چند علائم سرطانی رایج در زنان که بهش توجه نشده | بانوان اگر این علائم را دارند حتما به پزشک معالج رجوع کنند!
خانم ها باید بیشتر در مورد علائم سرطان زنان بدانند تا در صورت بروز هر یک از آن ها سریع تر به پزشک مراجعه و از تشدید بیماری جلوگیری کنند.
خانم ها باید بیشتر در مورد علائم سرطان زنان بدانند تا در صورت بروز هر یک از آن ها سریع تر به پزشک مراجعه و از تشدید بیماری جلوگیری کنند.
علائم رایج سرطان زنان که اکثر خانم ها اطلاعی در موردشان ندارند
ابتلا به سرطان زنان برای تمامی بانوان امکان پذیر است پس بهتر است از علائم آن آگاه باشید. طبق گفته انجمن سرطان سالانه بیش از 100000 مورد مبتلا به سرطان زنان تشخیص داده می شوند که منجر به مرگ بیش از 30،000 نفر می شود (با تشخیص زود هنگام می توان از بسیاری از آن ها جلوگیری کرد) طبق نظر سنجی ای که اخیرا توسط سازمان بهداشت زنان صورت گرفته است، اکثر مردم نمی دانند کدام نوع سرطان به عنوان سرطان زنان شناخته می شود - چه رسد به اینکه از راه های پیشگیری آن اطلاع داشته باشند.
به همین دلیل در این قسمت از بهداشت و سلامت به بررسی شش مورد از علائم سرطان زنان خواهیم پرداخت که اکثر زنان به دلیل بی اطلاعی، بی توجه از کنار این علائم رد می شوند.
1. یبوست
طبق گفته بنیادی که برای بهبود میزان بقا و کیفیت زندگی برای مبتلایان به سرطان زنان کار می کند، یبوست می تواند نشانه ای از سرطان تخمدان باشد.
آن ها توضیح می دهند:"یبوست می تواند به این دلیل باشد که سرطان به روده بزرگ سرایت کرده یا فشار تجمع مایعات می تواند منطقه را تحت تأثیر قرار دهد." در صورت مشاهده تغییر طولانی مدت در عادت های روده ای، با پزشک خود صحبت کنید.
2. احساس نفخ
گرچه احساس نفخ بعد از خوردن برخی غذاها یا در زمان های مشخصی از چرخه قاعدگی طبیعی است، اما نفخ نیز می تواند نشانه ای از سرطان زنان باشد.
در حالی که برخی از افراد نفخ جزئی را تجربه می کنند اما در برخی موارد، توده های قابل مشاهده ای که از نظر اندازه می توانند شبیه یک توپ فوتبال باشند، می توانند در شکم زنان دیده شوند و حتی ممکن است با برجستگی بارداری اشتباه گرفته شوند. اگر متوجه نفخ غیرطبیعی شدید، با پزشک خود در مورد غربالگری صحبت کنید.
3. تکرر ادرار
دفع ادرار بیشتر از حد می تواند نشانه ای از سرطان تخمدان یا واژن باشد. این بدان دلیل است که تجمع مایعات در اطراف مثانه می تواند فشار مضاعفی ایجاد کند و استفاده از دستشویی در بیشتر مواقع را ضروری می کند.
4. افزایش وزن
گرچه کاهش وزن بیشتر با سرطان در ارتباط است، اما زنان مبتلا به سرطان تخمدان گاهی اوقات افزایش وزن چشمگیری دارند. این اتفاق اغلب به این دلیل است که خستگی منجر به کاهش سطح فعالیت بدنی می شود. پس از شروع درمان، برخی از بیماران همچنین اضافه وزن خود را در نتیجه اضطراب ناشی از بیماری فرد یا تغییر رژیم در طی شیمی درمانی گزارش می کنند.
5. کاهش وزن
کاهش وزن به دلیل عوارض جانبی شیمی درمانی با بسیاری از انواع سرطان همراه است. با این حال، حتی قبل از مداخله پزشکی، سرطان زنان می تواند باعث کاهش وزن شود. اگر رژیم یا میزان فعالیت بدنی خود را تغییر نداده اید اما بی دلیل 10 کیلوگرم یا بیشتر وزن از دست داده اید، با پزشک خود صحبت کنید.
6. خستگی شدید و مداوم
بیش از نیمی از بانوان تحت درمان سرطان های زنان دچار خستگی قابل توجهی می شوند. در کمال تعجب، زنان جوان بیشتر از بیماران مسن خستگی را گزارش می کنند، اگرچه در هر دو مورد، بیماران اغلب سال ها پس از پایان مبارزه با سرطان، خستگی را گزارش می کنند.
سرطان سینه چگونه به وجود می آید
سرطان پستان معمولا با تشکیل یک تومور کوچک و محدود (lump)، یا به عنوان رسوبات کلسیم (microcalcifications) شروع می شود و سپس از طریق کانال های داخل پستان به گره های لنفاوی یا از طریق جریان خون به سایر اعضای بدن گسترش می یابد. تومور ممکن است رشد کند و در بافت اطراف پستان، مانند پوست یا دیواره قفسه سینه نفوذ کند. انواع مختلف سرطان پستان سرعت رشد و گسترش مختلفی دارند – در برخی انواع سال ها طول می کشد تا از پستان خارج شوند، و در برخی دیگر به سرعت رشد می کنند و به بافت های دیگر گسترش می یابند (متاستاز می دهند).
سلول های سرطانی پستان، حتی اگر در یک عضو دیگر باشد، باز هم سلول های سرطانی پستان هستند. بیایید با یک مثال موضوع را بازتر کنیم، به عنوان مثال، اگر سرطان پستان به ریه های شما گسترش یابد، این بدان معنا نیست که شما سرطان ریه دارید. اگر چه سرطان پستان می تواند به هر بخشی از بدن شما گسترش یابد، اما مکان هایی خاصی وجود دارد که احتمال بیشتری برای رفتن وجود دارد، از جمله گره های لنفاوی، استخوان ها، کبد، ریه ها و مغز.
برخی از این توده ها خوش خیم (غیر سرطانی) هستند، اما برخی از آنها می توانند بدخیم (سرطانی) باشند. تنها راه مطمئن برای تشخیص بین توده خوش خیم و سرطانی این است که بافت توسط یک متخصص بررسی شود.
علت های سرطان سینه؟
اگر چه علت دقیق سرطان مشخص نیست، اما عوامل خطر اصلی را می توانیم برشمریم. با این حال، ۷۰٪ از زنان مبتلا به سرطان پستان هیچ فاکتور خطر شناخته شده ای ندارند. از مهم ترین عوامل ابتلای به سرطان پستان می توان به سن و سابقه خانوادگی اشاره کرد. خطر برای زنانی که دارای توده های خوش خیم پستان هستند کمی افزایش می یابد و برای زنانی که قبلا سرطان سینه، اندومتر، تخمدان یا سرطان روده بزرگ داشته اند، به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
منبع: نمناک