اسرائیل | حمله اسرائیل به ایران
اسرائیل و حماس به پای مذاکره می نشینند؟ | آینده اسرائیل در خاورمیانه چیست؟
معاون رئیس جنبش حماس در نوار غزه اعلام کرد که پاسخ رسمی اسرائیل به موضع جنبش حماس در مورد مذاکرات را دریافت کردیم.
عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه به حمله تروریستی اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق پرداخته و نوشت که این حمله به شهادت چند نفر از جمله سردار محمدرضا زاهدی از فرماندهان بزرگ سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران منجر شد؛ اما در پاسخ به حمله اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، پاسخ ما چه و چگونه باید باشد؟ در صورتی که به رفتار برخی از نیروهای اسرائیل در غزه خاتمه داده نشود، حملات مشابه تکرار خواهد شد. پیام رهبر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله اسرائیل: به دست دلاورمردان ما مجازات میشوید و شما را پشیمان خواهیم کرد. در ادامه بیشتر با اخبار مرتبط با حمله اسرائیل به کنسولگری ایران مواجه میشویم.
خلیل الحیه، معاون رئیس جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در نوار غزه گفت: پاسخ رسمی اسرائیل به موضع جنبش حماس در مورد مذاکرات را دریافت کردیم که در ۱۳ آوریل به میانجیگران قطری و مصری تحویل شد. در بیانیهای بدون جزئیات بیشتر افزود: جنبش حماس پاسخ اسرائیل را بررسی میکند و پس از اتمام بررسیهایش، موضع خود را اعلام خواهد کرد.
براساس گزارش الجزیره، پیش از این، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته بود که تلاشهای جدید قطر-مصر برای دستیابی به توافقی بین حماس و اسرائیل در حال انجام است.
وی افزود که در مذاکرات پیرامون انجام معامله مبادله اسیران شتاب جدیدی وجود دارد، اما دلیل خوش بینی خود را به این موضوع بیان نکرد.
سالیوان اشاره کرد که تلاش جدیدی از سوی قطر، مصر و اسرائیل برای یافتن راهی به منظور پیشبرد مذاکرات در مورد نوار غزه وجود دارد.
اظهارات این مقام آمریکایی همزمان با آن بود که قاهره اعلام کرد که روز جمعه هیئت امنیتی مصر شامل گروهی از متخصصان پرونده فلسطین برای گفتوگو درباره چارچوب جامع آتشبس در غزه وارد تلآویو شد.
کانال خبری قاهره به نقل از یک مقام امنیتی مصر فاش کرد که پیشرفتهای قابل توجهی در نزدیک کردن دیدگاههای هیئتهای مصری و اسرائیلی در مورد دستیابی به آتشبس در نوار غزه صورت گرفته است.
وبگاه عبری «۰۴۰۴» در توضیح این خبر گزارش داد که بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی راست افراطی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر را تهدید کرده است که در صورت موافقت با ابتکار مصر، دولت را ترک خواهد کرد.
این کانال نوشت اسموتریچ این ابتکار را تسلیم خطرناک اسرائیل و پیروزی فاجعه بار برای حماس دانست.
کانال صهیونیستی «کان» نیز نوشت نهادهای امنیتی و اکثر رهبری سیاسی در اسرائیل از پیشنهاد مصر در مورد معامله تبادل اسرا حمایت میکنند، اما نتانیاهو با آن موافق نیست.
در اخبار فوری عصر جمعه، سازمان رادیو و تلویزیون اشغالگران به نقل از یکی از وزیران کابینه کوچک امنیتی که هویت وی فاش نشد، گزارش داد که بنیامین نتانیاهو مایل به دستیابی به توافق نیست و موانع زیادی در این زمینه ایجاد میکند.
در همین حال، وبگاه آمریکایی «آکسیوس» به نقل از مقامات اسرائیل نوشت: تلآویو به قاهره اطلاع داده است که اسرائیل آماده است تا قبل از تهاجم به شهر رفح، «آخرین فرصت» را برای دستیابی به توافق با حماس برای آزادی اسیران بدهد.
به گزارش آکسیوس، «تلآویو به مصر اطلاع داد که آمادهسازی برای آغاز عملیات در رفح جدی است و اجازه نمیدهد حماس از سرعت آن بکاهد».
در همین زمینه، جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا که به خاطر کشتههای رژیم صهیونیستی در هفت اکتبر گریه کرد، طی یک مصاحبه تلویزیونی گفت که رد پیشنهاد تبادل اسیران از سوی حماس به این معنا نیست که واشنگتن از تلاشهایش برای آزادی اسیران صهیونیست دست میکشد./ اقتصاد نیوز
وزیر امور خارجه بر ضرورت پایان جنگ و نسلکُشی رژیم صهیونیستی در غزه و احترام به حقوق مردم مظلوم فلسطین تاکید کرد و گفت: رژیم صهیونیستی عامل ریشهای تمام تنش ها و وخامت اوضاع در منطقه است.
پائولو رانگل وزیر امور خارجه جدید پرتغال در گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مناسبات دو جانبه و اوضاع منطقه به خصوص تحولات فلسطین به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.
وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای این گفتگوی تلفنی، تشکیل دولت جدید پرتغال و انتصاب پائلو رانگل به عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور را تبریک گفت و به سابقه روابط خوب و دیرینه فیمابین دو کشور اشاره کرد.
امیرعبداللهیان بار دیگر بر ضرورت پایان جنگ و نسلکُشی رژیم صهیونیستی در غزه و احترام به حقوق مردم مظلوم فلسطین تاکید کرد و رژیم صهیونیستی را به عنوان عامل ریشهای تمامی این تنش ها و وخامت اوضاع در منطقه دانست.
پائلو رانگل وزیر امور خارجه پرتغال نیز در این گفتگوی تلفنی بر ضرورت برقراری آتش بس فوری در غزه تاکید کرد و افزود: دولت پرتغال از تشکیل دولت مستقل فلسطینی حمایت میکند و خواستار تلاش تمامی کشورهای منطقه برای کاهش تنشها در منطقه است.
طرفین آخرین دیدگاه های خود را در مورد کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال تبادل کردند.
امیرعبداللهیان در این ارتباط اظهار داشت: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست و به سفرایشان در تهران دسترسی کنسولی، آزادی و تحویلشان را اعلام کرده ایم./ مشرق