خبر روز | اخبار امروز | جدید ترین اخبار روز

سن که رسید به پنجاه، فشار میاد به چند جا | بعد از 50 سالگی این بیماری ها گریبان گیر میشوند!

به گفته کارشناسان، تعدادی از بیماری‌های مزمن، اغلب از سن ۵۰ سالگی بروز پیدا می‌کنند. هرچند این شرایط بسته به ژنتیک، سبک زندگی، قومیت و نژاد و عوامل دیگر متفاوت است.

سن که رسید به پنجاه، فشار میاد به چند جا | بعد از 50 سالگی این بیماری ها گریبان گیر میشوند!
کدخبر : 23919
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

به گفته کارشناسان، تعدادی از بیماری‌های مزمن، اغلب از سن ۵۰ سالگی بروز پیدا می‌کنند. هرچند این شرایط بسته به ژنتیک، سبک زندگی، قومیت و نژاد و عوامل دیگر متفاوت است.

به گزارش خبرآنلاین، شیوع بیماری‌های مزمن متعدد به دلیل پیری جمعیت و افزایش نرخ دیابت در حال افزایش است. به‌طوری که افراد مسن بالای ۶۵ سال معمولاً بیش از یک بیماری مزمن دارند. خوشبختانه بسیاری از این مشکلات قابل کنترل هستند و با تشخیص و درمان به‌موقع، می‌توان تا حد بالایی از عوارض جدی‌تر جلوگیری کرد.

بیماری

۱) فشار خون بالا

این بیماری در افراد بالای ۶۰ سال شایع‌تر است زیرا در این سنین، رگ‌های خونی خاصیت ارتجاعی کمتری دارند. برای پیشگیری از ابتلا، توصیه می‌شود افراد میانسال ماهانه فشار خون خود را چک کنند.

۲) کلسترول بالا

کلسترول بالا باعث التهاب و تغییرات عروقی بیشتر می‌شود و خطر حملات قلبی، اختلال در عروق مغزی، بیماری عروق محیطی، اختلال شناختی و سایر آسیب‌های اندامی را افزایش می‌دهد. این عارضه با تغییر سبک زندگی و مصرف دارو کنترل می‌شود.

۳) آرتروز

آرتروز، دومین بیماری رایج در میان افراد مسن است. آرتروز در سنین پایین‌تر از ۵۰ هم رخ می‌دهد، اما بعد از ۵۰ سالگی تشدید می‌شود. چاقی، از ریسک‌فاکتورهای آرتروز است و معمولاً هرچه وزن بالاتر باشد، دردهای مفصلی بیشتر است.

۴) دیابت

یکی دیگر از بیماری‌های رایج بعد از ۵۰ سالگی، دیابت است که اگر درمان نشود، به طیف وسیعی از بیماری‌ها، مانند بیماری قلبی، کلیوی، از دست دادن بینایی و حتی قطع عضو منجر می‌گردد.

۵) پوکی استخوان

پیری، تراکم استخوان را کاهش می‌دهد و منجر به پوکی استخوان می‌شود. پوکی استخوان در زنان بیشتر است و این مسئله با آغاز یائسگی ارتباط مستقیم دارد. پیاده‌روی، تمرینات قدرتی بالاتنه و هم‌چنین مصرف کلسیم و ویتامین D به کاهش این خطر کمک می‌کند.

ویتامین‌ای برای سیستم ایمنی بدن بسیار اهمیت دارد. بدن انسان خود قادر به تولید این ویتامین نیست و مصرف مواد خوراکی نظیر دانه‌های روغنی مانند فندق، گردو و همین‌طور روغن زیتون و روغن آفتاب‌گردان می‌تواند نیاز بدن به ویتامین‌ای را تامین کند.

فواید مهم این ویتامین شامل درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی مانند درد قفسه سینه، فشار خون بالا و گرفتگی یا انسداد رگ‌ها است.

پیری

ویتامین‌ای (E) به گروهی از ترکیبات محلول در چربی گفته می‌شود و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد.

آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که اکسیداسیون را مهار می‌کنند. اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است که می‌تواند مولکول‌های مضری موسوم به رادیکال‌های آزاد را تولید کرده و از این طریق به سلول‌های بدن موجودات زنده آسیب برساند.

ویتامین‌ای همچنین برای سیستم ایمنی بدن بسیار اهمیت دارد. بدن انسان خود قادر به تولید این ویتامین نیست و مصرف مواد خوراکی نظیر دانه‌های روغنی مانند فندق، گردو و همین‌طور روغن زیتون و روغن آفتاب‌گردان می‌تواند نیاز بدن به ویتامین‌ای را تامین کند.

یکی از خواص ویتامین‌ای برای زنان، کمک به تنظیم هورمون‌های بدن است. جلوگیری از سقط جنین در دوران بارداری، درمان خشکی و شکنندگی ناخن‌ها و جلوگیری از گرگرفتگی از دیگر خواص ویتامین‌ای برای زنان است.

همچنین مصرف این ویتامین در زنان باعث کاهش انقباضات و درد‌های عادت ماهانه می‌شود.

با این حال پزشکان تاکید دارند: اگرچه این ویتامین برای زنان نتایج مثبت زیادی به همراه دارد، اما بهتر است زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود چراکه استفاده بیش از اندازه آن می‌تواند عوارض جانبی متعددی نظیر مشکلات پوستی یا گوارشی در پی داشته باشد.

متخصصان تغذیه همچنین تاکید دارند: بر خلاف آنچه تاکنون تصور می‌شد برای جذب ویتامین‌ای نیازی به مصرف هم‌زمان چربی نیست. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد ویتامین‌ای حتی در مواردی که شرکت‌کنندگان تا ۱۲ ساعت بعد، چربی مصرف کرده‌اند نیز جذب بدن آن‌ها شده و سودمند بوده است.

بنابر گزارش سایت «مای فود دیتا»، برخی مواد غذایی حاوی بالاترین مقادیر ویتامین‌ای شامل تخمه آفتابگردان، بادام‌ها، آووکادو، اسفناج، کیوی، کلم بروکلی، ماهی قزل آلا، روغن زیتون و میگو هستند.

منبع: خبرآنلاین

کمبود این ویتامین باعث گزگز شدن بدن می شود

در بسیاری از موارد زمانی که بدن شما در یک حالت به خصوص برای مدت طولانی باقی می‌ماند، ممکن است احساس خواب رفتگی دست و پا را تجربه کنید. اما اگر تعداد دفعاتی که در روز این اتفاق برایتان می‌افتد، زیاد باشد باید شک کرده و پیگیری کنید که چه مشکلی وجود دارد.

به گزارش مثبت سبز، کمبود برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند عاملی برای گزگز دست و پا باشد. اگر مایلید بدانید کمبود کدام ویتامین باعث گزگز دست و پا می‌شود، در این مقاله همراه ما باشید.

کمبود کدام ویتامین باعث سوزن سوزن شدن دست و پا می‌شود؟ ویتامین B۶

پارستزی یا خواب رفتن دست و پا می‌تواند به کمبود ویتامین B۶ مربوط باشد. البته جالب است بدانید که این ویتامین حتی اگر در بدن افزایش یابد نیز این علائم ممکن است مشاهده شود. سوزن سوزن شدن پا معمولا از کف پا شروع شده و به سمت بالا می‌رود. در نوزادان کمبود ویتامین ب ۶ را خیلی جدی بگیرید، زیرا ممکن است به تشنج منجر شود.

کمبود ویتامین B۶ می‌تواند به دلیل سوء تغذیه و مصرف ناکافی این ویتامین در رژیم غذایی باشد. به ویژه افرادی که الکل زیاد مصرف می‌کنند و تحت دیالیز هستند ممکن است دچار کمبود ویتامین ب ۶ شوند. همچنین تداخل دارویی با دارو‌هایی مثل هیدرالازین و ایزونیازید ممکن است عاملی برای کمبود این ویتامین باشد.

برای گزگز دست و پا چه بخوریم؟ ویتامین B۱۲

سطوح پایین ویتامین B۱۲ می‌تواند می‌تواند باعث خواب رفتن دست و پا شود. همچنین احساس ضعف و تغییر در قدرت بینایی از دیگر علائم کمبود این ویتامین است. برای اینکه سلول‌های خونی جدید در بدن ساخته شود، همه ما به مقادیر کافی ویتامین ب ۱۲ نیاز داریم.

در میان گیاه‌خواران کمبود ویتامین ب ۱۲ بسیار اتفاق می‌افتد. همچنین برخی جراحی‌های دستگاه گوارش که باعث کاهش جذب می‌شوند و مصرف برخی دارو‌ها ممکن است باعث کمبود ویتامین B۱۲ شود.

گزگز دست و پا به دلیل کمبود بیوتین

یکی دیگر از ویتامین‌های گروه B، بیوتین یا ویتامین B۷ است که کمبود آن می‌تواند با علائمی مثل گزگز دست و پا همراه باشد. دیگر علائم کمبود بیوتین عبارتند از: ریزش مو، نازک شدن تار‌های مو، عفونت، بثورات پوستی و تشنج. خوشبختانه در بسیاری از مواد غذایی مثل تخم مرغ، ماهی، جگر، قارچ، کلم بروکلی و … می‌توانید بیوتین را بیابید.

کمبود ویتامین E و گزگز دست و پا

کمبود کدام ویتامین باعث گزگز دست و پا می‌شود؟ ویتامین E. کمبود ویتامین E موجب آتاکسی همراه با پارستزی می‌شود؛ یعنی هم ناهماهنگی در حرکات عضلات را ایجاد می‌کند و هم خواب رفتن دست و پا. اگر برای خرید قرص ویتامین E اقدام کرده‌اید باید بدانید که آن را حتما باید در کنار غذا‌های چرب میل کنید تا جذب خوبی در بدنتان داشته باشد. اختلالات ژنتیکی مثل آبالیپوپروتئینمی و مشکل جذب چربی می‌تواند علت کمبود ویتامین E باشد. در روغن‌های گیاهی و ماهی‌ها ویتامین E را به وفور می‌توانید بیابید.

عامل مهم سوزن سوزن شدن دست و پا؛ کمبود کلسیم

در مورد اینکه کمبود کدام ویتامین باعث گزگز دست و پا می‌شود برایتان شرح دادیم. اما به جز ویتامین‌ها، برخی مواد معدنی هم وجود دارند که کمبود آن‌ها می‌تواند منجر به خواب رفتن دست و پا شود. برخی از علائم مهم کمبود کلسیم عبارتند از: پارستزی در اطراف دهان، خواب رفتن دست و پا، گرفتگی عضلات، گیجی و عملکرد غیر طبیعی قلب.

یکی از علل مهم کمبود کلسیم، در واقع کمبود ویتامین دی در بدن است، زیرا ویتامین دی در جذب این ماده معدنی نقش مهمی دارد. همچنین اختلالات کبد و کلیه و سطوح پایین پاراتیروئید می‌تواند به کمبود کلسیم منجر شود. سعی کنید در رژیم غذایی خود حتما از لبنیات استفاده کنید تا با کمبود کلسیم مواجه نشوید. همچنین با ارائه آزمایش خون چک کنید که کمبود ویتامین دی نداشته باشید.

خواب رفتن دست و پا به دلیل کمبود منیزیم

منیزیم وظایف مهمی در بدن دارد؛ از جمله تنظیم سطح کلسیم و پتاسیم در بدن؛ بنابراین سطوح پایین منیزیم می‌تواند علائمی شبیه به کمبود کلسیم داشته باشد؛ مثل سوزن سوزن شدن دست و پا. ضعف، گرفتگی عضلات و ریتم غیر طبیعی قلب نیز از نشانه‌های کمبود منیزیم است. مصرف زیاد الکل، اسهال مزمن و مصرف برخی دارو‌ها ممکن است علت کمبود منیزیم در بدن باشد.

مصرف مکمل منیزیم به سرعت کمبود این ماده معدنی را در بدن جبران می‌کند. اگر به دنبال منابع طبیعی منیزیم هستید تا از گز گز دست و پا خلاص شوید، مصرف سبزیجات برگ‌دار تیره مثل اسفناج را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

گزگز دست و پا به دلیل کمبود مس

کمبود مس نیز می‌تواند باعث گزگز دست و پا شود و حتی در راه رفتن مشکل ایجاد کند. کمبود مس تقریبا نادر است، اما برخی عوامل می‌توانند باعث بروز آن شوند، مثل: مصرف بیش از حد زینک (روی) و جراحی روی معده که سبب اختلال در جذب مس در بدن شود.

دیگر علت‌های خواب رفتن دست و پا

گزگز دست و پا یا سوزن سوزن شدن دست و پا به جز کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی علل دیگری هم می‌تواند داشته باشد. همان‌طور که شرح دادیم پارستزی اصطلاح پزشکی برای گزگز دست و پا است. پارستزی زمانی اتفاق می‌افتد که انتهای اعصاب شما فشرده شود یا آسیب بییند. خواب رفتن دست و پا گاهی ممکن است دردناک باشد و گاهی ممکن است یک حالت بی‌حسی ایجاد کند. پارستزی مزمن می‌تواند به دلایل زیر ایجاد شود:

اختلالات عصبی مانند سندرم گیلن باره یا مشکلات نخاعی

عفونت‌هایی مانند HIV، تبخال یا کمپیلوباکتر ژژونی

تروما یا جراحاتی که به اعصاب مجاور آسیب می‌زند

دیابت که می‌تواند باعث نوروپاتی محیطی شود / رکنا سلامت

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه