انبه | خاصیت انبه

این میوه تقویت کننده حافظه است! | خواص جالب انبه که هیچوقت نمی دانستید

انبه، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبرها، و ویتامین C، نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم و حفاظت از بدن در برابر بیماری‌ها ایفا می‌کند. با وجود این، انبه فقط به خاطر فواید سلامتی‌اش شناخته نمی‌شود؛ این میوه با طیف گسترده‌ای از ارقام، هر یک با طعم و بافت منحصر به فرد خود، غذاها و دسرهای متنوعی را در فرهنگ‌های مختلف جهان غنی می‌سازد.

این میوه تقویت کننده حافظه است! | خواص جالب انبه که هیچوقت نمی دانستید
کدخبر : 23937
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

در این مقاله، به بررسی عمیق‌تر انبه و تاثیر آن بر سلامت و آشپزی خواهیم پرداخت، تا چرا این میوه تابستانی بی‌نظیر، در سرتاسر جهان چنین محبوبیت گسترده‌ای دارد، را کشف کنیم.

انبه: سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

به گزارش فرطب، انبه به عنوان یک منبع عالی از ویتامین C شناخته می‌شود، به طوری که 100 گرم از آن می‌تواند 46% از نیاز روزانه به این ویتامین را تأمین کند. علاوه بر آن، این میوه غنی از ویتامین‌های A و E، اسیدهای آمینه، فلاوونوئیدها، بتاکاروتن و نیاسین است که همگی به تقویت سیستم ایمنی و ارائه خواص ضد خستگی کمک می‌کنند.

انبه و پیشگیری از سرطان

انبه، حاوی پلی‌فنول‌هایی است که آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی محسوب می‌شوند و می‌توانند از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف انبه می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی، به‌ویژه در سرطان‌های پروستات، کولون و کبد را کاهش دهد.

محافظت از سلامت قلب با انبه

فیبرهای گوارشی مانند پکتین موجود در انبه به کاهش کلسترول بد LDL در خون کمک کرده و پتاسیم موجود در آن نیز به تنظیم فشار خون و ریتم قلبی کمک می‌کند. این عوامل با هم به حفظ سلامت قلبی و عروقی کمک شایانی می‌نمایند.

بهبود هضم و سوزش معده با انبه

آنزیم‌های گوارشی موجود در انبه به تجزیه پروتئین‌ها کمک کرده و هضم غذا را بهبود می‌بخشند. علاوه بر این، فیبر بالای انبه در پیشگیری از یبوست مؤثر است و به بهبود عملکرد کلی دستگاه گوارش کمک می‌کند.

انبه

تقویت حافظه با مصرف انبه

انبه، حاوی اسید گلوتامین است که به تحریک حافظه و تقویت عملکرد مغز کمک می‌کند. ویتامین B6 و آهن موجود در انبه نیز به بهبود تمرکز و عملکرد شناختی کمک می‌کنند.

افزایش وزن سالم با انبه

برای افرادی که به دنبال افزایش وزن هستند، انبه می‌تواند گزینه‌ای عالی باشد. 100 گرم انبه حدود 75 کیلوکالری انرژی دارد و مصرف آن همراه با شیر که سرشار از پروتئین است، می‌تواند به افزایش وزن و تقویت توده عضلانی کمک کند.

منبع: وبسایت فرطب

خواص انبه و هرآنچه که باید بدانیم!

1. جلوگیری از زوال شبکیه ناشی از افزایش سن

آنتی‌اکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، مانعی در برابر تشعشعات نورهای آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا می‌کند.

انبه

2. خواص انبه برای پیشگیری از آسم

 خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژه‌ای مصرف می‌کنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است که در انبه، میوه پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدوحلوایی و هویج یافت می‌شود.

3. سرطان و خواص انبه

برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتن، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا می‌کند و همچنین مصرف بتاکاروتن نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده و سینه حاصل می‌کند.

4. سلامت استخوان‌ها

 جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به‌موقع میوه‌ها و سبزی‌ها تأمین می‌شود و برای بهبود جذب کلسیم بدن برای سلامت کامل استخوان‌ها ضروری است.

5. خواص درمانی انبه برای دیابت

 میزان گلوکز خونِ افراد مبتلابه دیابت نوع ۱ که از برنامه غذایی حاوی فیبر فراوان پیروی می‌کنند، پایین‌تر بوده و مصرف فیبر فراوان، شاخص قند خون، چربی و میزان انسولین را در افراد دارای دیابت نوع ۲ بهبود می‌بخشد.

6. خواص انبه برای گوارش

 ازآنجایی‌که انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب هست، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی کرده، موجب دفع منظم شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان به ارمغان می‌آورد.

خاصیت انبه بر بیماری‌های قلبی: فیبر، پتاسیم و ویتامین‌های موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود. افزایش جذب پتاسیم و کاهش جذب سدیم از مهم‌ترین تغییرات در برنامه غذایی است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را در فرد کاهش می‌دهد.

قبل از خوردن انبه پوست آن را جدا کنید، زیرا پوست و عصاره انبه باعث حساسیت می‌شود.

انبه

افرادی که طبع گرم دارند، در مصرف انبه نباید زیاده‌روی کنند.

مصرف انبه به‌خصوص ترشی آن با معده خالی، ایجاد ناراحتی معده می‌کند؛ بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد.

این میوه در افراد دیابتی بااحتیاط مصرف شود زیرا با خوردن این میوه نیاز به انسولین افزایش پیدا می‌کند.

برای رسیده کردن انبه برخی از فروشندگان از کاربرد کلسیم استفاده می‌کنند که باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی می‌شود به همین علت استفاده از انبه ارگانیک بهتر است.

از آنجا که انبه از خانواده‌ی پسته یا بادام‌هندی است، اگر به پسته یا بادام‌هندی آلرژی دارید، احتمالاً باید از انبه اجتناب کنید.

انبه همچنین حاوی مقادیر بسیار کمی اوروشیول است که ممکن است باعث بروز درماتیت در افراد حساس شود.

یکی از مضرات انبه این است که پتاسیم زیادی دارد. اگر کلیه‌هایتان به‌خوبی کار نمی‌کنند، بهتر است مراقب باشید. پتاسیم بیش‌ازحد اگر کشنده نباشد، ممکن است خطرناک باشد، چون کلیه‌ها ممکن است در خارج کردن پتاسیم اضافی از خون دچار مشکل شوند.

انبه در تأثیر قرص‌های وارفارین اختلال ایجاد می‌کند، اگر در حال مصرف این دارو هستید در مصرف این میوه احتیاط کنید./ غفاری دایت

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه