رشد عجیب تقاضای عینک طبی بعد از کرونا!

عینک‌های بازار ساخت چه کشورهایی هستند؟

رشد عجیب تقاضای عینک طبی بعد از کرونا!
کدخبر : 26236
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تهران ارزش بازار عینک ایران را حدود ۴ هزار میلیارد تومان برآورد می‌کند که عمدتاً در دست محصولات وارداتی است؛ اما در سال ۱۴۰۴ این بازار شاهد ورود اولین عینک تمام ایرانی خواهد بود.

علیرضا خلیل‌نژاد، در حاشیه پانزدهمین دوره نمایشگاه تاپکس فروشندگان عینک گفت: برآورد ما از حجم ریالی بازار عینک چه در امر تولید و چه در تجارت حدود ۴ هزار میلیارد تومان در ۶ استان بزرگ کشور است

وی در مورد وضعیت تولید عینک در کشور گفت: تولید عینک در کشور را از ابتدای امسال آغاز و سه کارخانه را تابه‌حال پایه‌ریزی کرده‌ایم که تولید واقعی داشته باشیم، سابق بر این تولید عینک در کشور داشتیم، ولی به اسم تولید بوده و در واقع اسمبل بوده است. قول می‌دهیم که در سال ۱۴۰۴، اولین محصولات تمام ایرانی را به بازار ارائه بدهیم.

عینک

خلیل‌نژاد در خصوص وضعیت واردات عینک نیز گفت: عینک آفتابی سال ۹۶ به عنوان کالای لوکس شناخته شد و واردات آن ممنوع شد، اما ما طی دو سال ثابت کردیم که عینک آفتابی نه‌تنها یک کالای لوکس نیست که بلکه یک کالای پیش‌درمان است و وجوب استفاده از آن در کشورهایی مانند ایران که پهنه آفتاب‌خیزی آن نسبت به سایر کشورها بالا است، بیشتر است. در نتیجه با همت اتحادیه و همکاری دولت این معضل برطرف شد؛ اما بااین‌حال در چند روز اخیر ثبت سفارش‌ها بسته شده است که امیدواریم زودگذر باشد و به‌زودی رفع شود.

به گفته رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تهران، واردات عینک از کشورهای اروپایی و کشورهای خاور دور شامل ژاپن، چین و کره جنوبی انجام می‌شود. عمده عینک‌های وارداتی به ایران با استانداردهای مختلف از مبدأ چین است، اما اصلاً بازار از جنس اروپایی و ژاپنی هم خالی نیست و کالا در تمام رده‌های قیمتی در بازار عینک موجود است.

خلیل‌نژاد درباره میزان قاچاق عینک به کشور نیز گفت: عینک‌های استاندارد اورجینال به دلیل قیمت بالا خیلی قاچاق نمی‌شود، اجناس درجه سه و چهار قاچاق می‌شود که درد مشترک ما و دولت است که عینک غیراستاندارد از طریق کانال‌های غیرقانونی وارد می‌شود.

چشم

این مقام صنفی همچنین در خصوص تقاضای خرید عینک گفت: تقاضای عینک در بخش آفتابی کاهش یافته است و عینک آفتابی در حال حذف از سبد خرید خانواده‌ها است؛ اما متأسفانه تقاضای عینک طبی از دوران کرونا به بعد ۳۰ درصد افزایش یافته است.

فروشندگان عینک تهران در پایان به مردم توصیه کرد: مردم از مغازه‌های صاحب جواز که تحت پوشش بازرسی اتحادیه و اتاق اصناف هستند و کالاهای آنها کنترل شده است، خرید کنند تا اگر اتفاقی خارج از عرف رخ داد مطمئن باشند که اتحادیه از مصرف‌کننده حمایت خواهد کرد و نمی‌گذارد که حق آنها پایمال شود.

موجودات کوچکی که در مژه‌های ما زندگی می‌کنند | همزیستی طبیعی انسان با هشت پاها

بر روی صورت از جمله در مژه‌های بسیاری از ما موجودات بسیار ریزی وجود دارد که معمولا باعث نگرانی نمی‌شوند. آن‌ها هم چنین می‌توانند در سایر نواحی صورت و به شکلی کم‌تر متداول در سایر نقاط بدن مانند کشاله ران نیز دیده شوند.

ریمل چشم

در اینجا پرسشی را مطرح می‌کنیم: آیا درست است که حشرات کوچکی در مژه‌های ما زندگی می‌کنند؟ پاسخ علمی این است: بسیاری از حشرات ریز روی صورت مان از جمله در مژه‌های مان زندگی می‌کنند. انگل دمودکس نوعی کنه میکروسکوپی نیمه شفاف، ریز و سیگاری شکل با هشت پاست که به طور طبیعی در فولیکول‌های مو و غدد چربی پوست انسان زندگی می‌کند. وجود تعداد کمی از این انگل در پوست بی ضرر و حتی مفید است، زیرا از سلول‌های مرده پوست تغذیه می‌کند، اما افزایش بیش از حد جمعیت دمودکس می‌تواند منجر به بروز مشکلات پوستی مانند آکنه، روزاسه، خارش، قرمزی، و التهاب شود. آن‌ها می‌توانند بخزند، تغذیه کنند و تخم بگذارند و از آنجایی که بسیار کوچک هستند چندین عدد از آن‌ها می‌تواند روی سر یک سوزن قرار گیرند و ممکن است هرگز متوجه نباشیم که در آنجا قرار دارند.

