ماه رمضان | ماه رمضان امسال | اخبار جدید ماه رمضان

تاریخ دقیق آغاز ماه رمضان اعلام شد! | عید فطر دقیقا چه روزی خواهد بود؟

تاریخ شروع ماه رمضان به تقویم قمری است و باید هلال ماه رؤیت شود، اما طبق تقویم شمسی در سال ۱۴۰۳ ماه رمضان روز سه شنبه ۲۲ اسفند است.​

تاریخ دقیق آغاز ماه رمضان اعلام شد! | عید فطر دقیقا چه روزی خواهد بود؟
کدخبر : 23770
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

پیش‌ بینی ماه‌های قمری و بویژه تاریخ شروع و پایان ماه رمضان که برای مسلمانان جهان از اهمیت خاصی برخوردار است، اهمیت زیادی دارد. آغاز ماه رمضان بر اساس محاسبات نجومی صورت می‌گیرد، اما ملاک اصلی در حلول ماه، رؤیت آن است که معمولاً در عصر روز پایانی ماه قبل صورت می‌گیرد. لذا تعیین دقیق ماه رمضان نیز بر اساس بیانیه‌های مربوط به روز پایانی ماه شعبان و بر اساس استهلال ماه صورت می‌گیرد.

ماه رمضان

آغاز ماه رمضان ۱۴۰۳ چه روزی است؟

دفتر آیت‌الله سیستانی مرجع تقلید شیعیان در عراق با صدور بیانیه‌ای پیش‌بینی کرد که روز سه‌شنبه ۱۲ مارس اولین روز ماه مبارک رمضان باشد.

بر این اساس، ماه رمضان اول سال 1402 مصادف بود با پنجشنبه 3 فروردین و ماه رمضان دوم سال 1402 مصادف با سه شنبه 22 اسفند است.

تاریخ شروع ماه رمضان ۱۴۰۳

تاریخ شروع ماه رمضان در تقویم هجری شمسی برابر با روز سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ است.

تاریخ شروع ماه رمضان در تقویم هجری قمری برابر با ۱ رمضان ۱۴۴۵ است.

تاریخ شروع ماه رمضان در تقویم میلادی برابر با ۱۲ مارس ۲۰۲۴ است.

تاریخ پایان ماه رمضان 1403

پایان ماه رمضان ۱۴۰۳: روز پنچشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ پایان ماه رمضان می باشد

ماه رمضان

چرا سال ۱۴۰۲ دو تا ماه رمضان دارد؟

ماه رمضان یکی از ماه‌های قمری است و به دلیل اینکه تعداد روزهای سال قمری ۳۵۴ روز و تعداد روزهای سال شمسی ۳۶۵ روز و در سال کبیسه شمسی نیز ۳۶۶ روز است، در نتیجه تاریخ ماه رمضان و دیگر ماه‌های قمری در تقویم ایران ثابت نیست.

با توجه به اختلاف تعداد روزهای سال قمری و شمسی، ماه‌های قمری به طور معمول در هر سال ۱۱ روز زودتر از تاریخ سال قبل در تقویم شمسی شروع می‌شوند. عدم ثبات این تاریخ‌ها باعث می‌شود که در هر سال یکی از ماه‌های قمری دو بار تکرار شود مانند سال ۱۴۰۲ که در آن دو تا ماه رمضان داریم.

نوروز سال 1370 ، 1381 ، 1402 و 1403 شمسی با ماه رمضان مقارن بوده است. / اقتصاد نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: