بیمه تامین اجتماعی | سوابق بیمه تامین اجتماعی

خبر مهم برای کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند | تجدیدنظر در دستورالعمل بیمه بیکاری

با تجدید نظر در دستور العمل آموزش‌های بیمه بیکاری در قالب تفاهم‌نامه سه جانبه میان سازمان تأمین اجتماعی،‌ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمینه اشتغال بیشتر نیروهای کار ماهر ایجاد خواهد شد.

خبر مهم برای کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند | تجدیدنظر در دستورالعمل بیمه بیکاری
کدخبر : 17099
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بیمه تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی به منظور ایجاد رفاه و حمایت از حقوق کلیه کارکنان کارخانه ها، اداره ها و سازمان ها و دیگر محیط های کاری به وجود آمد. بیمه تامین اجتماعی بیشتر برای دهک های متوسط و پایین در نظر گرفته می شود. بیمه تامین اجتماعی کمک زیادی در تامین برخی نیاز های اولیه ی افراد می کند. در حال حاضر، طبق قانون بیمه تامین اجتماعی  و بیمه نامه برای تمامی افراد شاغل، اجباری است. می توان گفت که سازمان و بیمه تامین اجتماعی، مهم ترین رکن صنعت بیمه در کشور است.

بیمه بیکاری یکی از حمایت‌های اجتماعی است که سازمان تامین اجتماعی بر اساس آن مکلف است با دریافت حق بیمه بیکاری مقرر به کارگران مشمول قانون بیمه که به طور غیر ارادی بیکار و از سوی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شده‌اند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت کند.

بیمه بیکاری به کارگران مشمول قانون کار و تابع قانون تامین اجتماعی دارای کارفرما تعلق می‌گیرد و بر اساس آن کارفرما مکلف است ۳ درصد از مزد کارگر را به صندوق بیمه بیکاری واریز کند. بیمه بیکاری به دارندگان بیمه اختیاری یا خویش فرمایی تعلق نمی‌گیرد.

بر اساس تبصره ۳ ماده ۹ قانون بیمه بیکاری، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مکلف است همزمان با اجرای قانون بیمه بیکاری، آموزش مهارت‌های مورد ‌نیاز بازار کار و نیز بازآموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری موضوع بند "ج" ماده (۷) این قانون را در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و ‌یا مراکز آموزش جوار کارخانجات فراهم کند.

طبق این تبصره هزینه‌های مربوط از محل اعتبارات حساب صندوق بیمه بیکاری مطابق آیین‌نامه‌ای قابل پرداخت است که به پیشنهاد ‌سازمان‌های آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و تأمین اجتماعی تهیه و به تصویب وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی خواهد رسید.

در راستای این موضوع دستورالعمل آموزش‌های بیمه بیکاری با تصمیم مشترک رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مورد تجدیدنظر قرار گرفته است.

آنطور که امیر میمنت آبادی - معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای خبر داده قرار است دستورالعمل آموزش‌های بیمه بیکاری با تنظیم تفاهم‌نامه سه جانبه میان سازمان تأمین اجتماعی و معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصمیم مشترک دو طرف در آینده نزدیک تجدیدنظر شود.

به گفته وی با تجدیدنظر در دستور العمل آموزش‌های بیمه بیکاری زمینه آموزش‌های بیشتر به معرفی شدگان بیمه بیکاری در سطح کشور فراهم شده و اشتغال بیشتر نیروهای کار ماهر را شاهد خواهیم بود.

به اعتقاد کارشناسان موضوع آموزش مهارتی مقرری بگیران بیمه بیکاری از اهمیت بسزایی برخوردار است و با توجه به اینکه مقرری بگیران بیمه بیکاری مدت زمان محدودی می‌توانند از مقرری استفاده کنند طبعا گذراندن دوره‌های آموزش مهارتی و فنی و حرفه‌ای به جهت بازآموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری و بکارگیری مجدد در واحدهای اقتصادی امری ضروری است.

به گزارش ایسنا، بهره‌مندی متقاضیان بیمه بیکاری از آموزشهای مهارتی در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای یا مراکز آموزش جوار کارگاهی و کارخانه‌ها می‌تواند موجبات پایداری اشتغال نیروهای کار را فراهم کند.

بیمه تامین اجتماعی

در ماده ۶۶ لایحه برنامه هفتم توسعه آمده است، سن و سابقه قابل قبول در تمامی حالات احراز شرایط بازنشستگی در کلیه سازمان‌ها و صندوق‌های بازنشستگی در طول برنامه هفتم به ازای هر سال شش ماه افزایش‌ می‌یابد در مواردی که کارفرما، دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۱) این قانون باشد بیمه شده در صورت داشتن مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر می‌تواند پس از رسیدن به شرایط بازنشستگی همچنان به کار خود ادامه دهد، مشروط به اینکه سن وی بالاتر از شصت و پنج سال نباشد. اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و قضات تابع ضوابط و مقررات خود هستند.

تبصره ۱- صندوق‌های بازنشستگی که شرط سنی بازنشستگی مشمولان آن‌ها ۶۰ سال و بالاتر است از مفاد این حکم مستثنی‌ هستند.

تبصره ۲- در مورد صندوق‌های بازنشستگی که مبنای حداقل سن بازنشستگی تعیین نشده است حداقل سن لازم برای بازنشستگی ۵۳ سال در سال اول برنامه‌ است. زنان شاغلی که از زمان لازم الاجرا شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰، صاحب فرزند یا فرزندانی شده یا می‌شوند به ازای هر فرزند از یک سال کاهش در سن بازنشستگی برخوردار می شوند و برای فرزند سوم و بیشتر میزان کاهش یک ونیم سال به ازای هر فرزند خواهد بود. تبصره‌- سقف سنوات ارفاقی مشمولان قانون اصلاح تبصره (۲) الحاقی به ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی (مصوب ۱۳۸۰/۰۷/۱۳) * حداکثر هفت سال و برای مشمولان ” قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیان آور در دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۱ این قانون “ حداکثر پنج سال حسب شرایط سخت و زیان آور خواهد بود آئین نامه مربوطه در خصوص‌ میزان سنوات ارفاقی مشاغل سخت و زیان آور مختلف ظرف مدت شش ماه از ابلاغ این، قانون توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور تدوین و برای تصویب به هیأت وزیران ارسال‌ می‌شود.

تبصره ۴- در مواردی که در قوانین بازنشستگی پیش از موعد مقرر شده است به ازای هر سال کمتر از ۳۰ سال بیمه پردازی معادل ۲ سال از سنوات مبنای محاسبه اولین حقوق یا مستمری بازنشستگی کسر می‌شود.

تبصره ۵- حداقل سن لازم برای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور برای زنان ۴۵ و مردان ۵۰ سال‌ است.

تبصره ۶- معافیت از پرداخت کسور بازنشستگی مازاد بر ۳۰ سال برای افرادی که سنوات بیمه‌ای آنان از تاریخ اجرای این قانون از ۳۰ سال بیشتر می‌شود در قوانین و مقررات عام و خاص ملقی‌ می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه