌العاده ویژه برای کارکنان برخی دستگاه‌ها حدود ۲۰ درصدی اعمال شد و برای برخی دیگر ۳۵ و بعضاً سقف ۵۰ درصدی اجرا شد. لذا دولت سیزدهم با رویکرد عدالت محوری و جهت استقرار نظام عادلانه پرداخت کارکنان در لایحه ترمیم حقوق پیشنهاد کرده بود که فوق‌العاده ویژه به میزان ۳۵ درصد برای همه کارکنان دولت که آموزش و پرورش نیز بخشی از آن است، ایجاد شود. متاسفانه در مجلس، حکم پیشنهادی دولت حذف شد و افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها تحت عنوان حق جهش علمی جایگزین شد.

رتبه بندی فرهنگیان

یوسف نوری در حاشیه چهاردهمین نشست هم اندیشی سالانه ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش در مشهد در جمع خبرنگاران افزود: قانون رتبه بندی معلمان، ارتقای نظام تعلیم و تربیت را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: برای اجرایی شدن این قانون، ارزیابان و هیاتهای ممیزی به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند و احکام معلمان صادر می شود.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص اهمیت ارتباط حوزه علمیه و نظام آموزشی نیز گفت: روحانیان و حوزویان از ارکان فرایند تربیت هستند و این ارتباط باید وسیع باشد.

نوری افزود: در دانشگاه فرهنگیان، از ظرفیت حوزویان به عنوان نمایندگان ولی فقیه و در گروه های معارف استفاده می شود و در نظام آموزشی نیز بر حسب تخصص در حوزه های مختلف تدوین کتاب های درسی و در روش‌های تربیتی از ظرفیت نیروهای حوزوی استفاده می شود.

درباره رتبه‌بندی معلمان هم، مطالب متعددی در فضای مجازی منتشر شده است و برخی افراد، حاشیه‌هایی را ایجاد کردند؛ در حال حاضر آخرین وضعیت رتبه‌بندی معلمان چیست؟

هدف اصلی رتبه بندی، ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت، ارتقای شایستگی‌های معلمی و رقابت در نظام تعلیم و تربیت است. یعنی اگر رتبه‌‌‌بندی این سه را انجام ندهد، ماهیت خود را از دست خواهد داد و البته اصلاح نظام پرداخت هم چهارمین بند آن است که باید انجام شود و در حال حاضر بیشتر به بند چهارم آن پرداخته می‌شود. نظرم اطلاع‌رسانی این بند چهار خواسته معلمی نیست اما در رسانه‌ها خیلی برجسته شد. 

در حال اگر از دانشگاهیان بپرسید برای یک تعیین و تصویب رتبه استاد دانشگاه حداقل ۱۰۰ نفر ساعت وقت می‌برد. این در حالیست که می‌خواهیم ۹۰۰ هزار معلم را رتبه‌بندی کنیم؛ اواخر مرداد آیین‌نامه ساماندهی معلمان تکمیل شد و معلمان مستندات و مدارک خود را بارگذاری کردند. این بارگذاری با تأخیر تا دهم مهرماه مواجه شد و اکنون هم که از ۱۰ مهر حدود ۴۰ روز می‌گذرد، تعدادی از احکام ماه گذشته صادر شد، تعدادی از احکام این ماه صادر می‌شود و تعدادی از احکام هم، ماه بعد صادر می‌شود.

فعالیت در سامانه در حال انجام است؛ معلمان باید مدارک و مستندات خود را بارگذاری و تکمیل کند و بعد از آن، مدیر مدرسه علاوه بر اینکه مدارک را تطبیق می‌کند، باید مشاهدات رفتاری‌اش را هم بنویسد و ارسال کند. برخی از تأخیرات همین است. تعدادی از مدیران هنوز نرسیدند برای همه همکاران مشاهدات رفتاری، ارائه کنند و در سامانه بارگذاری شود. 

در ادامه، همکاران بخش شایستگی‌های عمومی، همکاران گزینش و حراست باید نظر بدهند. و همچنین ارزیابان باید نظر دهند. آموزش ارزیابان حدود سه ماه طول کشید و حدود ۳ هزار نفر آموزش دیدند که از بین آنها ۲ هزار نفر انتخاب شدند. در حال حاضر هیأت ممیزه‌ها هم در حال فعالیت هستند که رتبه‌ها را تعیین کرده و در نهایت احکام صادر می‌شود. 

رتبه‌بندی معلمان به پایان سال نمی‌خورد

آیا تمام پرداخت‌های رتبه‌بندی هم امسال انجام می‌شود؟

اعتبار رتبه بندی معلمان ۳۸ همت(۳۸ هزار میلیارد تومان) است. آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه  معتقد است که اول باید همه را احکام بزنیم تا رقم نهایی از این ۳۸ همت بالاتر نرود و بعد پرداخت‌ها را آغاز کنیم. ممکن است اینگونه باشد که یک تعدادی از معلمان رتبه‌های بالاتر بگیرند اما رقم ریالی ما در سال جاری نرسد، یعنی رتبه‌اش را اعلام می‌کنیم اما چون قانونگذار سقف تعیین کرده است، نتوانیم امسال پرداخت کامل داشته باشیم. 

 یعنی مابه‌التفاوت پرداخت نشده، دیون معلمان می‌شود؟

هنوز تصمیمی گرفته نشده چون اعلام شده است که در سقف تعیین شده باید پرداخت‌ها صورت گیرد. حالا نمی‌دانم دیون می‌شود یا نمی‌شود. ولی برای سال آینده باید بر اساس رتبه‌ای که معلمان استحقاقش را دارند، دریافتی داشته باشند و حقوق و مزایا پرداخت شود.

در آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان آمده است رتبه یکبار صادر شد و ۵ سال بعد می‌توانید حکم جدید را صادر کنید. مصوبه‌ای را گرفتیم که بتوانیم علی‌الحساب به همکاران‌مان پرداخت کنیم تا یکی، دو ماه آینده که رتبه‌ برای آنها صادر می‌شود. ان‌شاءالله رتبه‌بندی معلمان به پایان سال نمی‌خورد. سامانه هم مشکلی ندارد اما در هر صورت باید به اولش یعنی کیفیت فرایند آموزش و پرورش، ارتقای شایستگی معلمان و رقابت تعلیم و تربیت برسیم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه