قیمت دلار | قیمت دلار امروز در بازار
قیمت دلار بازار را به زاری درآورد | قیمت دلار امروز به چند رسید؟
قیمت دلار، یورو، پوند و سایر ارزها امروز دوشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ را میتوانید در جدول زیر مشاهده نمایید. لازم به ذکر است که این نرخها قیمت بازار آزاد است (بجز دلار که نرخ بازار مبادله ارزی است) و با نرخ ارز سهمیهای متفاوت است.
قیمت دلار با پیش بینی های وحشتناکی مواجه شده است. متوسط هفتگی قیمت دلار که در حال افزایش است با این مساله مواجه شده که در آینده نزدیک ممکن است قیمت بالاتری به خود بگیرد. طبیعتا افزایش قیمت دلار تاثیرمستقیم بر بازار خواهد داشت. مسئولان مربوطه حتما باید مقابل افزایش قیمت دلار بایستند. در ادامه قیمت دلار در بازار امروز را مشاهده می کنید.
بروزرسانی قیمت ارزها: دوشنبه 9 بهمن - 08:30
ارز
قیمت (ریال)
دلار 556,070
یورو 605,750
درهم امارات 152,900
پوند انگلیس 709,740
لیر ترکیه 18,400
فرانک سوئیس 644,100
یوان چین 77,900
ین ژاپن 378,080
وون کره جنوبی 420
دلار کانادا 416,100
دلار استرالیا 367,800
دلار نیوزیلند 341,100
دلار سنگاپور 416,900
روپیه هند 6,720
روپیه پاکستان 2,000
دینار عراق 427
لیر سوریه 222
افغانی 7,670
کرون دانمارک 81,300
کرون سوئد 53,500
کرون نروژ 53,600
ریال عربستان 149,140
ریال قطر 153,500
ریال عمان 1,456,200
دینار کویت 1,817,400
دینار بحرین 1,492,600
رینگیت مالزی 118,100
بات تایلند 15,640
دلار هنگ کنگ 71,400
روبل روسیه 6,400
منات آذربایجان 328,500
درام ارمنستان 1,390
لاری گرجستان 210,800
سوم قرقیزستان 6,250
سامانی تاجیکستان 51,700
منات ترکمنستان 166,200
پیشبینی قیمت دلار دوشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲
قیمت دلار روز یکشنبه ۸ بهمن در روند کاهشی قرار گرفت؛ اما این افت قیمت نتوانست به عقبنشینی دلار از کانال ۵۵ هزار تومانی منجر شود. این اسکناس در بازار آزاد با قیمت ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان مبادله شد و نسبت به روز شنبه کاهش ۳۰۰ تومانی داشت.
با وجود اینکه قیمت دلار روز یکشنبه در روند نزولی محدودی قرار گرفت، اما برخی شنیدهها حاکی از مبادله دلار تا کانال ۵۶ هزار تومانی در میدان فردوسی است. در بازار پشت خطی نیز دلار تا محدودههای قیمتی ۵۵ هزا رو ۷۰۰ تا ۹۰۰ تومانی نیز مبادله شده است.
سیاست گذار دست به کار شد؟
فعالان بازار ارز، حضور بانک مرکزی در غالب بازارساز را فعالتر از روزهای گذشته عنوان کردند. آنها میگویند تا زمانی که فشار بازارساز بر بازار ارز به واسطه ارزپاشی و خبردرمانی روانه این بازار میشود، معاملهگران این روند کاهشی را موقتی و زودگذر میدانند.
از سوی دیگر کارشناسان اقتصادی نیز روند فعلی حاکم بر بازار ارز و کاهش محدود روز یکشنبه را موقتی میدانند. آنها معتقدند کف قیمت دلار منطقه ۵۴ هزار تومانی است و اگر سیگنالی قوی روانه بازار شود دلار را تا منطقه ۵۲ هزار تومانی پایین میکشد؛ اما فشار تقاضا مانع ماندگاری قیمت در منطقه مذکور خواهد شد. به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی بازار ارز در روند صعودی قرار دارد. بارها تاکید شده بود که رشد قیمت بالاخره در ماههای پایانی سال اتفاق میافتد.
بنابراین، مسائل کلان اقتصادی، رشد نقدینگی و موضوع تورم از یک سو و سختگیری عراق در مبادلات دلاری با ایران و تشدید درگیری در منطقه خاورمیانه از سوی دیگر را میتوان از دلایل بنیادی افزایش قیمت دلار در هفتههای اخیر عنوان کرد. علاوه بر آن، کارشناسان اقتصادی رشد تقاضا را برای دلار در ماههای پایانی سال، از دیگر دلایل افزایش قیمت اسکناس آمریکایی میدانند.
گفتنیست قیمت دلار روز یکشنبه هشتم بهمن ۱۴۰۲ در بازارهای مجاور کاهش داشت. دلار سلیمانیه با افت ۲۹۰ تومانی روی رقم ۵۶ هزار و ۴۸۰ تومانی ایستاد. دلار هرات با کاهش ۳۵۰ تومانی با قیمت ۵۵ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. قیمت درهم امارات با کاهش ۹۰ تومانی روی قیمت ۱۵ هزار و ۳۶۰ تومانی ایستاد.
تلاش بانک مرکزی برای جلوگیری از رشد قیمت دلار
بهدنبال افزایش قیمت ارزدر ۲ هفته گذشته، روزگذشته بانک مرکزی با برگزاری یک نشست ویژه با تولیدکنندههای پتروشیمی در زمینه افزایش عرضه ارز در بازار به توافق رسید.
از سال ۱۳۹۷که با خروج آمریکا از برجام کشور با تحریمهای تازهای مواجه شد جریان ورود ارز به کشور نیز محدود شد. یکی از راهکارها برای تامین ارز مورد نیاز کشور تامین ارز از طریق صنایع ارزآور نظیر تولیدکنندههای فولاد، پتروشیمی و معادن بود. این راهکار در طول این سالها مؤثر واقع شد و در شرایطی که کشور با کاهش فروش نفت مواجه شده بود بخش مهمی از ارز مورد نیاز کشور از طریق صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی تامین شد. درچنین شرایطی کارشناسان بر این باورند که تسهیل صادرات محصولات ارزآور بار دیگر میتواند به جریان ورود ارز به کشور کمک کند و بازار را به تعادل برساند. بر همین اساس روز گذشته جلسه معاونت ارزی بانک مرکزی با انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی و هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی در محل بانک مرکزی برگزار و در زمینه تسهیل ورود ارز به کشور توافق شد. این نشست بعد از آن برگزار میشود که قیمت ارز ظرف ۲هفته گذشته بار دیگر یک روند صعودی را طی کرده است.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در همین باره گفت: در این جلسه تصمیمات و توافقات بسیار خوب در حوزه تنظیم بازار ارز و تأمین مالی پتروشیمیها اتخاذ شد. احمد مهدوی افزود: راهکارهای متنوعسازی سبد ارزهای صادراتی شرکتهای پتروشیمی برای تنظیم بهتر بازار انواع ارزها نظیر درهم با بانک مرکزی مورد بحث قرار گرفت و تصمیمات خوبی گرفته شد که بهزودی اجرایی خواهد شد و شاهد افزایش سهم عرضه ارزهای غیردلاری در بازار نیما خواهیم بود.
او ادامه داد: در این جلسه به منظور تأمین مالی و تسریع در راه اندازی پروژههای پتروشیمی راهکارهای مختلفی از جمله فاینانس ارزی، انتشار اوراق صکوک مرابحه ارزی و نیز پیش خرید ارزهای آتی ناشی از صادرات پروژهها از سوی بانک مرکزی پیشنهاد شد که به شدت مورد استقبال ما و شرکتهای پتروشیمی قرار گرفت.
به گفته او در صورت عملیاتی شدن این راهکارها و سرعت گرفتن اجرای پروژهها، در سالهای آینده شاهد رشد قابل توجه درآمدهای ارزی شرکتهای پتروشیمی در کشور خواهیم بود.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه موضوع پیش خرید ارز آتی پروژههای پتروشیمی در قالب انعقاد قرارداد پیمان آتی، ضمن تأمین مالی مؤثر ریالی این گونه طرحها ، اطمینانی برای عرضههای مناسب ارز در بازار نیما برای سالهای آینده خواهد بود، گفت: این مهم حرکتی نوین در جهت تأمین مالی ریالی پروژهها در کشور است. با توافقاتی که بانک مرکزی در این خصوص داشتیم، مقرر شد ما پیشنهادات لازم برای طراحی یک مکانیسم قیمت گذاری برد-برد را به بانک ارائه کنیم.
به گفته مهدوی هر چند در سالهای گذشته و بویژه از سال ۱۳۹۷ تعاملات و هماهنگیهای بسیار خوبی با مجموعه بانک مرکزی در تنظیم بازار و بازگشت ارز به چرخه اقتصادی کشور و حل مشکلات شرکتها داشتهایم، اما در این دوره از مدیریت بانک مرکزی، علاوه بر تقویت هماهنگیهای گذشته شاهد همکاریهای عملی قابل توجهی برای تأمین مالی پروژهها هستیم.