اخبار روز| اخبار اقتصادی| یارانه خودرو

یارانه خودرو بگیرید| فرصت ویژه برای دریافت یارانه 100 میلیونی خودرو

یارانه خودرو مبالغ میلیونی است که به واسطه فاصله قیمتی خودرو از کارخانه تا بازار آزاد به عده‌ای می‌رسد.

یارانه خودرو بگیرید| فرصت ویژه برای دریافت یارانه 100 میلیونی خودرو
کدخبر : 2524
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

مبلغ این یارانه تا بیش از 100 میلیون تومان هم رسیده است.

خودروسازان با ۱۴۰ هزار خودرو ناقص در پارکینگ‌های خود، بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان زیان ناشی از ارزان‌فروشی البته طبق ادعای خودشان، همچنان اصرار بر اجرای طرح‌های فروش خود دارند.

در طرح جدید ایران‌خودرو خودروهایی عرضه شده‌اند که همین امروز به صورت میانگین حدود ۱۰۰ میلیون تومان ارزان‌تر از بازار هستند.

دناپلاس توربو شارژ ۸۵ میلیون تومان، تارا دستی حدود ۱۵۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دستی سقف شیشه‌ای ۱۶۴ میلیون تومان، دناپلاس توربو شارژ دستی ۱۵۸ میلیون تومان، راناپلاس ۹۵ میلیون تومان و سورن پلاس ۹۱ میلیون تومان ارزان‌تر از بازار در لیست قیمتی فعلی ایران‌خودرو است. میانگین این نرخ‌ها رقمی حدود ۱۰۰ میلیون تومان است که اگر همین امروز این خودروها به مشتریان داده شوند به معنای توزیع یارانه ۱۰۰ میلیون به ازای هرکدام از این خودروهاست.

ثبت‌نام در طرح مشارکت در تولید محصولات عرضه شده (با روش قرعه کشی) از امروز آغاز شده و تا شنبه ۲۹ آبان ماه ادامه دارد.

قیمت خودروهای این طرح در بازار و کارخانه را در جدول زیر مشاهده می‌کنید. قیمت‌ها به تومان است.

خودرو    قیمت کارخانه    قیمت بازار

دناپلاس توربو شارژ    ۳۹۰,۰۰۰,۰۰۰    ۴۷۵,۰۰۰,۰۰۰

تارا دستی    ۲۹۰,۴۷۲,۰۰۰    ۴۴۵,۰۰۰,۰۰۰

پژو ۲۰۷ دستی سقف شیشه‌ای    ۱۸۱,۱۰۰,۰۰۰    ۳۴۵,۰۰۰,۰۰۰

دناپلاس توربو شارژ دستی    ۲۸۵,۳۰۰,۰۰۰    ۴۴۳,۰۰۰,۰۰۰

راناپلاس    ۱۸۰,۳۰۰,۰۰۰    ۲۷۵,۰۰۰,۰۰۰

سورن پلاس    ۲۰۴,۲۰۰,۰۰۰    ۲۹۵,۰۰۰,۰۰۰

یارانه ۵۰ میلیون تومانی!

نجفی‌منش افزود: دولت اگر تصمیم دارد به ازای هر خودرو ۵۰ میلیون تومان به مصرف‌کننده یارانه دهد، باید این مبلغ را در بودجه به عنوان یارانه برای خودروسازان تعریف کند.

او با اشاره به افزایش تورم، نرخ ارز، دستمزد و مواد اولیه، گفت: توقف واردات خودرو در برابر این افزایش هزینه‌های تولید کمکی به خودروسازان نمی‌کند.

به گفته این قطعه‌ساز، زمانی که قیمت همه ورودی‌ها افزایش داشته است، نمی‌توان نرخ محصول نهایی را ثابت نگه داشت و فشار نهایی این موضوع به قطعه‌سازان وارد می‌شود.

انحصاری در خودروسازی وجود ندارد!

اما آیا انحصار در صنعت خودروسازی و ممنوعیت واردات، نوعی رانت و یارانه برای صنعت خودروسازی نیست؟

نجفی‌منش در پاسخ به این پرسش گفت: در صنعت خودروسازی ایران انحصار وجود ندارد. تا کنون ۶۸ مجوز خودروسازی صادر شده است که حدود ۱۵ مورد آن فعال هستند.

به گفته او، زمانی می‌توان گفت انحصار وجود دارد که ایران‌خودرو و سایپا جلوی فعالیت دیگر خودروسازان را بگیرند اما اکنون اینگونه نیست.

دولت، مدیریت را واگذار کند

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مدعی شد: ممنوعیت واردات خودرو فقط به خاطر نبود ارز است و هیچ انگیزه حمایتی از خودروسازان پشت آن نیست.

به گفته نجفی‌منش در گذشته نیز هر گاه ارز وجود داشت، واردات آزاد بود و این موضوعی ارتباطی به حمایت از خودروسازان ندارد.

او یکی از دلایل نارضایتی مردم از خودروسازان را فعال بودن توپخانه همه رسانه‌ها به سمت آنها دانست.

نجفی‌منش افزود: مشکل بعدی مدیریت دولتی در این صنعت است. اگر مدیریت به بخش خصوصی واگذار شود و دولت مسئولیت نظارت را انجام دهد مشکلات حل می‌شود.

امیر حسین نام‌آور، کارشناس بازارهای مالی اما، صنعت خودروسازی را غیررقابتی دانست و گفت: قابل تصور نیست که چگونه می‌توان در چنین فضایی ضررده بود؟

او در لایو ایستاگرامی تجارت‌نیوز با عنوان آینده بازارها بعد از مذاکرات تاکید کرد: تنها احتمال ممکن وجود فساد و منافذی در بدنه شرکت است. در بدنه دولت نیز افراد فاسد وجود دارند که باید حذف شوند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: خودروسازان تا پایان سال گذشته، ۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته‌اند و سیستم بانکی را با تسهیلات تسویه نشده خود با مشکل مواجه کرده‌اند. نتیجه عملکرد آنها، افزایش تورم برای همه جامعه بوده است.

او افزود: تیم اقتصادی دولت نمی‌داند با خودروسازان چه رفتاری داشته باشد و تلاش می‌کند با دستور، شعارهای حمایتی خود را از مردم عملی کند. اما این روند قابل ادامه نیست و ایراد اصلی از عملکرد خودروسازان است.

قدرت در دست خودروسازان است

همچنین به اعتقاد عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو اکنون قدرت دست خودروسازان است و آنها روی بازار نیز به خواست خود تاثیر می‌گذارند.

او چندی پیش گفت: در بازاری که به صورت انحصاری در اختیار خودروسازان دولتی است، آنها هر رفتاری بخواهند در قبال مشتری انجام می‌دهند.

به گفته جعفری، آنها با استفاد از اهرم کاهش عرضه بر قیمت‌ها نیز اثر می‌گذارند و با استفاده از دلال‌هایی که در بازار دارند، روند آن را صعودی نگه می‌دارند./ تجارت نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: