سن بازنشستگی | شرایط بازنشستگی
افزایش 5 سال سن بازنشستگی | جزییات تغییرات جدید سن بازنشستگی
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: صندوقهای بازنشستگی ناترازیهای شدیدی دارند و منابع و مصارف آنها با هم سازگاری نداشته و دچار کسری هستند؛ اصلاحات سنجهای میتواند به افزایش منابع صندوقهای بازنشستگی کمک کند.
سازمان تامین اجتماعی، به منظور تحقق عدالت در میان بیمه شدگان، سن بازنشستگی خاصی را برای مردان و زنان در زمان بازنشستگی ، تعیین کرده است. حداکثر سن بازنشستگی تامین اجتماعی در حال حاضر، برای زنان، 55 سال و برای مردان، 60 سال می باشد؛ اما سن بازنشستگی، می تواند در شرایط خاصی تغییر کند.به طور کلی، سن بازنشستگی ، می تواند با توجه به شرایط شغلی فرد متفاوت باشد. به دلیل اهمیت سن و زمان بازنشستگی تامین اجتماعی برای کلیه مشاغل، به آخرین اخبار از سن بازنشستگی می پردازیم.
داوود منظور با اشاره به افزایش سن بازنشستگی در لایحه برنامه هفتم گفت: صندوقهای بازنشستگی ناترازیهای شدیدی دارند و منابع و مصارف آنها با هم سازگاری نداشته و دچار کسری هستند.
رییس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: بنابراین باید برخی از اصلاحات، که اصطلاحاً اصلاحات سنجهای نامیده میشوند، در ضوابط بازنشستگی اتفاق بیفتد.
داوود منظور ادامه داد: در پیشنویس لایحه برنامه هفتم، این اصلاحات پیشبینی شده که برخی از آنها به سن بازنشستگان برمیگردد و تحت تدابیری، سن بازنشستگی تا پایان برنامه هفتم، به تدریج افزایش خواهد داشت.
منظور از وجود اصلاحات دیگری در همین زمینه خبر داد و گفت: امیدواریم با مجموعه این اصلاحات، کسانی که در سن کار هستند به اندازهای به افزایش منابع صندوقهای بازنشستگی کمک کنند که صندوقها بتوانند خدمات شایستهای را به بازنشستگان ارائه کنند.
رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع صندوقهای بازنشستگی، خدماتی که بازنشستگان انتظار دارند دریافت کنند، عملاً تحقق پیدا نمیکند که باعث عدم رضایتمندی میشود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین در طول برنامه هفتم تلاش خواهیم کرد با اصلاحاتی که انجام میدهیم، منابع صندوقهای بازنشستگی بهبود و افزایش پیداکند و ورودیها بیشتر شود تا طبیعتاً صندوقها بتوانند خدمات شایسته و پایداری را به بازنشستگان ارائه دهند.
منظور همچنین درباره تاثیر افزایش سن بازنشستگی در بکارگیری نیروی کار جوان، گفت: باید برای جوانان فرصتهای شغلی جدید ایجاد شود. اگربخواهیم جوانی را شاغل کنیم، قاعدتاً نباید کسی که هنوز در سن کار است و توانایی کار کردن دارد، از بازار کار خارج کنیم.
رییس سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: حتما باید برای جوانان فکر کنیم، فرصتهای شغلی جدید ایجاد کنیم. این از هدفگذاریهای دولت است که درهر سال تا ۱ میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد شود.
علیرضا عسگریان (معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در رابطه با اقدامات دولت سیزدهم در رابطه با اموری مثل برنامه هفتم توسعه و سرنوشت صندوقهای بازنشستگی در این برنامه، متناسبسازی حقوق بازنشستگان، پایگاه رفاه ایرانیان و اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی توضیحاتی ارائه کرد.
وی با اشاره به بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، از بار مالی آن بر صندوقها گفت.
عسگریان با اشاره به اینکه متناسبسازی حقوق بازنشستگان از جنس همسانسازی است، اظهار کرد: همسانسازیها و متناسبسازیها بار مالی بسیار سنگینی را به صندوقهای بازنشستگی و سایر مجموعههای مرتبط تحمیل میکند و اجرای آن نیازمند به اختصاص زمان و بررسی و تخصیص منابع لازم است.
تغییرات موجود در برنامه هفتم توسعه حتما تدریجی است. اصلا امکان آن وجود ندارد که تغییراتی مثل سن و سابقه بازنشستگی تدریجی نباشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به بحث اصلاحات پارامتریک مندرج بر برنامه هفتم توسعه در پاسخ به انتقادات مطرح درباره تند بودن روند تغییرات بازنشستگی در این سند گفت: تغییرات در برنامه هفتم توسعه حتما تدریجی است. اصلا امکان آن وجود ندارد که تغییراتی مثل سن و سابقه بازنشستگی تدریجی نباشد. حتی خود تدریجی بودن این تغییرات هم حتی محل بحث و گفتگوی باز است و هنوز چیزی نهایی نشده است. تغییرات سنجهای شاید پنج ساله باشد و تغییرات در این عرصه طی پنج سال شوک آور نیست. قرار نیست تغییری طی یک یا دو سال رخ دهد و هیچ فردی در این حوزه؛ نظری مبتنی بر تحولات ضربتی پارامتریک ندارد.
وی افزود: صندوقهای تامین اجتماعی اکنون با موقعیت خاصی مواجه هستند و منابع آنها باید تامین شوند. از سوی دیگر، مردم و بازنشستگان نیز نباید بیش از این از ناحیه سیاستهای مربوط به حفظ منابع صندوقها آسیب ببینند. این دو مورد، پارامترهای اصلی ما در سیاستگذاری هستند. ما این دو پارامتر را باید با هم در نظر گرفته و نقطه تعادل بین حفظ منابع صندوقها و وارد نیامدن فشار به جامعه را پیدا کنیم و روی همان نقطه تعادل حرکت کنیم. اگر آن نقطه تعادل محور گفتگوهای حول برنامه هفتم باشد، دیگر همه نسبت به اجرای آن پاسخگو و مسئولیت پذیر خواهند بود.
سلام دولت می باید صندوق هارو به سمت درامد زایی سوق دهد باافزایش سن بازنشستگی جوانان بیکارتر میشوند.
سی سال بیمه پرداخت کردم حالا میگن باید سن 50باشه پول میگیرید ولی هزار جور حرف میزنید
پایه حقوق های بالا که میگیرید بیارید پایین تا هم صندوق خالی نشه هم خدا راضی باشه