وام مسکن | وام مسکن کارگران | وام مسکن برای متاهلان
برنامه ی جدید دولت برای کنترل افزایش قیمت خانه و مسکن امسال | وام های ودیعه مسکن 1403 با اقساط 7 ساله تمدید شدند!
با توجه به تسریع در اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن و با توجه به تاکیدات رئیس جمهور در جلسات شورای عالی مسکن مبنی بر پرداخت تسهیلات ساخت مسکن توسط بانک ها اما همچنان شاهد عقب ماندگی های در روند پرداخت تسهیلات ساخت مسکن هستیم. طبق جدیدترین آمارهای که اعلام شده همچنان بانک مسکن رتبه دار پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن بوده است.
وام ودیعه مسکن وامی است که برای تامین تمام یا قسمتی از هزینه ودیعه واحد مسکونی مورد نیاز افراد پرداخت میشود و در طول دوره اجاره واحد مسکونی، مورد استفاده قرار میگیرد. وام ودیعه مسکن در جهت کمک به مستاجران کم درآمد از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه می شود. وام ودیعه مسکن تا سقف 70 میلیون تومان به متقاضیان برای اجاره و پول پیش مسکن پرداخت می شود. حال برای کنترل بازار اجاره مسکن سقف وام ودیعه مسکن را دولت افزایش می دهد. در ادامه به آخرین خبر از وام ودیعه مسکن می پردازیم.
با توجه به تسریع در اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن و با توجه به تاکیدات رئیس جمهور در جلسات شورای عالی مسکن مبنی بر پرداخت تسهیلات ساخت مسکن توسط بانک ها اما همچنان شاهد عقب ماندگی های در روند پرداخت تسهیلات ساخت مسکن هستیم. طبق جدیدترین آمارهای که اعلام شده همچنان بانک مسکن رتبه دار پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن بوده است.
میزان پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن اعلام شد
طبق اعلام سیدعباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن در خصوص عملکرد آن بانک برای ارائه تسهیلات ساخت، خرید و تعمیرات مسکن، گفت: در سال گذشته در مجموع ۱۱۵ هزار میلیاردتومان تسهیلات برای خرید، ساخت و تعمیرات مسکن توسط بانک مسکن پرداخت شد.
وی افزود: تسهیلات خرید مسکن در سال گذشته به ۴۵ هزار نفر به مبلغ ۱۸ هزار میلیاردتومان پرداخت شد.در سال گذشته قرارداد تسهیلات ساخت ۱۴۰ هزار و ۴۴۲ واحد مسکونی به مبلغ ۸۳ همت منعقد شد.
به گفته وی، در سال گذشته همچنین ۱۳۰ هزار و ۳۷ واحد تسهیلات تعمیر مسکن به مبلغ ۱۴ همت توسط بانک مسکن دریافت کردند.
براساس این گزارش، وی افزود: با توجه به آغاز ساخت بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار پروژه نهضت ملی مسکن در سراسر کشور و با توجه به افزایش ظرفیت های مردمی و بخش خصوصی امیدوارم میزان همکاری های بانک ها بیشتر شود چراکه پرداخت تسهیلات خود نقش موثری در جذب همکاری های مردمی دارد.
بخشنامه افزایش سقف فردی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از سوی بانک مرکزی به ۲۰ بانک عامل ملت، ملی، مسکن، صادرات، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصادنوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل ابلاغ شد.
طبق اعلام بانک مرکزی، پیرو نامه شماره ۵۹۶۳۲ /۰۱ مورخ ۱۰ /۳ /۱۴۰۱ در خصوص افزایش سقف فردی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن و حسب تصمیمات متخذه در شورای پول و اعتبار مورخ ۲۸ /۹ /۱۴۰۲ مقرر شد: "سقف کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن به مبلغ ۸۰۰ هزار میلیارد ریال و همچنین سقف فردی تسهیلات یادشده بر اساس طبقهبندی مناطق جغرافیایی به شرح ذیل، افزایش یابد:
مراکز استانها: یک میلیارد و پانصد میلیون (۱، ۵۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال
سایر شهرها: یک میلیارد (۱، ۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال
روستاها: چهارصد میلیون (۴۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال"
گفتنی است تسهیلات مزبور با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار و دوره بازپرداخت حداکثر ۵ سال قابل اعطا میباشد.
طی روزهای قبل با مصوبه شورای پول و اعتبار وام ودیعه مسکن ۲ برابر شد، در همین رابطه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: سقف تسهیلات ودیعه مسکن از محل منابع موضوع ماده ۴ قانون جهش مسکن است با افزایش دو برابری از سقف ۴۰۰ هزار میلیارد ریال به ۸۰۰ هزار میلیارد ریال رسید و به تبع ان سقف افزایش تسهیلات فردی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
رئیس شورای پول و اعتبار افزود: سقف تسهیلات ودیعه مسکن در شهر تهران از یک میلیارد ریال به دومیلیارد ریال، در مراکز استان هااز ۷۰۰ میلیون ریال به یک میلیارد و پانصد میلیون ریال و در سایر شهرها از ۴۰۰ میلیون ریال به یک میلیارد ریال افزایش پیدا کرد. همچنین تسهیلات ودیعه مسکن که پیش از این در روستاها تعریف نشده بود، مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات ودیعه مسکن در نظر گرفته شد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش سقف فردی تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی به عنوان دومین مصوبه جلسه شورا گفت: بر اساس این مصوبه سقف فردی تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت از دو میلیارد ریال به سه و نیم میلیارد ریال افزایش پیدا کرد. نرخ سود این تسهیلات نیز ۵ درصد در نظر گرفته شده است تا منجر به رونق ساخت و ساز در مناطق روستایی و شهرهای کوچک شود.
منبع:بانک اول