قیمت دلار | قیمت دلار به نرخ امروز 16 مرداد
کاهش عجیب قیمت قبل از انتخابات مجلس | قیمت دلار امروز چند شد؟
قیمت دلار به نرخ امروز 16 مرداد ماه را بخوانید.
قیمت دلار طی چند ماه گذشته با نوسان همراه است. قیمت دلار در اقتصاد کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. قیمت دلار در صرافی ملی متفاوت است. قیمت دلار پس از ارز دولتی افزایشی شد. قیمت دلار امروز را در ادامه می خوانیم.
بروزرسانی قیمت ارزها: دوشنبه 16 مرداد - 08:00
ارز
قیمت (ریال)
دلار 500,700
یورو 551,890
درهم امارات 136,890
پوند انگلیس 641,430
لیر ترکیه 18,700
فرانک سوئیس 574,100
یوان چین 70,100
ین ژاپن (100 ین) 350,830
وون کره جنوبی 390
دلار کانادا 379,200
دلار استرالیا 332,200
دلار نیوزیلند 308,700
دلار سنگاپور 376,200
روپیه هند 6,110
روپیه پاکستان 1,753
دینار عراق 384
پوند سوریه 200
افغانی 5,900
کرون دانمارک 74,100
کرون سوئد 47,400
کرون نروژ 49,200
ریال عربستان 134,160
ریال قطر 138,200
ریال عمان 1,309,700
دینار کویت 1,637,200
دینار بحرین 1,343,200
رینگیت مالزی 111,300
بات تایلند 14,580
دلار هنگ کنگ 64,500
روبل روسیه 5,450
منات آذربایجان 295,700
درام ارمنستان 1,310
لاری گرجستان 194,000
سوم قرقیزستان 5,730
سامانی تاجیکستان 46,300
منات ترکمنستان 149600
پیش بینی قیمت دلار امروز؛ گرانی دلار ادامهدار است؟
پیشبینی قیمت دلار امروز
سقفشکنی دلار با عملکرد سیاستگذار
قیمت دلار طی دو هفته اخیر به تبع بازدهی مثبت بازارهای مالی، رشد هفتگی ۱۰۰۰ تومان را تکرار کرده است. انحلال کانون صرافان را میتوان ازجمله انفاقاتی دانست که قیمت دلار را در کریدور بالاتر نشاند؛ تا جایی که اخبار مساعد سیاسی هم نتوانست اثر تصمیمات داخلی در بازار ارز را خنثی کند.
به نظر میرسد با توجه به عدم تمایل سیاستگذار برای رشد شارپی قیمت دلار از یک سو و ریسک کاهش قیمت اسکناس آمریکایی از سوی دیگر، بانک مرکزی تا پیش از ۶ ماهه دوم سال فرصت دارد تا به وضعیت بازار ارز و قیمت دلار وضوح مشخصی ببخشد.|تجارتنیوز
تغییر قیمت کالاها از ابتدای دولت رئیسی تا به امروز؛ از قیمت دلار و سکه تا نان بربری و ساینا
بهنام صمدی، خبرنگار اقتصادی به مقایسه شاخصهای اقتصادی و برخی کالاها در ابتدای دولت رئیسی و امروز پرداخته است.
او در این خصوص در توئیتر خود نوشت:
دو سال از تنفیذ ابراهیم رییسی گذشت اعدادی که یادداشت کردیم را با هم مرور کنیم:
۱. دلار ۵۰۱۰۰ تومان
۲. سکه ۲۹ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان
۳. شاخص کل یک میلیون و ۹۹۳ هزار
۴. ساینا ۳۳۰ میلیون تومان
۵. نقدینگی۶۱۰۳ همت
۶. میانگین مسکن تهران ۴۸ میلیون (آمار از آذر ۱۴۰۱ منتشر نمیشود)
رئیسی جمهور امروز تنفیذ شد؛ شاخصها و قیمتها را یک گوشه یادداشت میکنیم:
۱. دلار ۲۵۷۰۰ تومان
۲. سکه ۱۱ میلیون و ۳۰۰هزار تومان
۳. شاخص کل یک میلیون و ۳۷۵ هزار
۴. ساینا ۱۵۰ میلیون
۵. نقدینگی ۳۷۰۰ همت
۶. میانگین مسکن تهران ۳۰ میلیون
۷. نان بربری ۲۸۰۰ تومان
۸. کسری بودجه ۴۵۰ همت
طی هفته جاری، قیمت دلار ۱۰۰۰ تومان رشد داشت. در این مدت بازار تهران تنها دو روز، یعنی دوشنبه و سهشنبه، فعال بود. دو روز ابتدایی هفته سوگواری محرم بازار را به تعطیلی کشاند و از روز چهارشنبه نیز گرمای هوا بازاریان و اصناف را خانهنشین کرد.
پس از رشد ۱۰۰۰ تومانی که به آن اشاره شد، دلار خود را به کف کانال ۵۰ هزار تومان رساند. این در حالی است که ابتدای مرداد ماه این ارز آمریکایی در کانال ۴۸ هزار تومان قرار داشت، اما اکنون در حال تجربه کانالهای جدید است.
معاملهگران بازارهای مالی انحلال کانون صرافان و تقاضای اربعین را دلیل این روند صعودی میدانند. این در حالی است که روز گذشته رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرد که امسال ارز اربعین به صورت دینار عرضه خواهد شد و برای هر متقاضی ۲۰۰ هزار دینار سهمیه در نظر گرفته شده است.
با تخصیص دینار به جای یورو و دلار به زائران مراسم اربعین، به نظر میرسد موضوع تقاضای اربعین در هفته بعد فشاری بر بازار ارز وارد نکند.
بر اساس اعلام محمدرضا فرزین، بانک مرکزی تلاش میکند به صورت غیرحضوری عرضه ارز اربعین انجام را انجام دهد. سال گذشته حدود 40 درصد ارز اربعین توسط بانک ملی عرضه شد که امسال در کنار بانک ملی، سه بانک دیگر هم ارز عرضه خواهند داشت.
سیاست آمریکا خصمانه نیست
در هفتههای گذشته موضوع افزایش قدرتنمایی آمریکا در منطقه، سیگنالهای جدیدی را به معاملهگران مبنی بر بالا گرفتن تنش میان ایران و آمریکا مخابره کرد. این شایعات در حالی قوت گرفت که آمریکا جنگندههاى F16 را راهی منطقه کرد و بعد از آن جنگندههاى F35 به منطقه اعزام شد. اما کارشناسان سیاسی این اقدام آمریکا را به افزایش قدرتنمایی این کشور در خلیج فارس تعبیر میکنند.
مطالعه بیشتر:پیش بینی قیمت دلار 12 مرداد 1402 / ثبات قیمت ارز، قربانی اشتباه سیاستگذار شد؟
کارشناسان سیاسی معتقدند موضوع اعزام جنگندهها برای کشوری نظیر آمریکا افزایش قدرت است. آنها میگویند هیچ کنش تهاجمی در اعزام تسهیلات نظامی وجود ندارد. پیش از این نیز ایالات متحده اقدامات نظامی مشابهی در جهت تلاش برای بازدارندگی انجام داده است. آنها موید این موضوع را عدم اقدام تهدیدآمیز ایران در ماههای گذشته میدانند و میگویند هر دو کشور سیاست حفظ وضع موجود را دنبال میکنند و این اقدامات مانوری، رنگ و بوی خصمانه ندارند.
چالشهای پیش روی بازار ارز مرتفع میشود؟
به اعتقاد تحلیلگران سیاسی در حال حاضر زمینه برای حل موردی برخی اختلاف ایران و آمریکا وجود دارد. موضوعاتی نظیر فروش نفت ایران و مسائل مالی آن و آزادی زندانیان سیاسی در شاخص مواردی هستند که در یکی دو ماه آینده میان دو کشور حل خواهد شد.
علاوه بر سال پیش، طی ماههای گذشته نیز موضوعات مذکور از سیگنالهایی است که معاملهگران بازارهای مالی همواره به اخبار مربوط به آن توجه نشان میدهند.
به نظر میرسد با توجه به عدم تمایل سیاستگذار برای رشد شارپی قیمت دلار از یک سو و ریسک کاهش قیمت اسکناس آمریکایی از سوی دیگر، بانک مرکزی تا پیش از ۶ ماهه دوم سال فرصت دارد تا به وضعیت بازار ارز و قیمت دلار وضوح مشخصی ببخشد.
پیش از این معاملهگران بازار ارز مطابق تجربه سالهای گذشته شروع محرم را آغاز فصل رکود قیمت دلار و بازارهای مالی عنوان میکردند، اما تصمیمات سیاستگذار و سیگنالهایی که به بازار طی هفتههای اخیر رسید روند قیمتها را صعودی کرد. باید دید برای هفته آینده اثر تصمیمات سیاستگذار چه اثری بر بازار ارز و قیمت دلار خواهد داشت.