استراتژیهای موثر برای ایجاد پرتفوی سودآور در دنیای سرمایه گذاری
دنیای سرمایه گذاری و بازارهای مالی یکی از جالب و عجیب ترین مفاهیمی است که در اقتصاد وجود دارد. سرمایه شما با گردش در این بازارها می تواند سود خوبی برای شما ایجاد کند، بدون این که نیاز باشد شما وارد کاری شوید و یا حتی از جای خود تکان بخورید!
اما مسئله ای که وجود دارد این است که این بازارها در کنار سود خوب می توانند زیان قابل توجهی هم برای شما داشته باشند. اینجاست که داشتن یک استراتژی و روندی که بتواند در بازار سرمایه موفق عمل کند اهمیت خود را نشان می دهد.
آن چیزی که به طور کلی باید در نظر داشته باشید، این است که استراتژی نهایی هر سرمایه گذار یا هر فردی بر اساس ویژگی های شخصیتی همان فرد تعیین می شود. به طور مثال، یک فرد ریسک پذیری بسیار بالایی دارد و به نوعی هیجان های بازار برایش جذاب است، مسلما برای چنین فردی حضور در بازار هایی مانند بازار ارز دیجیتال و انجام معاملات کوتاه مدت بسیار مناسب است. در عین حال فرد دیگری که نمی تواند هیجانات خود را کنترل کند و تحت شرایط نوسانی تصمیمات احساسی می گیرد مسلما باید سراغ سرمایه گذاری های بلند مدت برود.
حال فارغ از این مسائل شخصی و آن چیزهایی که خود شما باید به آن پاسخ دهید، بهتر است سراغ بنیاد های طراحی یک استراتژی از دیدگاه عمومی برویم. به نوعی ما می خواهیم بدانیم برای داشتن یک استراتژی موفق فارغ از مسائل شخصیتی به چه مفاهیمی باید توجه کنیم. در ادامه این مفاهیم و برخی از راهکارهای مربوط به آن مورد بررسی قرار گرفته است، با ما همراه باشید.
فهرست مطالب:
استراتژی ابزارهای لازم برای جنگیدن را به شما می دهد!
چند فاکتور برای ساخت استراتژی موثر
- ارزش ذاتی موقعیت سرمایه گذاری را بشناسید
- نه یک موقعیت و نه چند موقعیت!
- ریسک، اصلی ترین عنصر در هر استراتژی
کلام آخر؛ چگونه استراتژی شخصی خودمان را بسازیم؟
استراتژی ابزارهای لازم برای جنگیدن را به شما می دهد!
بازارهای مالی، زمین جنگ نوینی است که امروز بسیاری از ما در آن حضور داریم! یادتان باشد که در دنیای اقتصاد هیچ منبع نامحدودی وجود ندارد و همواره یک گردش مالی نسبتا ثابتی در این بین وجود دارد که از موقعیت های مختلفی عبور می کند. بنابراین زمانی که شما در یک بازار مالی در حال سود کردن هستید باید بدانید که افراد دیگری هستند که سرمایه خود را از دست داده اند و این سرمایه بر اساس گردش مالی و جریان های مالی مختلف به سمت جیب شما حرکت کرده است! این داستان زمانی که شما ضرر می کنید هم وجود دارد.
بنابراین شما برای این که بتوانید در این بازارها سود مناسبی به دست بیاورید و از سرمایه خود محافظت کنید باید بجنگید و روش های جنگیدن را بلد باشید. حضور در این بازارها و کسب سود، بیشتر از چیزی که فکر می کنید می تواند سخت و سنگین باشد، داشتن استراتژی نیز به معنای داشتن روش و تاکتیک های جنگی است که شما باید در این میدان جنگ از آن ها استفاده کنید.
حال با این تشبیه شاید بتوان بهتر درک کرد که چرا در این بازارها بسیاری درست مانند سیاهی لشگر ها از بین می روند و از بازارهای مالی به سرعت خارج می شوند و برخی دیگر با وجود این که بارها پیروز شده اند ممکن است در یک جنگ به طور کامل نابود شوند. اینجاست که می فهمیم ریسک های بازارهای مالی چیست و چرا هیچگاه نمی توان نسبت به سودآوری خود مطمئن بود، یادتان باشد که هیچ سربازی در میدان جنگ نمی تواند بگوید که قطعا زنده باز خواهد گشت!
چند فاکتور برای ساخت استراتژی موثر
احتمالا تا به اینجا کمی با لزوم و اهمیت استراتژی آشنا شده اید و می دانید که چرا برای موفقیت در بازارهای مالی نیاز به داشتن استراتژی سرمایه گذاری است. بگذارید یک دلیل دیگر برای نشان دادن اهمیت این مسئله برای شما عنوان کنیم.
برای این که شما بتوانید در یک بازار مالی موفق باشید باید بتوانید بین چندین فاکتور مختلف رابطه های منطقی برقرار کنید، لازم است که شما بتوانید میان سرمایه ای که در اختیار دارید، موقعیت ها و بازارهای مالی که امکان سرمایه گذاری دارند، ریسک هر کدام از این موقعیت ها و سودآوری آن ها در دوره های مختلف رابطه های منطقی و درستی برقرار کنید. اصلی ترین کارکرد استراتژی این است که بتواند مسیری میان این چند فاکتور بسیار مهم ایجاد کند تا شما را به سود برساند.
حال بیایید فرض کنیم که استراتژی خاصی ندارید و یا بر اساس استراتژی فرد دیگری اقدام به خرید و فروش می کنید، با توجه به این شرایط اگر شما موفق به سودآوری شوید عملا مفهوم شانس در کنار شما بوده و تکرار پذیر بودن این روند امکان پذیر نیست. یعنی شما نمی توانید دوباره همین مسئله را تکرار کنید و باید متکی به شانسی مجدد باشید. از طرف دیگر با توجه به این که عدم استفاده از استراتژی مناسب می تواند شما را به شکست برساند، با وجود شکست نیز نخواهید دانست در کدام بخش اشتباه کردید و چرا متحمل زیان های مالی مختلف شده اید.
با داشتن استراتژی موثر شما می توانید روند موفقیت خود را بارها و بارها تکرار کنید و اگر شکست بخورید خواهید فهمید که در کدام نقطه اشتباهی رخ داده و باید چه تغییراتی اعمال کنید. از طرف دیگر استراتژی به شما کمک می کند که سود حداکثری و زیان حداقلی در سرمایه گذاری خود تجربه کنید. با توجه به این همه فایده و نیاز و لزومی که برای وجود استراتژی در نظر گرفته شده بهتر است سراغ فاکتورهای طراحی استراتژی موثر برویم.
ارزش ذاتی موقعیت سرمایه گذاری را بشناسید
یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در هر سرمایه گذاری می تواند برای ایجاد یک استراتژی به شما کمک کند این است که ارزش واقعی موقعیت سرمایه گذاری خود را بشناسید. در واقع شما باید بر اساس فاکتورهای مختلف اقتصادی و تجاری بتوانید مشخص کنید که ارزش ذاتی و واقعی سهام یا شرکت یا کالایی که وجود دارد چیست و چه تفاوتی با قیمت آن در بازار دارد.
به طور مثال ممکن است سهامی با قیمت هزار تومان معامله شود و این در حالی است که بر اساس ترازنامه های مالی می توان ارزش ذاتی آن را ده هزار تومان تخمین زد. استفاده از این روش در استراتژی های مالی می تواند در بلند مدت بسیار کارساز باشد.
نه یک موقعیت و نه چند موقعیت!
یک استراتژی مناسب معمولا به شکل معتدل طراحی می شود، یعنی استراتژی می تواند درست و کامل باشد که در مدت زمان نه چندان کوتاه سود منطقی برای سرمایه گذار به همراه داشته باشد. از این رو در نظر داشته باشید که انتخاب یک موقعیت سرمایه گذاری به تنهایی و یا داشتن ده ها موقعیت سرمایه گذاری نمی تواند به شما در سودآوری بالا و مطمئن کمک کند.
اگر شما بخواهید وارد یک موقعیت سرمایه گذاری شوید، عملا همه سرمایه خود را وارد یک سبد می کنید و احتمال از دست رفتن تمام سرمایه خود را افزایش می دهد، با پخش سرمایه خود میان ده ها موقعیت مختلف نیز این ریسک دوباره افزایش پیدا می کند. بنابراین استراتژی صحیح است که شما بر اساس میزان سرمایه ای که در اختیار دارید بتوانید وارد موقعیت های متنوع و منطقی شوید.
ریسک، اصلی ترین عنصر در هر استراتژی
یکی از مهم ترین نکاتی که در خصوص طراحی استراتژی همواره باید در نظر داشته باشید، ریسک است. در واقع شما باید یاد بگیرید که مجموع سبد سرمایه گذاری که طراحی می کنید ریسک نسبتا پایین و مطمئنی داشته باشد. بگذارید با یک مثال این مسئله را توضیح دهیم.
فرض کنیم که شما وارد یک موقعیت سرمایه گذاری پر ریسک شده باشید که احتمال سودآوری خوبی دارد اما در کنار آن ممکن است شما را به سرعت وارد منطقه ضرر کند. از این رو باید شما در انتخاب موقعیت دیگر اقتصادی و سرمایه گذاری خود بازار مالی یا سهام یا هر موقعیت دیگری را انتخاب کنید که بتواند سود منطقی، نسبتا تضمین شده و برابر با زیان احتمالی از سرمایه گذاری پر ریسک شما بدهد.
به نوعی سرمایه گذاری بدون ریسک یا کم ریسک باید پاسخگوی ریسک شما در یک سرمایه گذاری پر خطر باشد. اینجاست که مجموعه سبد سرمایه گذاری شما می تواند منطقی باشد. این استراتژی مدیریت ریسک به شما کمک می کند که بتوانید از ریسک کاهش ارزش و میزان سرمایه فرار کنید و یک نوع سود پایدار برای خود ایجاد نمایید.
از این روست که بسیاری برای کاهش منطقه ریسک سبد سرمایه گذاری خود، همواره سراغ طرح های اقتصادی ارائه شده در پلتفرم دونگی می روند. این پلتفرم بر اساس مفهوم کرادفاندینگ امکان سرمایه گذاری بر روی طرح های اقتصادی انواع شرکت های تجاری را فراهم کرده است. این سرمایه گذاری با تضمین بازگشت اصل سرمایه و سودی بیش از سود بانکی و درصد تورم می باشد. همچنین برخی از طرح های ارائه شده دارای ضمانت نامه بانکی تعهد پرداخت نیز هستند! از این روست که بسیاری از سرمایه گذاران موفق همیشه یک جای خالی برای استفاده از طرح های دونگی در نظر گرفته اند.
کلام آخر؛ چگونه استراتژی شخصی خودمان را بسازیم؟
از مجموع صحبت هایی که کردیم به چند نکته مهم توانستیم برسیم. اولین نکته این بود که داشتن استراتژی از ملزومات موفقیت در بازارهای مالی، سرمایه ای و اقتصادی است، نکته دوم این بود که استراتژی به معنای ایجاد ارتباطی منطقی بین عوامل موثر در بازارهای مالی است. به طور مثال شما باید بتوانید بین حجم سرمایه و اهدافی که دنبال می کنید با مسئله ریسک و... ارتباطی درست و منطقی داشته باشید. نکته دیگر این است که برای ساخت یک استراتژی حتما باید شخصیت خودتان را بشناسید و بر اساس آن اقدام کنید.
در کلام ساده تر شما باید ابتدا بدانید که چه اهدافی را قرار است دنبال کنید و چگونه می خواهید در بازارهای مالی قدم بردارید. اگر برای اولین بار است که وارد این بازارها می شوید و یا برای اولین بار است که می خواهید از یک استراتژی درست و شخصی استفاده کنید، کارتان سخت خواهد بود اما می توانید با صبر و استمرار به موفقیت برسید.
نکته ای که باید در خاطر داشته باشید این است که مهم ترین فاکتور در طراحی یک استراتژی کنترل ریسک است. میزان ریسک بر اساس شخصیت شما تعیین می شود اما شما باید یاد بگیرید که استراتژی که انتخاب می کنید بتواند این ریسک را کنترل کند. استفاده از ابزارهای مختلف مانند موقعیت های سرمایه گذاری در پلتفرم دونگی می تواند ابزار مناسبی برای کنترل ریسک در سبد های سرمایه گذاری و استراتژی های مختلف باشد.
نحوه ثبت نام سهام عدالت نوزادان
بخش پایانی:
بنابراین همانطور که می بینید یکی از اصول اساسی استراتژی های موفق و موثر در ایجاد پرتفوی سودآور و خوب این است که شما باید شخصیت خودتان را به درستی بشناسید و این را قبول داشته باشید که هر فردی استراتژی مخصوص خودش را دارد. در نتیجه شما نمی توانید با پیروی از استراتژی یک سرمایه گذار موفق به سود خوبی برسید!
برای آشنایی با طرحها و موقعیتهای سرمایهگذاری بدون ریسک میتوانید از مشاوره سرمایهگذاری رایگان ما استفاده کنید.
پرسش های متداول
بهترین استراتژی بازارهای مالی برای چه کسی است؟
هر سرمایه گذار یا هر فردی در این جهان بر اساس شخصیت خود و شرایطی که در آن قرار دارد می تواند استراتژی خودش را داشته باشد. یادتان باشد که بهترین استراتژی برای شما، استراتژی است که خودتان آن را طراحی کرده باشید.
مهم ترین نکته ای که در طراحی استراتژی برای ایجاد یک سبد پرتفوی خوب باید در نظر بگیریم چیست؟
یادتان باشد که کنترل ریسک و مدیریت آن مهم ترین نکته و مفهومی است که باید در این بین به آن توجه داشته باشید.