مستمری | مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی

خبر مهم برای مستمری بگیران | قطع شدن حقوق این گروه از مستمری‌بگیران از این تاریخ

خبر مهم برای مستمری بگیران | قطع شدن حقوق این گروه از مستمری‌بگیران از این تاریخ
کدخبر : 16852
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

به حقوقی که به اشخاص بازنشسته یا ورثه کارگران و از کارافتادگان پرداخت می‌شود، مستمری می‌گویند. پس از فوت متوفی چنانچه شخص، مستمری‌ بگیر بوده باشد و بازماندگان متوفی شرایطش را داشته باشند، این امکان را دارند که سهم مستمری متوفی را دریافت نمایند.

قطع شدن حقوق مستمری بگیران دغدغه بسیاری از افراد است. در صورتی‌که شخص متوفی چند بازمانده داشته باشد که واجد شرایط اخذ مستمری هستند، هر کدام بر اساس قانون از این حق می‌توانند برخوردار شوند. کیفیت تقسیم و مقدار سهم هر کدام از بازماندگان از مستمری متوفی در قانون مقرر شده است. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.

شرایط دریافت مستمری بازماندگان

بیمه شده بازنشسته بوده باشد.

چنانچه مستمری بگیر بمیرد یا شرایط دریافت مستمری را نداشته باشد، سهم باقی‌مانده آن‌ها افزایش خواهد یافت.

فرد باید از کار افتاده کلی شده باشد.

 بیمه شده‌ای که طی ده سال آخر زندگی خود دست‌کم حق بیمه یک سال کار را پرداخت کرده باشد. به شرطی که در زمان آخرین سال عمر خویش حق بیمه ۹۰ روز کار را پرداخت کرده باشد.

چنانچه بیمه شده دارای این شرایط نبوده باشد اما به مدت بیست سال پیش از مرگ حق بیمه پرداخته باشد همچنان بازماندگان وی مستمری دریافت خواهند نمود.

شخص بیمه شده در اثر حوادث ناشی از کار در کارگاه یا محل‌های مربوط به کارگاه یا در زمان ماموریت کاری همچنین در اثر بیماری‌های حرفه‌ای و نجات سایر کارگران جان خویش را از دست بدهند، جهت برقراری مستمری مرگ، دیگر شرایط ویژه‌ای نیاز نیست. تحت این شرایط بیمه‌شده در صورتی‌که یک روز هم پیشینه پرداخت حق بیمه داشته باشد، بازماندگان وی حق دریافت مستمری دارند. این اشخاص چنانچه بیمه‌شده تامین اجتماعی هم نبوده با صرف تحقق روابط کاری کارگاه با تامین اجتماعی، بازماندگان ایشان حق دریافت مستمری خواهند داشت.

• نباید کل مستمری بازماندگان از مستمری استحقاقی بیشتر شود. چنانچه بیشتر شود، سهم هر کدام از مستمری‌بگیران به نسبت کاهش داده می‌شود.

• چنانچه بیمه‌شده زن بوده باشد، فرزندان وی پس از مرگش تنها زمانی می‌توانند از مستمری بازماندگان بهره ببرند که پدر ایشان زنده نباشد یا خودش نیز در تکفل همسر بوده باشد یا از تامین اجتماعی مستمری نگیرد.

در گذشته این‌گونه بوده است که اگر همسر متوفی پس از مرگ او دوباره ازدواج کند، مستمری او قطع خواهد شد. اکنون به موجب بند یک ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ و آیین‌نامه اجرایی مربوطه مصوب ۲۷ بهمن سال ۱۳۹۳ ازدواج دائم همسر یا همسران بیمه‌شدگان یا مستمری بگیران متوفی مانع استمرار در پرداخت مستمری فوت و سایر مزایای جانبی متعلق به آن‌ها نخواهد بود.

ضمنا اولاد پسر تا سن ۱۸ سالگی مشمول دریافت حقوق مستمری است و بعد از آن حقوق مستمری برای ایشان قطع خواهد شد. با این‌حال اگر اولاد پسر مشغول به تحصیل باشند، تا سن ۲۵ سالگی مستمری قابل پرداخت است. همچنین اگر اولاد پسر به دلیل معلولیت یا بیماری بنابه تشخیص کمیسیون پزشکی نتواند کار کند، مستمری ایشان قطع نمی‌شود.

در مورد اولاد دختر، تا زمانی‌که به عقد کسی درنیامده باشند و مشغول به کار نباشند، مشمول دریافت مستمری هستند. چنانچه فرزند دختر نکاح کند یا مشغول به کار باشد، حقوق مستمری او قطع می‌شود.

مستمری بگیران

با راه‌اندازی سامانه "بتا" بانک رفاه، بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین‌اجتماعی که حقوق ماهانه آنان به حساب ایشان نزد بانک رفاه واریز می‌شود، می‌توانند برای خرید اعتباری و اقساطی کالاها و ملزومات مورد نیاز خود، از تسهیلات اعتباری این بانک استفاده کنند.

سامانه بتا از جمله سامانه‌های آنلاین و کاربردی بانک رفاه است که امکان خرید اقساطی را برای مشتریان فراهم ساخته و به‌منظور ارائه خدمات به افرادی کاربرد دارد که حقوق‌شان را از بانک رفاه دریافت می‌کنند. در حال حاضر، مهم‌ترین گروهی که حقوق خود را از این بانک دریافت می‌کنند، مستمری‌بگیران و بازنشستگان سازمان تأمین‌اجتماعی هستند که می‌توانند با مراجعه به این سامانه به نشانی https://beta.refah-bank.ir از طریق رایانه یا گوشی تلفن همراه، نسبت به خرید اعتباری و اقساطی از مراکز طرف قرارداد بانک رفاه اقدام کنند.

همچنین پذیرندگان و فروشگاه‌های سراسر کشور که تمایل به همکاری با بانک رفاه داشته باشند، می‌توانند با ورود به سامانه بتا و انجام مراحل نام‌نویسی و مراجعه به یکی از شعب بانک، در مورد ارائه خدمات خرید اقساطی و اعتباری به مشتریان این بانک همکاری کنند.

طرح‌های اعتباری سامانه "بتا" شامل دو طرح "الماس رفاه" و طرح "کیف پول الماس" است. در طرح "الماس رفاه" مشتریان به صورت برخط (آنلاین) احراز هویت و اعتبارسنجی شده و بدون نیاز به مراجعه به شعب بانک، اجازه‌نامه برداشت اقساط دریافت می‌کنند. در این طرح مشتریان می‌توانند ۶۰ درصد از حقوق دریافتی ماهانه خود را به‌عنوان اعتبار پرداخت اقساط ماهانه به‌منظور خرید اقساطی از مراکز طرف قرارداد بانک، به صورت حضوری / غیر حضوری استفاده کنند. در طرح کیف پول الماس نیز مشتریانی که حقوق خود را از بانک رفاه دریافت می‌کنند، با فعال‌سازی این طرح در سامانه بتای بانک رفاه و نصب اپلیکیشن مربوطه، می‌توانند در کیف پول اپلیکیشن، اعتبار سامانه بتا را دریافت کنند و با استفاده از اپلیکیشن کیف پول، امکان خرید اقساطی از فروشگاه‌های طرف قرارداد به‌صورت حضوری یا آنلاین برای مشتریان مهیا است.

براساس این گزارش، در سال گذشته حدود ۲۷۰ هزار نفر از بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین‌اجتماعی از تسهیلات خرید اعتباری بانک رفاه برای خرید کالا/خدمات مختلف استفاده کرده و جمعاً از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار خرید اقساطی بهره‌مند شده‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه