سهمیه بندی بنزین |‌ قیمت بنزین

حذف سهمیه بندی بنزین از این ماه | جزییات جدید از سهمیه بنزین خانوار

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: الان در مفروضات بودجه سال آتی، بودجه ای برای واردات پیش‌بینی شده‌ است و اگر فرآورده‌های داخلی تنظیم نشود، باید در سال آینده بیشتر از آنچه حاصل از فروش داخلی به دست می‌آید، صرف واردات شود.

حذف سهمیه بندی بنزین از این ماه | جزییات جدید از سهمیه بنزین خانوار
کدخبر : 14263
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

در آبان ماه سال ۱۳۹۸، مجدداً سهمیه بندی بنزین اجرایی شد و بنزین دو نرخی شد.به تازگی طرح جدید یارانه جدید بنزین در کیش اجرایی شده است که سهمیه بندی بنزین جدیدی به همه افراد در کیش تعلق گرفته است.سهمیه‌بندی بنزین در ایران طرحی برای هدف‌مندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۹۴ اجرا شد.به همین منظور برای تمامی خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر گردید در سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین تک‌نرخی شد و به این ترتیب، سهمیه‌بندی بنزین متوقف شد. با این حال در ادامه به آخرین خبر از سهمیه بندی بنزین می پردازیم.

مالک شریعتی نماینده تهران و سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه‌شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد بررسی عملکرد منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها با محوریت تبصره(۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ دو حکم درباره شفافیت بود که متاسفانه اجرایی نشده است، اظهار کرد: حکم اول جزء ۵ بند الف تبصره ۱۴ بود که تکلیف کرده حساب‌های متفرقه نزد بانک‌ها به جز بانک مرکزی برای فروش فرآورده های داخلی مسدود شود و این حسابها منتقل شود اما در جلسه ماه قبل کمیسیون تلفیق رئیس کل بانک مرکزی در این زمینه اظهار بی اطلاعی کرد و نماینده وزارت نفت گفت که این موضوع در حال انجام است.

وی افزود: دومین حکمی که درباره شفافیت انجام نشده است بحث شفاف کردن شرکت‌های تابعه وزارت نفت از جمله درآمد LPG است‌؛ ۲۶ هزار میلیارد تومان از این درآمدها که قرار بود برای سرمایه گذاری مصرف شود، برای یارانه نان هزینه شده است.

این نماینده مجلس گفت: در راستای شفافیت بودجه قرار بود که کل تبصره ۱۴ را به قانون بودجه بازگردانیم که این اقدام همچنان انجام نشده است. همچنین تعهدات بند الف تبصره ۱۸ درباره اشتغالزایی که قرار بود از محل درآمدهای تبصره ۱۴ داده شود، انجام نشده است. در جدول مصارف تبصره ۱۴، ۲ هزار میلیارد تومان برای اتوگاز و LPG سوز کردن خودروها برای شرکت پالایش و پخش در نظر گرفته شده بود که این کار انجام نشده است.

شریعتی با تاکید بر اینکه دولت و سازمان برنامه باید موضوع بنزین، گازوییل و فرآورده‌های داخلی را جدی بگیرند، اظهار کرد: الان در مفروضات بودجه سال آتی،‌بودجه ای برای واردات پیش‌بینی شده‌ است و اگر فرآورده‌های داخلی تنظیم نشود، باید در سال آینده بیشتر از آنچه حاصل از فروش داخلی به دست می‌آید، صرف واردات شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی با بیان اینکه «اگر سیستم بازتوزیع یارانه‌ها در کشور به نحوی انجام شود که طبقات محروم منفعت ببرند، شرایط قابل کنترل است» تاکید کرد: مدلی که در کیش و قشم درباره اعطای سهمیه بنزین برای خانوار پیاده شد، مدلی اشتباه بود و نتیجه عکس داد. معتقدم که باید موضوع سهمیه بنزین برای خانوار را جدی گرفت؛ آنچه که مطرح است موضوع گرانی  نیست بلکه موضوع بازتوزیع بنزین مطرح است چراکه این مسأله جزو شعارهای نمایندگان بود تا هم شفافیت را اجرا و هم فاجعه بنزینی را جبران کنند.

