با مصرف این مواد غذایی افسردگی خود را درمان کنید؟ | غذاهای شیرین شما را افسرده می‌کنند!1

آنچه می‌خورید، علاوه بر سلامت جسمانی، بر خلق و خو و سلامت روانی شما نیز تأثیر می‌گذارد.

با مصرف این مواد غذایی افسردگی خود را درمان کنید؟ | غذاهای شیرین شما را افسرده می‌کنند!1
کدخبر : 24567
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

الهه جعفرزاده: اگر مغز از تغذیه باکیفیت محروم باشد یا اگر رادیکال‌های آزاد و سلول‌های التهابی آسیب‌رسان در فضای بسته مغز در حال گردش باشند، به بافت مغز صدمه وارد می‌شود. مغز زمانی بهترین عملکرد را دارد که سوخت کافی و باکیفیت دریافت کند. خوردن غذاهای باکیفیت که حاوی مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند، مغز را تغذیه کرده و از آن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند. در مقابل، رژیم‌های غذایی سرشار از قندهای تصفیه‌شده برای مغز مضر هستند. مواد غذایی قندی علاوه بر ایجاد اختلال در تنظیم انسولین، التهاب و استرس اکسیداتیو را نیز افزایش می‌دهند. مطالعات ارتباط مؤثری را بین رژیم غذایی سرشار از قندهای تصفیه‌شده و اختلال در عملکرد مغز و حتی تشدید اختلالات خلقی، مانند افسردگی نشان می‌دهند.

تغذیه چگونه بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟

«سروتونین» یک انتقال‌دهنده عصبی است که به تنظیم خواب، اشتها، تقویت خلق و خو و مهار درد کمک می‌کند. از آنجا که حدود ۹۵ درصد از سروتونین در دستگاه گوارش تولید می‌شود و دستگاه گوارش با صد میلیون سلول عصبی یا نورون پوشیده شده است، منطقی است که عملکرد درونی دستگاه گوارش فقط محدود به هضم غذا نباشد، بلکه بتواند احساسات را نیز مدیریت کند. علاوه بر این، عملکرد این نورون‌ها و تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، به شدت تحت تأثیر میلیاردها «باکتری مفید» است که میکروبیوم روده را تشکیل می‌دهند. این باکتری‌ها نقش اساسی در سلامت کلی دارند و از پوشش روده محافظت می‌کنند و یک سد قوی در برابر سموم و باکتری‌های مضر به شمار می‌آیند. باکتری‌های مفید التهاب را کاهش می‌دهند، میزان جذب مواد مغذی از غذا را بهبود می‌بخشند و مسیرهای عصبی محور روده و مغز را فعال می‌کنند.

موادغذایی

مطالعات نشان داده‌اند که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که از رژیم غذایی «سنتی» استفاده می‌کنند ۲۵ تا ۳۵ درصد کمتر است. رژیم‌های غذایی سنتی معمولاً سرشار از سبزیجات، میوه‌ها، غلات فرآوری‌نشده، ماهی و غذاهای دریایی هستند و فقط مقادیر متوسطی گوشت بدون چربی و لبنیات در خود دارند و فاقد مواد غذایی فرآوری‌شده و قند هستند.

چند نکته: مصرف غذاهای فرآوری‌شده، شیرین و سرخ‌شده در ایجاد بیش فعالی، پرخاشگری، تضعیف تمرکز و کاهش توانایی یادگیری در کودکان و نوجوانان نقش دارد. هم‌چنین مطالعات نشان داده است افرادی که رژیم‌های غذایی سالمی دارند، کمتر دچار افسردگی می‌شوند.مصرف روزانه یک یا چند نوشیدنی شیرین مانند: آبمیوه‌های قندی، نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و نوشیدنی‌های ورزشی سبب تضعیف سلامت روان می‌شود. علاوه بر این، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و حاوی کافئین با بی‌خوابی، افزایش استرس و افسردگی مرتبط هستند.

با مصرف این مواد غذایی از ابتلا به افسردگی پیشگیری کنید

افسردگی

برای بهبود سلامت روانی،ر اه‌های زیادی وجود دارد؛ ولی داشتن تغذیه مناسب و خواب کافی از همه‌ مهم‌تر است. طبق تحقیقات، تعدادی از مواد غذایی هستند که ثابت شده سلامت روان را ارتقا می‌بخشند. تغذیه و افسردگی هم با هم در ارتباط هستند و انواع غذاها و خوراکی‌هایی که مصرف می‌کنیم، سلامت روان ما را تحت تأثیر قرار می‌دهند. اگرچه به طور قطع نمی‌توان ادعا کرد که غذاها مستقیماً سبب بروز افسردگی یا درمان آن می‌شوند، اما می‌توان گفت که تغذیه تأثیر چشمگیری در حال روحی و وضعیت روانی افراد دارد.برخی از مواد غذایی که مصرفشان در بهبودی این اختلال روانی مؤثر است، در این مطلب به شما معرفی شده است.

زردچوبه

زردجوبه

زردچوبه از ادویه‌های پرمصرف و کاربردی است که به دلیل دارا بودن کورکومین در ترکیبات خود در کاهش التهاب مؤثر است و خاصیت ضد سرطانی دارد. تحقیقات نشان داده این ماده باعث کاهش اضطراب می‌شود و علائم افسردگی را به طرز چشمگیری کم می‌کند.

مرکبات

مرکبات

ویتامین C در بهبود خلق و خو، کاهش اضطراب و استرس مفید است. مرکبات منبع غنی از ویتامین C هستند و می‌توانند به افزایش احساسات مثبت کمک کنند. توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی، پرتقال، گریپ فروت و فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین C هستند.با توجه به وجود مواد عالی و مغذی موجود در پرتقال این میوه به دلیل داشتن ویتامین A و همچنین وجود ماده‌ای به نام کاروتنوئید باعث رفع اختلالات کبدی شده و برای سلامت کبد و بهبود کبد چرب بسیار مفید است. خواص پرتقال برای کبد می‌توان به خواص آنتی‌اکسیدانی آن اشاره کرد که سبب افزایش سلامت کبد می‌گردد.

تخم مرغ

تخم مرغ

تخم مرغ به دلیل دارا بودن زینک فراوان می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند. تخم مرغ یک ماده غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی است که می‌تواند برای صبحانه یا میان‌وعده یک گزینه مناسب باشد.

سبزیجات دارای برگ سبز

کلم بروکلی

سبزیجاتی که برگ سبز دارند، منبع غنی از ویتامین‌های گروه B  هستند و می‌توانند در درمان افسرگی مفید باشند. اسفناج، آووکادو و کلم بروکلی غنی از مواد مغذی هستند و توصیه می‌شود افراد برای مبارزه با افسردگی از این سبزی‌ها استفاده کنند.

چای سبز

چای سبز

چای سبز برای سلامتی بسیار مفید و در درمان افسردگی و اضطراب مؤثر است. به توصیه پزشکان، روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید تا بتوانید با افسردگی مبارزه کنید.

شکلات تلخ

شکلات

شکلات تلخ باعث افزایش روحیه و انرژی در افراد می‌شود. پژوهشگران، با آزمایش بر روی نمونه‌های حیوانی شاهد کاهش علائم افسردگی در میان موش‌های آزمایشگاهی بوده‌اند./خبرآنلاین

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه