سهمیه بندی بنزین |‌ قیمت بنزین

سهمیه کارت سوخت شخصی کم شد؟ | کاهش سهمیه بندی بنزین کلید خورد؟

مدیر اسبق تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: یکی از راه‌ها اینکه مثلا روزی 1.5 لیتر به هر خودرو بنزین داده شود و سهمیه آزاد را هم حذف کنند.

سهمیه کارت سوخت شخصی کم شد؟ | کاهش سهمیه بندی بنزین کلید خورد؟
کدخبر : 16276
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

در آبان ماه سال ۱۳۹۸، مجدداً سهمیه بندی بنزین اجرایی شد و بنزین دو نرخی شد.به تازگی طرح جدید یارانه جدید بنزین در کیش اجرایی شده است که سهمیه بندی بنزین جدیدی به همه افراد در کیش تعلق گرفته است.سهمیه‌بندی بنزین در ایران طرحی برای هدف‌مندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۹۴ اجرا شد.به همین منظور برای تمامی خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر گردید در سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین تک‌نرخی شد و به این ترتیب، سهمیه‌بندی بنزین متوقف شد. با این حال در ادامه به آخرین خبر از سهمیه بندی بنزین می پردازیم.

حسین آقایان ، درباره افزایش مصرف بنزین و راهکار عبور از آن اظهار داشت: یکی از دلایل رشد مصرف این بوده که قیمت پایین است. وقتی به موقع قیمت بنزین را بالا نبردند، باید به تبعات آن می‌اندیشیدند.  اکنون هم اگر اجرایی شود روی تورم اثر می‌گذارد و قیمت دیگر کالاها را بالا می‌برد، اگر هم کاری نکنیم مصرف به صورت لجام گسیخته افزایش می‌یابد. 

وی پیشنهاد کرد: یکی از راهکارها اینکه باید از سهمیه کارت‌های سوخت شخصی کم، برداشت بنزین با نرخ آزاد را هم محدود کنند و قیمت را هم تاحدی بالا ببرند که مصرف قدری کنترل شود.

مدیر اسبق تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه ما اکنون تبدیل به واردکننده می‌شویم، افزود: تردد اتومبیل‌های فرسوده هم مزید بر علت شده و مصرف را به شکل سرسام‌آوری افزایش می‌دهد. همه اینها دست به دست هم داده که حل ماجرا را سخت کند.

وی گفت: اگر قیمت بنزین در حد 5 هزار تومان باشد شاید در حد اینکه درآمدهای دولت را تاحدی بیشتر کند، تاثیرگذار است اما واقعیت اینکه قیمت بنزین با وضع تورمی که وجود دارد شاید با نرخ 10 هزار تومان هم کم باشد.

آقایان بیان داشت: باید برای دارندگان خودروهای اوراقی مشوق‌ها و امتیازاتی در نظر بگیرند، مثلا وام کم‌بهره اختصاص دهند تا این خودروها از رده خارج شوند، البته دارندگان این خودروها با قیمت بسیار بالای کنونی خودرو انگیزه‌ای برای تعویض آن ندارند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از راه‌ها اینکه مثلا روزی 1.5 لیتر به هر خودرو بنزین داده شود و سهمیه آزاد را هم حذف کنند، به این ترتیب مصرف به میزان قابل ملاحظه‌ای کم می‌شود، ولی اگر بخواهیم در کنار آن سهمیه آزاد را حتی با نرخ بالاتر همچنان توزیع کنیم راه به جایی نمی‌بریم، جز اینکه تورم را زیاد می‌کند.

به گفته مدیر اسبق تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های آن نفتی؛ به حدی موضوعات مربوط به بنزین در هم پیچیده شده و تبدیل به کلاف سردرگم شده که امروز شاهد مشکلاتی هستیم که یافتن راه حل را سخت کرده است.

وی درباره تغییر کیفیت بنزین با روند صعودی مصرف بنزین نیز گفت: وقتی کفگیر به ته دیگ می‌خورد تمام هم و غم این است که در جایگاه‌ها صف ایجاد نشود. اگر بخواهیم بنزین باکیفیت تولید کنیم، میزان آن کاهش می‌یابد، مسئله پیچیده شده و اگر درست تصمیم‌گیری نشود اوضاع وخیم خواهد شد یا باید بنزین آزاد را حذف و سهمیه‌ای را محدود کنند که البته این رویه هم تبعات خود را دارد یا شاهد افت کیفیت بنزین باشیم، در هر حال باید بین بد و بدتر انتخاب درست‌تری داشته باشیم.

آقایان بیان داشت: در گذشته ما بنزین سوپر را وارد می‌کردیم و با نفتای سبک مخلوط می‌کردیم و مشکلی هم نبود ولی اگر بخواهیم بنزین باکیفیت عرضه شود ناگزیر از واردات هستیم.

سهمیه بندی بنزین

سهمیه بنزین اردیبهشت ماه 1402، بدون هیچ‌گونه تغییری نسبت به ماه قبل، ساعت صفر بامداد جمعه در کارت‌های هوشمند سوخت واریز شد.

سهمیه بنزین اردیبهشت ماه در کارت‌ سوخت‌های شخصی آغاز شد.

از آبان ماه سال 1398 که سهمیه بندی بنزین با دو نرخی شدن آن به سیستم عرضه سوخت کشور بازگشت، تا امروز 18 نوبت سهمیه ماهانه بنزین در کارت سوخت خودروها و موتورسیکلت ها شارژ شده است.

فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در این خصوص گفت: سهمیه بنزین اردیبهشت، بدون هیچ‌گونه تغییری در کارت‌های هوشمند سوخت واریز شده؛ بر این اساس برای خودرو‌های شخصی 60 لیتر و برای موتورسیکلت‌ها 25 لیتر بنزین به کارت سوخت مالکان واریز می‌شود.

وی درخصوص پایان مدت 9 ماهه تعیین‌شده برای ذخیره‌سازی سهمیه سوخت ماهانه خودرو‌ها هم گفت: به خودرو‌هایی که 9 ماه از مدت ذخیره سهمیه سوخت آن‌ها در کارت سوخت گذشته باشد، سهمیه جدیدی تعلق نخواهد گرفت، بنابراین مالک هر خودرو تنها می‌تواند سهمیه 9 ماه گذشته را تا سقف 540 لیتر برای خودرو‌های سواری و 225 لیتر برای موتورسیکلت‌ها در کارت سوخت شخصی خود ذخیره کند.

سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی درباره واریز سهیمه سوخت خودرو‌های عمومی نیز گفت: سهمیه سوخت خودرو‌های عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز می‌شود.

کاهی درباره میزان مصرف بنزین در کشور هم گفت: در روز‌های نخست فروردین سال 1400 به طور میانگین روزانه 85 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که نسبت به فروردین سال گذشته روزانه حدود 37 تا 38 میلیون لیتر افزایش داشته است.

به گفته وی در فروردین سال گذشته روزانه حدود 45 میلیون لیتر بنزین در کل کشور توزیع شد.

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی میزان مصرف بنزین در کشور را به طور میانگین 75 تا 76 میلیون لیتر در روز اعلام کرد که نسبت به دوران قبل از شیوع ویروس کرونا حدود 10 درصد کاهش یافته است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه