داروهای طبیعی معجزه آسا برای درمان آلرژی فصلی | معرفی بهترین درمان خانگی
برای درمان آلرژی فصلی میتوان از مرکباتی همچون پرتقال، گریپ فروت، لیوم و لیموترش نیز استفاده کرد.
استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد نیز میتوانند گزینه خوبی باشند. ماده فعال زردچوبه نیز که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی میشود.
تغییرات سبک غذایی گاهی ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی و کنترل آلرژی کمک کند.آلرژی فصلی که در فصل بهار بیشتر شایع است، زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان دهد و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد شود.تغییرات سبک غذایی گاهی ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی و کنترل آلرژی کمک کند. افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی سبب کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم میشود که از جمله این مواد غذایی میتوان به زنجبیل، مرکبات، زردچوبه،گوجه فرنگی، ماهی سالمون وماهیهای چرب و پیاز اشاره کرد.
به طور مثال زنجبیل به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک میکند، بنابراین چای زنجبیلی میتواند گزینه مناسبی برای این فصل و کنترل علائم آلرژی باشد.در طول فصل آلرژی میتوان از مرکباتی همچون پرتقال، گریپ فروت، لیوم و لیموترش نیز استفاده کرد. استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد نیز میتوانند گزینه خوبی باشند. ماده فعال زردچوبه نیز که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی میشود.اگرچه هر وقت از ویتامین ث حرف میزنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما میآید اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب میشود. لیکوپن در زمان پخت راحتتر در بدن جذب میشود بنابراین برای تقویت بیشتر میتوان گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کرد.
نکته مهم دیگر این است که امگا ۳ در ماهی میتواند مقاومت افراد را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا۳ به کاهش باریک شدن راههای هوایی کمک میکند.بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، پیاز نیز به عنوان عنصر اصلی طبخ هر غذایی و حتی بسیاری ازسالادها از جمله سالاد شیرازی اهمیت بالایی دارد و کورستین موجود در این ماده غذایی به عنوان یک آنتیهیستامین طبیعی عمل میکند و علایم آلرژی فصلی را کاهش میدهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه چنین ارزش غذایی را دارند. پخت و پز محتوای کورستین پیاز را کاهش میدهد بنابراین برای تاثیر حداکثری، خام مصرف شود.
نشانهها و علائم آلرژی فصلی چیست؟
اگر شما هر سال در یک تایم مشخصی، علائم سرماخوردگی دارید، احتمال آلرژی فصلی وجود دارد. علائم آلرژی که معمولاً به طور ناگهانی ظاهر میشوند، میتواند شامل موارد زیر باشد:
- عطسه
- گرفتگی بینی
- آبریزش بینی
- گرفتگی گوش
- خارش بینی و یا گلو
- قرمزی و خارش چشم
- جاری شدن اشک از چشم
- کودکانی که علاوه بر این علائم، دارای سرفه، خس خس سینه و یا تنگی نفس هستند، ممکن است که آلرژیهایی داشته باشند که باعث آسم میشود.
چه فصلی آلرژی میآورد؟
واقعیت این است که محرکهای رایج آلرژی از فصلی به فصل دیگر متفاوت است و در هر فصلی هم میتواند رخ دهد و شما ممکن است به برخی از این محرکها آلرژی داشته باشید.آلرژی فصلی زمانی اتفاق میفتد که سیستم ایمنی بدن شما یک ماده معلق در هوا را که معمولاً بیضرر است به عنوان یک ماده خطرناک تشخیص دهد. این ماده با ترشح هیستامین و سایر مواد شیمیایی در جریان خون شما به آن ماده یا آلرژن پاسخ میدهد. این مواد شیمیایی، مقدمات یک واکنش آلرژیک را ایجاد میکنند. اکنون دلایل آلرژی فصلی را در فصلهای مختلف بررسی میکنیم.
بهار
درختان مسئول اکثر آلرژیهای فصلی در فصل بهار هستند. درخت توس یکی از رایجترین درختان حساسیتزا است که بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی فصلی به گرده آن واکنش نشان میدهند. سایر درختان آلرژیزا عبارتند از نارون، سرو، بلوط، سپیدار، گردو، بید و صنوبر.
تابستان
مقصر واقعی آلرژی فصلی تابستان، علفهایی مانند چچم و علف تیموتی و همچنین علفهای هرز خاصی هستند. کافیست اندک زمانی در این چمن بنشینید تا عطسه و آبریزش سراغتان بیاید.
پاییز
پاییز فصل ریزش برگها است و بسیار شایع است که دچار حساسیت شوید. گیاهانی که گرده خود را در پاییز میریزند عبارتند از: گزنه، ترشک، مرغ چاق و چنار.
زمستان
در زمستان، بیشتر آلرژنهای موجود در فضای باز وجود دارند. در نتیجه، هوای سرد باعث تسکین بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی میشود. اما این بدان معنا است که افراد بیشتری در داخل خانه وقت میگذرانند.
نکته: اگر مستعد ابتلا به آلرژیهای فصلی هستید، ممکن است به آلرژنهایی مانند پشم حیوانات خانگی، کنه و گرد و غبار یا سوسکها نیز واکنش نشان دهید.
راهکارهای درمان حساسیت
بهترین دارو برای آلرژی فصلی در تمام طول سال اجتناب از مواد آلرژیزا است که علائم آلرژی را برای شما ایجاد میکند. داروهایی نیز برای درمان علائم حساسیتها در دسترس هستند. برخی از افراد هم سراغ درمانهای پزشکی میروند و حساسیت خود را با دارو کنترل میکنند.به صورت کلی، درمانهای پزشکی، درمانهای خانگی و تغییر در برخی عادات سبک زندگی میتواند به کاهش علائم آلرژی به گرده کمک کند. اکنون درباره هریک از این راهکارهای مقابله با آلرژی فصلی خواهیم گفت.
داروهای شیمیایی
همانطور که گفتیم، بسیاری از افراد برای فرو نشاندن سریع علایم خود، دارو مصرف میکنند. درمانهای پزشکی آلرژی شامل موارد زیر است:
داروهای آنتی هیستامین بدون نسخه، مانند سیتیریزین یا لوراتادین (کلاریتین). فرد باید چند هفته قبل از شروع فصل آلرژی، مصرف این داروها را شروع کند.قرص یا اسپریهای ایمونوتراپی برای حساسیت زدایی بدن نسبت به گردههای گیاهان.اسپریهای بینی که برای تسکین خارش و احتقان طراحی شدهاند. این اسپریها شامل داروهای ضد احتقان است که تنها یک راه حل کوتاه مدت برای تورم دستگاه تنفسی هستند.اسپریهای کورتیکواستروئیدی بینی در کاهش التهاب و علائم مرتبط با آن در مجاری بینی موثر است.برخی از داروهای ضد آلرژی ممکن است که عوارض جانبی ناخواستهای مانند خواب آلودگی، سرگیجه و گیجی داشته باشند. اکثر این درمانها فقط به مدیریت علائم آلرژی کمک میکنند، اما نمی توانند آنها را درمان کنند.
درمانهای خانگی
انواع درمانهای خانگی و اقدامات پیشگیرانه وجود دارد که شما میتوانید برای کاهش علائم آلرژی خود انجام دهد. نمونههایی از این موارد عبارتند از:
بسته نگه داشتن پنجرهها در فصولی که حساسیت شما عود میکند.استفاده از فیلترهای ویژه در دریچههای تهویه مرکزی که به فیلتر کردن گرده گیاهان از سیستم هوا کمک کند.هر بار پس از ورود به خانه، لباستان را عوض کنید تا هر چه کمتر در معرض مواد حساسیتزا قرار بگیرید.هر شب قبل از رفتن به رختخواب دوش بگیرید تا پوست و موی شما از تجمع گرده گیاهان پاک شود.حداقل یک بار در هفته ملافه خود را در آب داغ و صابون بشویید.یکی از نمونه های درمان خانگی، خوردن عسل محلی است. برخی از متخصصان مواد غذایی طبیعی معتقدند که خوردن عسل مانند واکسنهای آلرژی، میتواند به کاهش آلرژی به گرده کمک کند.اجتناب از دود سیگار که میتواند علائم آلرژی را تشدید کند، مهم است.نوشیدن دمنوشهای گیاهی تهیه شده با خار مریم، شبدر قرمز، گزنه یا بومادران. این ترکیبات گیاهی اثرات ضد التهابی دارند که ممکن است علائم آلرژی را کاهش دهد.شستشوی مجاری بینی با استفاده از آب گرم و نمک.میتوانید از ابزارهای شستشوی بینی نمکی هم استفاده کنید.
نکته: درمانهای خانگی فوق از نظر علمی چندان تایید نشدهاند، اما شواهد نشان میدهند که این راهکارها، ممکن است که به برخی افراد کمک کنند.
برای درمان آلرژی چه بخوریم؟
برای کنترل بهتر و بیشتر آلرژی فصلیتان سعی کنید، مواد خوراکی زیر را به طور مرتب در برنامه غذاییتان وارد و مصرف کنید. در این صورت قطعا کمتر اسیر عطسههای کلافه کننده آلرژی خواهید شد.
۱. هر روز صبح چای سبز بنوشید!
چای سبز یک نوشیدنی فوق العاده و حاوی آنتی هیستامینهای طبیعی است که ثابت شده که واکنشهای آلرژیک را کاهش میدهد.
۲. در فصل حساسیتها، از غذاهای پر ادویه استفاده نکنید!
ادویهجات به خودی خود ممکن است واکنشهایی مثل عطسه یا آبریزش بینی ایجاد کنند. اگر حساسیت فصلی دارید از ادویه جات کمتری استفاده کنید؛ چرا که واکنشهای آلرژیک را تشدید میکند و باعث آزار شما خواهد شد.
۳. به رژیم غذایی مدیترانهای فکر کنید!
رژیم غذایی مدیترانهای در واقع شامل میوهها، سبزیجات، لوبیاها، غلات کامل، ماهی و روغن زیتون و به طور کلی منابع طبیعی و سالم میشود. این رژیم به کنترل بسیاری از آلرژیهای تنفسی از جمله آسم کمک میکند و میتواند التهاب و علائم آلرژی را کاهش دهد. رژیم فلکسترین بسیار به این برنامه غذایی نزدیک است./خبرآنلاین