جنگ ایران و اسرائیل | اخبار جنگ ایران و اسرائیل

جنگ ایران و اسرائیل به عراق سرایت کرد | بمباران در عراق خاورمیانه را نگران کرد

انفجار مهیب در پایگاه نظامی مورد استفاده نیروهای حشد الشعبی صورت گرفته است.

جنگ ایران و اسرائیل به عراق سرایت کرد | بمباران در عراق خاورمیانه را نگران کرد
کدخبر : 25076
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

جنگ ایران و اسرائیل از تاریخ 25 فروردین 1403 شروع شد. جنگ ایران و اسرائیل با حمله پهپادی جمهوری اسلامی ایران به مناطق اسرائیل شروع شد. جنگ ایران و اسرائیل کل خاورمیانه را متعجب کرد. جنگ ایران و اسرائیل تبعات زیادی می تواند برای خاورمیانه داشته باشد. در ادامه بیشتر با اخبار جنگ ایران و اسرائیل مواجه می شوید.

انفجار مهیب در پایگاه نظامی مورد استفاده نیروهای حشد الشعبی صورت گرفته است.

 به گزارش یک منبع آگاه امنیتی در عراق حمله هوایی در سه مرحله ستاد فرماندهی حشد الشعبی و آشیانه زرهی را در پایگاه کالسو هدف قرار داده است.

 آمار اولیه حاکی از مجروحیت ۸ نفر از رزمندگان حشدالشعبی و پرسنل ارتش عراق در حمله به پایگاه کالسو در جنوب بغداد می‌باشد.

چه کسی از جنگ ایران و اسرائیل بیشترین ضرر را می کند؟

لجزیره قطر در گزارشی که اخیرا نوشته به موضوع جنگ اسرائیل و ایران و تاثیراتش بر منطقه پرداخته است.

بر اساس تحلیل «یاسر عبدالعزیز»، تحلیلگر الجزیره، «ترکیه» بیشترین ضرر را از جنگ ایران و اسرائیل می کند چرا که رابطه تجاری اردوغان و دولتش با ایران و اسرائیل بسیار عمیق و پرتراکم است.

عبدالعزیز مروری بر ابعاد اقتصادی – تجاری روابط ایران و ترکیه و اسرائیل و ترکیه دارد. او ابتدا سراغ رابطه اقتصادی ایران و ترکیه می رود.

جنگ ایران و اسرائیل

تحلیلگر الجزیره می نویسد؛ روابط اقتصادی ترکیه و ایران تحت تأثیر عوامل ژئوپلیتیکی و فرهنگی و سیاسی شکل گرفته است. از نظر تاریخی، مرزها و منافع دو کشور بسیار مشترک بوده و همین اشتراک بر سیاست‌های تجاری و اقتصادی آن‌ها تأثیر گذاشته است. کافی است به این نکته اشاره کنیم که در سال 2023، در سطح تراز تجاری، ارزش تجارت دو جانبه ایران و ترکیه به 5.49 میلیارد دلار رسیده است.

صادرات ترکیه به ایران 3.31 میلیارد دلار است که شامل قطعات یدکی، مواد پلاستیکی، محصولات شیمیایی و محصولات کشاورزی است، در حالی که واردات ترکیه از ایران شامل گاز طبیعی، محصولات معدنی و محصولات کشاورزی بوده و بالغ بر 2.18 میلیارد دلار بوده است.

از زمان روی کار آمدن حزب «عدالت و توسعه» در ترکیه، جلسات متعددی میان سران ایران و ترکیه جهت همکاری‌های اقتصادی برگزار شده و دو کشور توافق‌نامه‌های زیادی را برای تقویت تجارت دوجانبه امضا کرده‌اند.

ایران یکی از شرکای تجاری مهم ترکیه در منطقه است. شاید به همین دلیل موضع ترکیه در قبال تحریم های آمریکا علیه ایران منفی بود. ترکیه اصرار داشت که تحریم های یکجانبه به ثبات و صلح منطقه آسیب می زند. همچنین، افراد و نهادهای ترکیه ای تحریم های آمریکا را دور زدند و این مساله باعث تنش فراوان میان دولت ترکیه و ایالات متحده گردید.

تحلیلگر الجزیره در ادامه از روابط اقتصادی ترکیه و اسرائیل می گوید. عبدالعزیز می نویسد؛ از سوی دیگر، روابط اقتصادی ترکیه و اسرائیل در طول این سال‌ها شاهد رشد قابل توجهی بوده است. صادرات ترکیه به اسرائیل در سال 2022 به 7 میلیارد دلار و صادرات اسرائیل به ترکیه در سال 2022 به 2.33 میلیارد دلار رسید.

جنگ ایران و اسرائیل

زمینه های اصلی سرمایه‌گذاری مشترک بین ترکیه و اسرائیل شامل صنایع مختلف به‌ویژه خدمات مربوط به بخش «فناوری» است. ترکیه علاقه فراوانی به سرمایه گذاری در زمینه کشاورزی و گاز در اسرائیل دارد. از آن سو، اقتصاد رو به رشد ترکیه فرصت‌هایی را در بخش‌های ساخت‌وساز، زیرساخت‌ها و گردشگری برای سرمایه گذاری اسرائیلی ها فراهم کرده و می ‌کند.

صنعت خودرو در میان علائق سرمایه‌گذاران هر دو طرف (اسرائیل و ترکیه) قرار دارد. همچنین، صنعت نساجی و پوشاک در ترکیه رونق فراوانی دارد و تلاش زیادی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این زمینه شده است. 

الجزیره در تحلیل خود تاکید دارد که ترکیه به دلیل مسائل اقتصادی علاقه ای به جنگ ایران و اسرائیل ندارد و این دقیقا همان موضعی است که آمریکا هم دارد. بنابراین، آمریکا علاقه دارد ترکیه پیش قدم شده و جلوی درگیری جدید  و شدید ایران و اسرائیل را بگیرد.

یاسر عبدالعزیز در تحلیل خود می نویسد: به نظر می رسد با توجه به عدم تمایل واشنگتن به گسترش دامنه درگیری میان ایران و اسرائیل، حداقل تا پایان بحران اوکراین، نقش ترکیه {در رابطه با میانجیگری میان ایران و اسرائیل} در روزهای آینده پررنگ تر شود.

منبع: خبر فوری

جنگ ایران و اسرائیل

زمان معامله بزرگ درباره جنگ ایران و اسرائیل در خاورمیانه فرا رسیده است

سید حسین موسویان مقاله ای در نشریه میدل ایست آی نوشت که ترجمه آن را می خوانید: 

حمله اسرائیل به سرکنسولگری ایران در دمشق و شهادت تعدادی از فرمانده هان ارشد نظامی موجب تقابل نظامی ایران و اسرائیل شد. ایران در پاسخ به تجاوز اسرائیل، بزرگترین حمله موشکی و پهبادی به خاک اسرائیل بعد از جنگ 1967 اعراب و اسرائیل را انجام داد. اسرائیل اعلام کرده که علیرغم ریسکها، اقدام مقابله به مثل خواهد کرد. واقعیت این است که حدود یک دهه جنگ سایه اسرائیل و ایران بسمتی میرود که ممکن است وضعیت به یک جنگ علنی و کامل تبدیل شود. این میزان دشمنی بین دوطرف میتواند منجر به جنگ گسترده تر در خاورمیانه شود. 

منطقه و جهان با شش واقعیت مواجه است: 

اول: منطقه خاورمیانه در چند دهه گذشته بخاطر بحرانها و جنگ ها دچار گسترش تروریسم ،افراط گرایی، قومیت گرایی، فساد و نهایتا ظهور بازیگران غیر دولتی شده است.  جنگ ها و بحرانهایی همچون: بن بست مذاکرات پروسه صلح اسرائیل و فلسطین، حملات نظامی شوروی و آمریکا به افغانستان، تقابلات نظامی اسرائیل با فلسطینی ها و لبنانیها، حملات نظامی عراق به ایران و کویت؛ حملات نظامی آمریکا به عراق و افغنستان، حمله نظامی ناتو و برخی کشورهای عربی به لیبی و حمله نظامی عربستان به یمن.  

دوم: خروج آمریکا از برجام، دشمنی های ایران و آمریکا و تقابلات منطقه ای آنها را افزایش داد و اوضاع وخیم تر شد. 

جنگ ایران و اسرائیل

سوم: خاورمیانه بعد از اکتبر 2023 و جنگ اسرائیل و حماس درحاد ترین شرایط نظامی-امنیتی-سیاسی قرار گرفته و خطر گسترش جنگ به کل منطقه بیش ازهرزمان جدی شده است. بیش از صد هزار نفر کشته، زخمی و اسیر گردیده و بیش از دو میلیون فلسطینی آواره شده اند. 

چهارم: اسرائیل و ایران در چهار دهه گذشته در تقابل بوده اما هیچکدام موفق به شکست قطعی دیگری نشده است. ناتو با تمام ظرفیت از اسرائیل حمایت کرده و خواهد کرد. از طرف دیگر، درجریان تجاوز عراق به ایران دردهه 1980، همه قدرتهای جهانی و منطقه ای با تمام ظرفیت از صدام متجاوز حمایت کردند اما ایران به تنهایی توانست از حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع کند و بعد ازآن هم توان نظامی خود را بسیار بیشتر افزایش دهد. ادامه این تقابل برنده ای ندارد. 

پنچم: نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بدنبال افزایش تنش و کشاندن آمریکا به جنگ علیه ایران است. حمله اسرائیل به سرکنسولگری ایران در راستای همین استراتژی بود. 

ششم: خاورمیانه بخاطر بحرانهای متعدد در آستانه سقوط است و تحمل یک جنگ دیگر را ندارد. اجماع غالب بین المللی این است که جنگ بین اسرائیل و ایران، میتواند منجر به جنگ منطقه ای و یک فاجعه دیگری شود که هیچ برنده ای نخواهد داشت. 

علیرغم چنین وضعیت تاسف انگیزی، قدرتهای منطقه ای وجهانی بجای تلاش برای یک راه حل جامع به منظور تامین صلحی پایدا ردر منطقه، بر راه حلهای کوتاه مدت متمرکز هستند.

منبع: خبر فوری

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه