کالابرگ الکترونیک | کوپن الکترونیک | کالا کارت
دستور رئیسی برای اجرای سراسری طرح کالابرگ الکترونیک | توزیع همزمان یارانه و کالابرگ الکترونیک برای این افراد
اعضای ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ضمن استماع گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای آزمایشی طرح توزیع کالا برگ الکترونیک در شماری از استانهای کشور، پیشنهادها و راهکارهای گسترش اجرا و تقویت زیرساختهای مورد نیاز برای اجرای کامل این طرح در سراسر کشور را مورد بررسی قرار دادند.
طرح کالابرگ الکترونیک تفاوتهایی با کوپن دهه شصت دارد و بیشتر شبیه به پرداخت کمک هزینه نقدی برای خرید کالاهای اساسی است.بحث کوپن یا کالابرگ الکترونیک از تابستان سال ۱۳۹۷ و با افزایش چشمگیر قیمت کالاهای اساسی مطرح شد.بر این اساس قرار اسـت همان کارت بانکی کـه افراد با آن یارانه می گیرند بـه کالابرگ الکترونیک تبدیل شود تا مردم با استفاده از آن از فروشگاهها سهمیه کالاهای اساسی خودرا دریافت کنند .بر اساس گمانه زنی ها کالابرگ الکترونیک هر چند ماه یکبار شارژ می شود.در ادامه به آخرین اخبار از کالابرگ الکترونیک می پردازیم.
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که یکشنبه شب به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، نحوه تسویه بدهیهای بانک سپه ناشی از اجرای طرح ادغام مورد ارزیابی قرار گرفت.
در ادامه این جلسه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای آزمایشی طرح توزیع کالا برگ الکترونیک در شماری از استانهای کشور گزارشی ارائه کرد و پیشنهادها و راهکارهای گسترش اجرا و تقویت زیرساختهای مورد نیاز برای اجرای کامل این طرح در سراسر کشور مطرح و بررسی شد.
همچنین گزارشی از اجرای طرح مدیریت هوشمند توزیع یارانه آرد و نان، میزان صرفهجویی و نحوه توزیع آرد در استانهای محل اجرای آزمایشی این طرح در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه و درباره چگونگی تامین زیرساختها و امکانات لازم برای اجرای سراسری آن بحث و تبادل نظر شد.
آنگونه که دولت سیزدهم در لایحه بودجه 1402 پیشنهاد کرده قرار است یارانه نقدی کمافیالسابق به دست سرپرستان خانوار برسد؛ 300 و 400 هزار تومان. از آنجایی که دولت تصمیم دارد در سال آینده درآمد مالیاتی خود را افزایش دهد، ثابت ماندن مبلغ یارانه نقدی این نگرانی جدی را به وجود آورده که قرار است وزن سنگین مالیات بر دوش سرپرستانی باشد که حداقلیبگیر هستند و اتفاقا حقوق آنها هم تنها 20 درصد بالا میرود.
اما نگرانی دیگر خانوار ایرانی این است که مبادا از گروه یارانهبگیران حذف شوند، این نگرانی و دغدغه بهویژه بعد از پرداخت یارانه بهمن ماه که یا برای عدهای واریز نشد یا اگر هم شد کمتر از میزان سابق بود، جدیتر شد.
با اینحال، واکنش مسئولان مربوطه به این نگرانی این بود که قرار نیست هیچ دهکی از دریافت یارانه کنار گذاشته شود. با اینحال امروز یک سوال مهم دیگر هم مطرح شده و آن این است که تکلیف یارانه پردرآمدها در سال 1402 چه میشود؟ پاسخ وزیر کار به این پرسش این بوده است: «قانونگذار تکلیف کرده است که ما دهکهای پردرآمد را حذف کنیم، اما بنا به پارهای ملاحظات تاکنون تصمیم جدی برای حذف دهکهای بالای درآمدی گرفته نشده است.»
البته در حالی احتمال حذف برخی یارانهبگیران مطرح شده است که امروز سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ از تکلیف این کمیسیون به دولت برای ثبتنام افراد جدید متقاضی یارانه طبق ضوابط قانونی خبر داد. به گزارش تسنیم، رحیم زارع افزود: کمیسیون تلفیق در جلسه شب گذشته خود، سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مکلف کرد تا نسبت به ثبتنام افراد جدید متقاضی یارانه طبق موازین اقدام کند.
وی تأکید کرد: پیشنهاد مصوبشده، پیشتر در بند (د) تبصره 17 لایحه بودجه سال 1401 کشور لحاظ شده بود اما این بند در لایحه بودجه سال آینده حذف شد، ازاینرو نمایندگان در جریان موافقت با این پیشنهاد، بند (د) تبصره 17 قانون بودجه سال 1401 کل کشور را تنفیذ کردند و به این ترتیب دولت باید سال آینده نسبت به ثبتنام متقاضیان جدید یارانه اقدام کند.
بخش دیگری از سخنان صولت مرتضوی به مبحث کالابرگ اختصاص داشت که به دنبال حذف ارز ترجیحی مطرح شد. اما آنطور که وزیر رفاه دولت رئیسی اعتراف کرده است گزارشهای دریافتی حاکی از آن است که کالابرگ با اقبال عمومی چندانی مواجه نشده، ضمن آنکه اطلاعرسانی مناسبی هم در این باره انجام شده است.
گفتنی است؛ دوره آزمایشی طرح کالابرگ در هرمزگان کلید خورد که البته گزارشهای دریافتی تجارتنیوز نشان از این داشت که در این استان هم ترجیح مردم بر گرفتن یارانه نقدی بود تا کالابرگ. در ادامه، حدود ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ فروشگاه این استان به سامانه شبکه ملی «اعتبار» متصل شدند. بعد از هرمزگان هم این طرح در سه استان دیگر یعنی گیلان، قزوین و مرکزی دنبال میشود.