قیمت دلار
قیمت دلار امروز در بازار آزاد
قیمت دلار امروز اندکی کاهش داشت و بازار کاهشی شروع شد، اما ساعتی از آغاز بازار نگذشته بود که روند قیمت دلار برگشت و صعودی شد. قیمت دلار فردایی هم افزایشی است.
قیمت دلار با پیش بینی های وحشتناکی مواجه شده است. متوسط هفتگی قیمت دلار که در حال افزایش است با این مساله مواجه شده که در آینده نزدیک ممکن است قیمت بالاتری به خود بگیرد.طبیعتا افزایش قیمت دلار تاثیرمستقیم بر بازار خواهد داشت.مسئولان مربوطه حتما باید مقابل افزایش قیمت دلار بایستند. در ادامه قیمت دلار در بازار امروز را مشاهده می کنید.
به گزارش تجارتنیوز، به نظر میرسد که بازار ارز تهران بالاخره از روزهای هیجانی خود فاصله گرفته و در چند روز گذشته شرایط با ثباتی را تجربه میکند. قیمت دلار در محدوده ۵۱ هزار تومان در نوسان است و نه به زیر این کانال آمده و نه از میانه این کانال عبور کرده است. معاملهگران هم معتقدند هر تغییر معناداری در بازار نیازمند رویداد سیاسی مهمی است و تا سیگنال خاصی به بازار نرسد نمیتوان به تغییر کانال دلار امید داشت.
قیمت دلار تحت تاثیر جنگ حماس و اسرائیل افزایشی شد اما از اواخر هفته گذشته بازار از هیجان جنگ فاصله گرفت و حالا به نظر میرسد که دلار در حال استراحت است.
البته کارشناسان اقتصادی نظر دیگری درباره قیمت دلار دارند. آنها معتقدند که دولت با دستکاری در بازار، فنر ارز را فشرده کرده و به دلار اجازه حرکت نمیدهد. این مساله اگرچه در کوتاهمدت میتواند قیمت دلار را مهار کند اما در میان مدت میتواند تاثیر منفی بر بازار بگذارد.
اصغر سمیعی کارشناس اقتصادی در خصوص بازار کنترلی دلار گفت: «در شرایطی که بر اساس آمار ماهانه ۴۰ هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی اضافه میشود و زمانی که توانایی مهار تورم و نرخ بهره در اقتصاد وجود نداشته باشد، آسانترین و شاید تنها راه برای قدرتنمایی، مانور و دستکاری نرخ ارز است.»
اما در چه شرایطی ثبات قیمت دلار به ضرر اقتصاد نیست؟ وی در پاسخ به این سوال گفت: «ثبات قیمت دلار فقط در صورت به نزدیک صفر رساندن نرخهای بهره و تورم امکانپذیر است؛ در غیر این صورت ثباتی غیرواقعی، دستوری و بیدوام خواهد بود.»
سمیعی خاطرنشان کرد: «تا زمانی که تفاضل نرخ تورم در کشور ما و کشورهای حوزه دلار حدود ۳۶ درصد باشد، باید روزانه یک در هزار به قیمت دلار افزوده شود و اگر نشود، معنی آن جمعشدن فنر قیمت خواهد بود.»
قیمت دلار و سکه کی عادی میشود؟
طوفان الاقصی و وقایع پس از آن موجی از هیجان منفی را در بازار طلا و ارز ایران به راه انداخت، اما بهنظر میرسد بعد سخنرانی سیدحسن نصرالله وضعیت تغییر کرده است.
طلا، دلار و انواع سکه در بازار آزاد پس از اجرای عملیات طوفان الاقصی توسط حماس، رفتاری احساسی از خود به نمایش گذاشتند و تا قبل سخنرانی سیدحسن نصرالله، همین روند سبکسرانه را ادامه دادند، اما پس از اینکه دبیرکل حزبالله لبنان، تکلیف جنگ را در قامت یک سیاستمدار کارکشته روشن کرد، التهاب بازار کم شد تا در پایان معاملات روز شنبه ۱۳ آبان، شاهد باشیم قیمت سکه گرمی و ربع سکه به ترتیب ۱۰ و هشت درصد، سکه امامی، سکه طرح قدیم و نیم سکه هر کدام پنج درصد و دلار نزدیک هزار تومان عقبنشینی کند. بازار طلا و ارز بهنظر میرسد حالا برای در پیش گرفتن رفتاری معقولانهتر مهیا میشود.
تاثیر جنگ غزه بر قیمت دلار، یورو، درهم و لیر
قیمت دلار تا پایان نیمه اول مهرماه در محدوده زیر ۵۰ هزار تومان نوسان داشت، اما همزمان با وقایع غزه دلار حرکت صعودی خود را آغاز کرد. قیمت دلار ۱۵ مهرماه، تحت تاثیر اخباری هیجانی هزار و ۴۴۵ تومان رشد کرد و روز بعد هم به روند صعودی ادامه داد تا به ۵۲ هزار و ۱۳۱ تومان برسد.
قیمت دلار همین روند را ادامه داد و در پایان معاملات ۱۱ آبان یعنی دقیقا یک روز قبل سخنرانی سیدحسن نصرالله براثر شیطنتهای مداوم تا ۵۲ هزار و ۱۵۰ تومان پیش رفت. بازار آزاد دلار، ۱۳ آبان یعنی فردای روز سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان درباره وقایع غزه و حمایت از حماس، متوجه شد مسیر را اشتباه آمده است. قیمت دلار پس از تخلیه جو هیجانی موجود در ابتدای هفته اخیر بیش از هزار تومان در یک روز ارزان شد و روی پله ۵۱ هزار و ۱۲۶ تومان ایستاد.
یورو روند مشابهی را پشتسر گذاشته است. قیمت یورو در روز ۱۵ مهرماه همزمان با اجرای عملیات طوفان الاقصی دو هزار تومان رشد کرد و در ادامه با خیز ۱۰۰ تومانی، در روز بعد به ۵۵ هزار و ۶۲۵ تومان رسید. جو هیجانی بازار تا قبل سخنرانی سیدحسن نصرالله، قیمت یورو را روی ۵۵ هزار و ۶۱۳ تومان نگه داشت، اما پس از اینکه مشخص شد گمانهزنیها درباره شعلهور شدن جنگ در جبههای جدید شایعه بوده، قیمت یورو ۷۱۸ تومان ارزان شد و به ۵۴ هزار و ۸۹۵ تومان قناعت کرد.
کاهش قیمت دلار در این مدت حدود دو درصد و میزان افت قیمت یورو ۱.۳ درصد برآورد میشود. دلار از ۱۵ مهر تا الان هزار تومان ارزان شده و ارزش یورو در این مدت ۷۳۰ تومان کاهش داشته است.
درهم با سرعت در مسیر نزولی قدم برمیدارد. قیمت درهم در روز اول و دوم عملیات مقاومت اسلامی حماس در غزه، به ترتیب ۵۳۰ تومان و ۱۸۱ تومان رشد کرد و به ۱۴ هزار و ۵۸۹ تومان رسید. قیمت درهم قبل سخنرانی، ۱۲۴ تومان افزایش را تجربه کرد اما وقتی روز ۱۳ آبان به پایان رسید و فهمیدیم شایعه با واقعیت تفاوت دارد، درهم ۵۶۱ تومان نسبت به روز اول عملیات حماس ارزان شد و به ۱۴ هزار و ۲۸ تومان رسید.
قیمت درهم با افت ۳.۸ درصد خود میتواند سرنوشت قیمت دلار در روزهای پیشرو را مشخص کند. درهم و دلار معمولا در بازار آزاد ارز، عملکردی هماهنگ به نمایش میگذارند پس باید احتمال کاهش بیشتر قیمت دلار را یک گزینه جدی بدانیم. لیر ترکیه بیشترین میزان تاثیرپذیری را از وقایع غزه پذیرفته است.
قیمت لیر روز ۱۳ آبان پس از قطعی شدن اثر روانی سخنرانی سیدحسن نصرالله، تا هزار و ۸۰۰ تومان عقبنشینی کرد. قیمت لیر در خلال انجام عملیات طوفان الاقصی و وقایع پس از آن تا هزار و ۹۰۰ تومان رسید، اما فعلا نسبت به آن روزها بیش از پنج درصد کاهش را تجربه میکند.
تاثیر جنگ غزه بر قیمت سکه و طلا
قیمت طلا در جریان معاملات روز شنبه ۱۳ آبان، ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش پیدا کرد و به دو میلیون و ۴۶۵ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. قیمت طلا روز اجرای عملیات طوفان الاقصی ۱۴۰ هزار و ۳۰۰ تومان رشد کرده بود و قبل سخنرانی سیدحسن نصرالله تا دو میلیون و ۵۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان هم پیش رفت، اما نهایتا با فروکش کردن التهاب فعلا از رفتارهای هیجانی دست کشیده است.
سخنرانی سیدحسن نصرالله در روز ۱۲ آبان و تاثیرش بر بازارهای مالی را وقتی بیشتر درک میکنیم که روند اونس فعلا صعودی است. قیمت جهانی طلا که روز هفت اکتبر در محدوده هزار و ۸۶۲ دلار قرار داشت، فعلا موفق شده با رشد ۶.۵ درصدی خود را به هزار و ۹۹۲ دلار و ۷۲ سنت برساند. قیمت طلا در بازار داخل با این حال نهایا نیمدرصد رشد کرده است.
عملیات طوفان الاقصی بیشترین تاثیر روانی را در بازار سکه گذاشت. قیمت سکه امامی روز ۱۵ مهر و در فردای روز غافلگیر شدن صهیونیستها، به ترتیب دو میلیون و یک میلیون رشد کرده و به ۳۱ میلیون و ۱۴۷ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، روز ۱۱ آبان هم حدود ۳۰۰ هزار تومان گران شد، اما پس از اینکه سیدحسن نصرالله سخنرانی مهم خود را بهشکل هوشمندانه مدیریت کرد و مثل سیاستمداری چیرهدست پیش برد، خیال بازار از وقوع جنگ جدید یا گسترش درگیریهای غزه آسوده شد، قیمت سکه در پایان معاملات ۱۳ آبان دوباره به زیر ۳۰ میلیون تومان برگشت.
قیمت سکه طرح امامی روز شنبه ۱۳ آبان، با یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عقبنشینی، نسبت به فردای روز عملیات طوفان الاقصی پنج درصد کاهش پیدا کرد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز در روز ۱۵ مهرماه یک میلیون تومان و در روز ۱۶ مهرماه، ۹۲ هزار تومان گران شد و به ۲۶ میلیون و ۸۹۱ هزار تومان رسید. اگر در آن روزها فریب جو روانی را خورده باشید، بدجوری دچار ضرر و زیان شدهاید، چون قیمت سکه قدیم به ۲۵ میلیون و ۵۹۱ هزار تومان برگشته است.
افت قیمت سکه طرح قدیم در این مدت، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، معادل ۴.۸ درصد برآورد میشود. قیمت سکه نیم بهار آزادی همین اندازه و برابر ۴.۸ درصد است. سکه نیم بهار آزادی فردای عملیات حماس در غزه به ۱۶ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید، ولی فعلا ۸۰۰ هزار تومان ارزان شده و پس از آسودهخاطر شدن بازار تا ۱۵ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان عقب نشست.
ریزش قیمت برای توصیف وضعیت سکه ربع بهار و سکه گرمی کلمه دقیقتری خواهد بود، چون این سکهها به ترتیب هشت درصد و تقریبا ۱۰ درصد ارزش خود را در تحولات هفت اکتبر به بعد از دست دادهاند. قیمت سکه ربع بهار آزادی روز اجرای عملیات طوفان الاقصی ۷۵۰ تومان و روز بعدش ۷۰۰ هزار تومان گران شد و به ۱۱ میلیون و ۶۳۳ هزار تومان رسید، ولی پس از سخنرانی سیدحسن نصرالله به خانه ۱۰ میلیون و ۶۶۶ هزار تومان برگشت تا یک میلیون تومان کاهش، هشت درصد ارزان شود.
قیمت سکه گرمی ۱۰ درصد ریخته است. سکه گرمی در روزهای اول و دوم شروع عملیات طوفان الاقصی دو بار ۳۰۰ هزار تومان گران شد و به شش میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رسید. قیمت سکه گرمی روز ۱۱ آبان تحت تاثیر شایعات و هیجانات، ۵۰ هزار تومان رشد کرد اما روز بعد با روشن شدن تکلیف جنگ و سخنرانی سیدحسن نصرالله، نسبت به اوج بحران ۶۳۰ هزار تومان معادل تقریبی ۱۰ درصد ارزان شد.