به گزارش واشنگتن پست، "ملانی میسن" استادیار بالینی بینایی سنجی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا می‌گوید:"من همواره به بیمارانم می‌گویم ما هرگز تنها نیستیم"! هر اندازه نیز که نگران کننده به نظر برسد نباید خیلی ما را نگران کند. این کنه‌ها بخشی از میکروبیوم طبیعی پوست ما هستند که شامل سایر میکروارگانیسم‌ها نیز می‌شوند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که آن کنه‌ها معمولا توسط سیستم ایمنی ما کنترل می‌شوند، اما گاهی اوقات می‌توانند علائم نگران کننده‌ای مانند قرمزی، التهاب و سوزش و مشکلات بینایی را ایجاد کنند. با این وجود، کارشناسان می‌گویند هنگامی که مشکلاتی ایجاد می‌شود مایت‌ها یا هیره‌ها موجوداتی میکروسکوپی که از شاخه بندپایان و رده عنکبوتیان هستند را می‌توان با درمان‌های ساده کنترل کرد. هیره‌ها به همراه کنه‌ها به زیررده کنه‌ها تعلق دارند. هیره‌ها از پرگونه‌ترین و موفق‌ترین بی مهرگان سیاره زمین هستند.

چشم

کنه دمودکس اغلب در دوران کودکی فرد بر روی بدن او قرار می‌گیرد و عمدتا از طریق تماس پوست به پوست با دیگران منتقل می‌شود. شیوع آن‌ها می‌تواند با افزایش سن افزایش یابد و طبق نتایج یک مطالعه تقریبا ۹۵ درصد از افراد تا سن ۷۲ سالگی دچار آلودگی از طریق آن می‌شوند. دو گونه اصلی دموکس معمولا در انسان یافت می‌شوند: Demodex folliculorum که معمولا در فولیکول‌های مو از جمله در مژه‌ها زندگی می‌کند و Demodex brevis که معمولا در غدد چربی زندگی می‌کند و سلول‌های مرده پوست و سبوم یا ماده چریی و مومی شکلی که توسط غدد چربی در پوست انسان ترشح می‌شوند را می‌خورد.

آن‌ها هم چنین می‌توانند در سایر نواحی صورت و به شکلی کم‌تر متداول در سایر نقاط بدن مانند کشاله ران نیز دیده شوند. این کنه‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کنند مگر آن که تعادل بین آن‌ها و سیستم ایمنی بدن ما از بین برود و شروع به تکثیر کنند و باعث بروز علائم شوند. برای مثال، تجمع بیش از حد آن‌ها در اطراف چشم‌ها باعث بروز بلفاریت یا التهاب پلک‌ها به ویژه در لبه آن می‌شود یک بیماری چشمی که با قرمزی، خارش، التهاب و در موارد بسیار نادر و شدید یک بیماری التهابی قرنیه محیطی به نام کراتیت حاشیه‌ای مشخص می‌شود مرتبط است.

با این وجود، هنوز برای ما کاملا مشخص نیست که چه چیزی باعث افزایش بیش از حد کنه‌ها در برخی افراد می‌شود و کدام یک در اولویت قرار می‌گیرند: افزایش بیش از حد کنه‌ها یا بلفاریت. "ناتاشا هرز" چشم پزشک و سخنگوی آکادمی چشم پزشکی آمریکا می‌گوید:"تجمع بیش از حد آن در سایر قسمت‌های صورت با برخی از بیماری‌های پوستی رایج مانند روزاسه همراه است که جدی نیست، اما به صورت بثورات قرمز طولانی مدت روی پیشانی، گونه‌ها و بینی ظاهر می‌شود".

پیر چشمی

افرادی که علائم مرتبط با چشم مانند قرمزی، سوزش، پوسته پوسته شدن و چسبیدن پلک یا مشکلات بینایی را دارند باید به چشم پزشک مراجعه کنند. افرادی که قرمزی صورت همراه با برجستگی‌های متورم و مملو از چرک و رگ‌های خونی کوچک قابل مشاهده نشانه‌های آشکار روزاسه را تجربه می‌کنند ممکن است بخواهند با یک متخصص پوست مشورت کنند.

درمان‌ها ممکن است شامل اسکراب صورت (لایه برداری پوست) و دستمال مرطوب حاوی غلظت کم روغن درخت چای (استفاده از غلظت بالا توصیه نمی‌شود، زیرا غلظت‌های بالا می‌توانند برای چشم مضر باشند)، استفاده از قطره چشمی دارویی در صورت وجود جمعیت بیش از حد آن موجودات در اطراف چشم و حتی برخی از داروهای ضد انگلی و آنتی بیوتیک‌های خاص برای عفونت‌های صورت باشند. میسن می‌گوید:"هدف ما این نیست که آن‌ها را به طور کامل ریشه کن کنیم. هدف ما این است که آن‌ها را به جمعیتی برسانیم که برای بیماران خوب باشد. عملا غیرممکن است که آن‌ها را به طور کامل از بدن خود خارج کنید"./همشهری

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه