شوره سر | درمان شوره سر

باورتان می شود شوره سر را با تغذیه میتوانید کنترل کنید؟ | شوره سر خود را با این روش درمان کنید

هر چند رژیم غذایی خاصی برای شوره سر وجود ندارد؛ اما یک سری از غذا‌ها می‌توانند بر سلامت پوست سر اثر بگذارند.

باورتان می شود شوره سر را با تغذیه میتوانید کنترل کنید؟ | شوره سر خود را با این روش درمان کنید
کدخبر : 25372
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

رژیم غذایی شما قطعاً در سلامتی شما نقش دارد، از جمله سیستم ایمنی که بر شدت شوره سر مؤثر است.

اسید‌های چرب امگا ۳:

به گزارش جام جم، این چربی‌های سالم که در ماهی‌هایی مثل سالمون و ماکرل، بذر کتان و گردو وجود دارند به دلیل خواص ضدالتهابی معروف‌اند و می‌توانند به کنترل علائم شوره سر کمک کنند.

ویتامین B ۶ و B ۱۲:

گوشت کم‌چرب، تخم‌مرغ و غلات غنی شده می‌توانند این ویتامین‌های مهم را برای بدنتان تأمین کرده و به پیشگیری از شوره سر کمک کنند.

زینک (روی) و سلنیوم:

این دو ماده مغذی در غلات سبوس‌دار، بعضی از غذا‌های دریایی و مغز‌ها وجود دارند. دو ماده معدنی زینک و سلنیوم می‌توانند پوسته و التهاب را کاهش دهند.

پروبیوتیک‌ها:

غذا‌هایی مانند ماست، کفیر و دیگر غذا‌های تخمیری می‌توانند سلامت روده‌ها و سیستم ایمنی را قوی‌تر کرده و در نتیجه به کنترل شوره سر کمک کنند.

شوره سر

۳ مشکل جدی پوست سر که علائمی مشابه با شوره سر دارند

شوره سر، شایع‌ترین عارضه پوست سر بوده که ۵۰ درصد از افراد را در مقطعی از زندگی خود تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اما اگر متوجه التهاب، خون یا رنگ در پوسته‌ها شدید، ممکن است با مشکلی دیگر مواجه باشید که احتمال دارد منجر به ریزش مو شود.

فراهم کردن بستری ایده‌آل برای ایجاد مشکلات پوست سر آسان است. آیا تا به حال با مو‌های مرطوب به رختخواب رفته یا از بیش از حد از شامپوی خشک استفاده کرده اید؟

شوره سر و علائم بارز آن

همه ما می‌دانیم که پوسته‌های سفید یا خاکستری روی پوست سر، مو‌ها یا شانه‌ها نشانه‌ای از شوره سر است.

علت آن ربطی به عدم رعایت بهداشت ندارد، اما عواملی مانند استرس، تغییرات هورمونی، رژیم غذایی و حتی آب و هوا همگی می‌توانند در ایجاد شوره سر دخیل باشند.

شوره سر معمولاً به عنوان مشکل پوست‌های خشک در نظر گرفته می‌شود، اما بیشتر در افرادی با پوست چرب دیده می‌شود.

روغن اضافی و ترکیبی از مخمر‌هایی به نام مالاسزیا که به طور طبیعی روی پوست ما زندگی می‌کنند، تکثیر شده و باعث نوکنی سلولی پوست می‌شود که ایجاد پوسته‌های روی سر را به دنبال دارد.

شوره سر

نحوه درمان شوره سر

مو‌های خود را مرتباً بشویید! یک روز در میان تعادل خوبی است.

با وجود شوره سر، روغن و مخمر روی پوست سر همواره در حال تجمع هستند و اگر فقط یک یا دو بار در هفته مو‌های خود را بشویید، به تجمع ادامه خواهند داد.

به گفته متخصصان، استفاده از شامپو‌های حاوی پیروکتون اولامین (یک ماده ضد میکروبی) در درمان شوره سر بسیار موثر است.

وقتی شوره سر نشانه چیز دیگری است

در صورتی که مشکوک به مشکلات جدی تری هستید، باید به صورت حضوری به متخصص مراجعه کنید. زیرا بسیاری از مشکلات شایع پوست سر علائم مشابه یا یکسانی دارند.

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک (درماتیت سبوره) یک بیماری پوستی شایع، غیر مسری و قابل کنترل است. این نوع درماتیت باعث ایجاد لکه‌های قرمز خارش‌دار و پوسته‌های چرب روی پوست شما شده و پوسته پوسته‌ای سفید یا زرد یا پودری روی پوست سر ایجاد می‌کند.

شوره سر

درماتیت سبورئیک یک بیماری التهابی یا مزمن عود‌کننده پوست سر بوده که می‌تواند باعث خارش شدید شود.

درماتیت سبورئیک در موارد شدیدتر، می‌تواند سایر قسمت‌های بدن مانند ابرو‌ها را درگیر کند.

این بیماری ارثی نبوده و نتیجه عوامل محیطی و ژنتیکی است.

مانند شوره سر، استرس، تغییرات هورمونی و آب و هوا همگی می‌توانند باعث رشد بیش از حد مالاسزیا شوند که منجر به این عفونت قارچی می‌شود.

با این حال، عوامل ژنتیکی، مصرف برخی دارو‌ها و شرایط پزشکی مانند ابتلا به HIV یا بیماری پارکینسون نیز می‌توانند محرک این مشکل باشند.

پسوریازیس پوست سر

پسوریازیس پوست سر یک بیماری خودایمنی است که با قرمزی و فلس‌هایی روی پوست سر همراه است.

پسوریازیس پوست سر اغلب در پشت و اطراف خط مو و پشت گوش دیده می‌شود. ممکن است بسیار سفت و ناراحت‌کننده باشد و خارش آن منجر به خونریزی شود.

پسوریازیس پوست سر یک بیماری سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد واکنش نشان می‌دهد و باعث التهاب شده که منجر به رشد سریع سلول‌های جدید پوست می‌شود.

به طور معمول، سلول‌های جدید پوست هر ۲۸ تا ۳۰ روز رشد می‌کنند. اما در افراد مبتلا به پسوریازیس کف سر، سلول‌های جدید پوست رشد کرده و هر سه تا چهار روز یک‌بار به سطح پوست حرکت می‌کنند. تجمع سلول‌های جدید و جایگزینی آن‌ها با سلول‌های قدیمی، لکه‌های ضخیمی از پوست را در کف سر ایجاد می‌کند.

شوره سر

پسوریازیس پوست سر می‌تواند به صورت ارثی ایجاد شود، اما محرک‌های واقعی آن پیچیده هستند. والدین ممکن است پسوریازیس را به فرزندان خود منتقل کنند.

با این حال، قرار گرفتن در معرض محرک‌های محیطی مانند آسیب‌های پوستی، آفتاب‌سوختگی، مصرف داروها، استرس و سایر بیماری‌های التهابی یا خودایمنی نیز می‌تواند از علل بروز پسوریازیس در پوست سر باشد.

باید در نظر داشت که پسوریازیسی که در کف سر ایجاد می‌شود، یک بیماری مسری نیست و افراد مبتلا نمی‌توانند آن را از طریق تماس پوست به پوست به سایر افراد منتقل کنند.

فولیکولیت

علائم فولیکولیت ممکن است بر اساس نوع آن و شدت التهاب متفاوت باشد. از رایج‌ترین علائم فولیکولیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

برجستگی‌های کوچک یا جوش اطراف فولیکول مو (ممکن است برخی جوش‌ها سرسفید باشند.)

تاول‌های پر از چرک که امکان باز شدن آن‌ها و پوسته‌پوسته شدن پوست وجود دارد.

خارش و سوزش پوست

دردناک و حساس شدن پوست

برآمدگی و التهاب

فولیکولیت، التهاب و عفونت فولیکول مو است.

فولیکول‌های مو منافذی هستند که ریشه مو را احاطه کرده اند. فولیکولیت زمانی رخ می‌دهد که فولیکول مو آسیب دیده یا مسدود شود. این اتفاق می‌تواند پس از اصلاح یا کوتاه کردن مو و همچنین خاراندن پوست سر رخ دهد.

شوره سر

اگر علائم فولیکولیت در حال گسترش است یا بعد از دو هفته نشانه‌های بیماری برطرف نمی‌شود، باید به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است در این شرایط نیاز به مصرف دارو‌هایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها یا دارو‌های ضدقارچ داشته باشید. متخصص علائم عفونت جدی مانند تب و لرز، درد و قرمزی شدید را بررسی کرده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

نحوه درمان مشکلات رایج پوست سر

مشکلات پوست سر نه‌تن‌ها می‌توانند ناراحت‌کننده باشند، بلکه ممکن است بر احساسات ما نیز تأثیر بگذارند و منجر به خجالت و اضطراب شوند.

متخصصان به شما کمک می‌کنند تا با استفاده از شامپوها، کرم‌ها و استروئید‌های موضعی، این مشکلات را کنترل کنید./ فرارو

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه