اخبار روز | اخبار جدید
تغییر ساعت کاری ادراه ها تا آخر سال ادامه دارد | ساعت کاری سال جدید به همراه کاهش حقوق ها؟!
براساس مصوبه هیأت دولت، ساعت کاری دستگاههای اجرایی در ماه رمضان با تصمیم مدیران دستگاههای اجرایی و بهصورت شناور خواهد بود.
براساس مصوبه هیأت دولت، ساعت کاری دستگاههای اجرایی در ماه رمضان با تصمیم مدیران دستگاههای اجرایی و بهصورت شناور خواهد بود.
ساعت کار ادارات دولتی در فروردین 1403 تغییر کرد
مرتضی شهامی به برخی اخبار منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر کاهش ساعت کاری در ماه رمضان اشاره و اعلام کرد: هیچ ابلاغی از طرف استانداری زنجان مبنی بر کاهش ساعت کاری در ماه رمضان به ادارههای دولتی نشده است.
او یادآوری کرد: براساس مصوبه هیأت دولت، ساعت کاری دستگاههای اجرایی در ماه مضان با تصمیم مدیران دستگاههای اجرایی بهصورت شناور است و ساعت کاری کم نشده است.
وی با اشاره به تصمیمهای گرفتهشده برای شبهای قدر، توضیح داد: برای استفاده مردم از فیوضات شبهای قدر، ساعت آغاز به کار ادارههای دولتی در روزهای پس از شب قدر، یعنی شنبه ۱۱ فروردین و چهارشنبه ۱۵ فروردین، ۹ صبح خواهد بود.
ساعت کار قانونی سال ۱۴۰۳ کارگران چقدر است؟
تعداد روزها و ساعت کاری در متن قانون کار مشخص شده است. به موجب ماده ۵۱ این قانون «ساعت کار، مدت زمانی است که کارگر، نیرو یا وقت خود را به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار میدهد.» این قانون درباره میزان ساعت کار در شبانهروز، هفته و ماه محدودیتهای زیر را مشخص کرده است و همه کارفرمایان، کارگران، کارگاهها، موسسات تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی مکلف به تبعیت از آن هستند.
در جدول ساعات کاری ۱۴۰۱ که مطابق با تعاریف ساعت کار در قانون کار است، ساعت کاری روزانه، هفتگی و ماهانه کارگران مشخص شده است. با توجه به اینکه تعداد روزهای کاری و تعطیلات رسمی و تعداد روزهای هر ماه متفاوت است بنابراین ساعت کاری ماهانه و هفتگی کارگران نیز رقم و عدد ثابتی نبوده و هر هفته و هر ماه از فرمول محاسبه ساعت کاری به صورت مجزا باید محاسبه شود.
ساعت کاری اداره کار برای تمام کارگران شاغل در کشور بدون در نظر گرفتن شرایط کار و هر قید و شرط دیگر و نوع کارگاه و نوع کار یکسان است. توجه شود که هیچ استثنایی وجود ندارد.
ساعت کار قانونی سال ۱۴۰۳ کارگران
پانویس ۱: روز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در تقویم شمسی تعطیل نیست اما طبق ماده ۶۳ قانون کار جمهوری اسلامی ایران، این روز، جزء تعطیلات رسمی کارگران به حساب میآید و بنابراین کار در این روز به عنوان اضافه کاری در روز تعطیل برای کارگران محاسبه میشود.
پانویس ۲: شیوه دیگری برای محاسبه ساعت و روزهای کاری مورد استفاده قرار میگیرد که طبق آن نیز میزان ساعت کار از ۸ ساعت در شبانهروز و ۴۴ ساعت در هفته تجاوز نمیکند. در این شیوه، افراد روزهای شنبه تا چهارشنبه را به مدت ۸ ساعت (در مجموع ۴۰ ساعت) و روز پنجشنبه به مدت ۴ ساعت (در مجموع ۴۴ ساعت) مشغول به کار هستند. بر همین مبنا تعداد روزهای پنجشنبه در ماه دارای اهمیت میشوند. البته باید توجه داشت که از نظر اداره کار و در زمان بروز اختلاف، همان جدول بالا ملاک است.
فرمول محاسبه ساعت کاری کارگران و تنظیم جدول ساعت کاری ۱۴۰۳
فرمول بسیار ساده برای محاسبه ساعت کاری هفتگی و ماهانه کارگران وجود دارد که از آن برای تنظیم جدول ساعت کاری استفاده میشود.
فرمول محاسبه ساعت کار هفتگی کارگران
در مواردی که مزد کارگران به صورت هفتگی پرداخت میشود ساعت کار موظفی هفتگی استفاده میشود. در صورتی که کارگران تمام وقت مشغول به کار باشند برای محاسبه ساعت کار هفتگی طبق قانون کار از فرمول زیر استفاده میشود:
ساعت کار هفتگی قانون کار = تعداد روزهای غیر تعطیل طول هفته * ۷.۳۳
فرمول محاسبه ساعت کار ماهانه کارگران
در اغلب کارگاههای کشور حقوق به صورت ماهانه پرداخت میشود. بنابراین برای محاسبه اضافه کاری و کارکرد ماهانه از ساعت کاری ماهانه قانون کار استفاده میشود. برای محاسبه ساعت کار ماهانه کارگران از همان فرمول ساعت کار هفتگی استفاده میشود با این تفاوت که به جای تعداد روزهای هفته، تعداد روزهای ماه جاگذاری میشود.
ساعت کار ماهانه قانون کار = تعداد روزهای غیر تعطیل طول ماه * ۷.۳۳