تاکید رییس جمهور به افزایش سرعت اینترنت | ایران در مسیر اینترنت کوانتومی
رییس جمهوربا تاکید بر ضرورت افزایش سرعت اینترنت گفت: قدرت و شتاب در شبکه مورد توجه و تاکید دولت سیزدهم است.
رییس جمهور با اشاره به بهرهمندی ۲۵ میلیون نفر از شبکه فیبرنوری و اینکه همه مردم باید از زیرساختهای مهم ارتباطی بهرهمند شوند گفت: تکمیل فناوری فیبرنوری در همه نقاط کشور یکی از اولویتها و برنامههای مهم دولت سیزدهم است و این دولت به رفاه مردم در فضای مجازی توجه دارد.
سید ابراهیم رییسی روز پنجشنبه در آیین افتتاح پروژه فیبر نوری قم، افزود: زیرپوشش قرارگیری ۷.۵ میلیون خانوار از فناوری فیبرنوری خبر امیدبخشی است و باید تمام مردم در یک بازده زمانی کوتاه از این زیرساخت مهم ارتباطی برخوردار شوند.
وی بیان کرد: یکی از موضوعهایی که امروز باید مورد توجه باشد اهمیت فضای مجازی در زندگی روزمره مردم است؛ در زمان حاضر ۲۵ میلیون نفر از مردم کشور از شبکه فیبر نوری برخوردار شدهاند.
رییس جمهوری ادامه داد: امروز کسبوکارها، انتقال دانش، ارتباطات اداری، سازمانی، مالی و غیره بر بستر فضای مجازی قرار گرفته است و بر همین اساس رفاه مردم در فضای مجازی مورد توجه است.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش سرعت اینترنت ادامه داد: قدرت و شتاب در شبکه مورد توجه و تاکید دولت سیزدهم است.
رییسی توسعه فیبر نوری را یک زیرساخت فرهنگی مهم در انتقال دانش و فناوری یاد کرد و گفت: با این ظرفیت ایجاد شده پژوهشگران، دانشگاهها و موسسات علمی میتوانند با سرعت بیشتری کارهای خود را انجام دهند.
وی ادامه داد: استان قم به سبب جایگاه والایی که در تولید علم و دانش و وجود موسسه های علمی و تحقیقاتی دارد، انتقال این محتواها در استان قم از اهمیت ویژهتری برخوردار است.
واگذاری هفت هزار و ۲۵۶ واحد مسکونی، بازدید از آزادراه در حال ساخت شهید سلیمانی، افتتاح پروژه توسعه خطوط و بهسازی ۱۹ کیلومتر "بلاک ساقه- باغیک" به ارزش ۴۲۰ میلیارد تومان، بازدید از فرودگاه قم و بازدید از شهرک در حال ساخت اول "پرنیان" و کلنگ زنی عملیات آمادهسازی شهرک دوم پرنیان دیگر برنامههای سفر رییس جمهور در این روز خواهد بود
آیت الله سید ابراهیم رییسی بامداد بیستم اردیبهشت ماه وارد قم شد.
طبق برنامه ریزی های انجام شده رییس جمهور ساعت ۱۱ امروز در حرم مطهر حضرت معصومه(س) در اجتماع اقشار مختلف مردم این استان سخنرانی خواهد کرد.
دیدار و گفت وگو با شماری از علما و مراجع تقلید، افتتاح چندین طرح عمرانی و بررسی مهمترین مسائل استان قم و پیگیری اجرای مصوبات سفر دور نخست سفر از برنامه های آیت الله رییسی در سفر به استان قم است.
ایران در مسیر اینترنت کوانتومی ، این فناوری «لبه تکنولوژی» محسوب میشود
در دهههای اخیر و با وجود ارتباطات فراگیر جهانی، پیشرفتهای چشمگیری در حوزه علم، فناوری و آیتی بهوجود آورده است.
این ارتباطات که بیشتر از همیشه براساس انتقال دادهها از طریق شبکههای رایانهای انجام میشود، نیاز به امنیت بالا دارد و صدالبته سرعت بیشتری را هم طلب میکند. در پاسخ به این نیازها، ایده ایجاد «اینترنت کوانتومی» مطرح شده است که میتواند بهعنوان یک راهحل نوین و قدرتمند برای امنیت و انتقال اطلاعات با سرعت فوقالعاده باشد.
پروژه پرچمدار
سیدمحمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات، دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات در سخنانی به پروژههای پرچمدار این ستاد در سال گذشته اشاره کرد و گفت: «این پروژههای پرچمدار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند. هدف از طرح این پروژهها، حل مشکلات کشور در بحث فناوری است.» ازجمله پروژههای پرچمداری که کرباسی به آن اشاره کرد، «اینترنت کوانتومی» بود. موضوعی که چند سالی میشود، صحبت از آن در محافل مختلف آیتی کشور شکل گرفته است.
اصول اولیه
مهمترین اصل «اینترنت کوانتومی» بر پایه پدیده انتقال کوانتومی اطلاعات بنا شده است. در مقابل انتقال کلاسیک دادهها که براساس بیتهای کلاسیک مبتنی بر صفر و یک است، اینترنت کوانتومی از حالتهای کوانتومی مانند ابر و میله برای انتقال اطلاعات استفاده میکند. این روش ارتباطات، با امکاناتی مانند ارسال اطلاعات با سرعت نور و امنیت کامل در برابر حملات نظیر کشف و تغییر دادهها (eavesdropping) مواجه است.
فناوریهای اساسی اینترنت کوانتومی
برای پیادهسازی «اینترنت کوانتومی»، فناوریهای جدیدی نیاز است. این مهم شامل انواع مختلفی از کیوبیتها، مخابرات کوانتومی و پروتکلهای امنیتی کوانتومی میشود. بهعنوان مثال، یکی از رویکردهای معمول برای ایجاد امنیت در اینترنت کوانتومی استفاده از پروتکل بیت کوانتومی (Quantum Key Distribution) است که براساس اصول مکانیک کوانتومی عمل میکند.
چالشها و پیشرفتهای آینده
هر چند اینترنت کوانتومی با وعدههای بزرگی در زمینه امنیت و سرعت مواجه است، اما هنوز چالشهایی درخصوص آن وجود دارد. این شامل مسائلی مانند انتقال اطلاعات در فواصل بلند، استانداردهای یکپارچهسازی و توسعه فناوری و هزینههای بالای پیادهسازی است. با این حال، پیشرفتهای پژوهشی در این زمینه نشان میدهد که اینترنت کوانتومی به مرور زمان میتواند به یک واقعیت عملی و گسترده تبدیل شود.
تلفیق با فناوری امروزی
استفاده از اینترنت کوانتومی میتواند دنیای ارتباطات امن و سریعی را برای افراد و سازمانها ارائه دهد. با ادغام فناوریهای کوانتومی با ارتباطات معمولی، ما میتوانیم به یک زمانی برسیم که امنیت و سرعت دادهها دیگر بهعنوان مانع جلوه نخواهند کرد.
پیشرفت کار
تاکنون هیچ کشوری به اینترنت کوانتومی دست نیافته است؛ اما این پروژه در ۲کشور آمریکا و چین با موفقیتهایی روبهرو بوده و نتایج خوبی از آن حاصل شده است. این فناوری که در اصل «لبه تکنولوژی» محسوب میشود، میتواند یک ضرورت در دنیای شلوغ امروزی باشد.
اینفوگرافی
۱.درهمتنیدگی کوانتومی پدیدهای است که زمانی رخ میدهد که ۲یا چند ذره به یکدیگر بپیوندند و سرنوشتی مشابه را به اشتراک بگذارند.
۲.درهمتنیدگی کوانتومی میتواند برای ساخت کلیدهای رمزگذاریشده غیرقابل شکستن مورد استفاده قرار بگیرد.
۳.درهمتنیدگی کوانتومی میتواند برای توسعه ساخت کانالهای ارتباطی امن بهکار گرفته شود.
۴.درهمتنیدگی کوانتومی یک کلید مهم برای ساخت اینترنت کوانتومی که بهمراتب سریعتر و بدونتأخیرتر از اینترنتهای سنتی است، محسوب میشود.
۵.مفهوم درهمتنیدگی کوانتومی اکنون برای ساخت اینترنت کوانتومی مورد استفاده قرار گرفته است.
منبع: همشهری آنلاین