سهمیه بندی بنزین

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: هرساله در روزهای سرد زمستان شاهد کاهش مصرف بنزین بودیم اما نمی‌دانم امسال چه اتفاقی افتاده است که شاهد رشد عجیب مصرف بنزین در دی‌ماه هستیم.

علی‌اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در جمع خبرنگاران اظهارکرد: امسال شرایط سختی در ارتباط با انرژی در کشور حکمفرما شد اما با وجود سرمای گسترده و بی‌سابقه هوا و چالش‌های متعددی که داشتیم تا امروز شاهد عرضه سوخت پایدار در کشور بوده‌ایم.

وی افزود: با تلاش شبانه‌روزی همکارانم در مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در سراسر کشور و با تمهیداتی که از قبل برای سوخت‌رسانی پایدار در زمستان در اقصی نقاط ایران شده بود، توانستیم در مواردی که در انتهای خطوط سراسری گاز، با افت فشار و قطعی گاز در روزهای اخیر مواجه شدیم، با توزیع به‌موقع نفت سفید و گاز مایع، از مشکلات مردم بکاهیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از قطع گاز تعدادی از جایگاه‌های عرضه CNG در نقاط مختلف کشور به‌ویژه استان‌های شمالی به‌منظور کمک به حفظ فشار گاز شبکه خبر داد و گفت: تعطیلی تعدادی از جایگاه‌های عرضه CNG موجب شد در روزهای اخیر ۷ میلیون لیتر به میزان مصرف روزانه بنزین کشور افزوده شود.

وی ادامه داد: روزانه به‌طور متوسط ۲۳.۵ میلیون مترمکعب گاز CNG جایگزین مصرف بنزین می‌شود که با توجه به اینکه مصرف بنزین در روزهای اخیر به ۱۱۰ میلیون لیتر در روز رسیده است، اگر CNG را نداشتیم، در تأمین بنزین با چالش مواجه می‌شدیم و مصرف به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز می‌رسید.

نژادعلی با بیان اینکه در دی‌ماه مصرف عجیب ۱۱۸ میلیون لیتر بنزین را در یک روز شاهد بودیم» گفت: هرساله در روزهای سرد زمستان شاهد کاهش مصرف بنزین بودیم اما نمی‌دانم امسال چه اتفاقی افتاده است که شاهد رشد عجیب مصرف بنزین در دی‌ماه هستیم.

وی اضافه کرد: متوسط مصرف بنزین از ابتدای سال تاکنون ۱۰۳.۵ میلیون لیتر در روز بوده که رقم بسیار بالایی است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۸۵، روزانه ۲۹ میلیون لیتر واردات بنزین داشتیم اما با تلاش متخصصان صنعت پالایش کشور، از سال ۹۷ که به مرز خودکفایی در تأمین بنزین رسیدیم تا امروز واردات بنزین نداشتیم و امیدوارم با توجه مردم به مصرف بهینه سوخت در کشور، بتوانیم پایداری بین تولید و مصرف بنزین را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: در امسال ۱.۲ میلیارد لیتر سوخت مایع بیشتر نسبت به مدت مشابه سال قبل به نیروگاه‌های کشور تحویل دادیم و در مجموع مصرف سوخت مایع نیروگاه‌های کشور نسبت به سال قبل، رشدی ۲۰ درصدی داشت.

نژادعلی از سوخت‌رسانی مناسب به صنایع، اصناف و نانوایی‌ها خبر داد و گفت: با ذخیره‌سازی و توزیع با برنامه و مطلوب سوخت مایع، هیچ گزارشی از تعطیلی واحدهای صنفی ناشی از نبود سوخت تا امروز نداشته‌ایم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: