هشدار بارش شدید در این استان‌ها | آخر هفته بارانی در تهران

کارشناس سازمان هواشناسی در پی وقوع رگبار باران، تگرگ، رعد و برق، وزش باد شدید برای ۴ استان کشور هشدار نارنجی صادر کرد و گفت: احتمال خسارت به محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست.

هشدار بارش شدید در این استان‌ها | آخر هفته بارانی در تهران
کدخبر : 26375
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 کبری رفیعی کارشناس سازمان هواشناسی با تشریح وضعیت جوی کشور را تشریح کرد و گفت: امروز (پنجشنبه، ۳۱ خردادماه) و (جمعه، یکم تیرماه) در شمال غرب و استان‌های واقع در دامنه‌های البرز مرکزی، بخش‌هایی از مرکز و خراسان شمالی رگبار پراکنده باران پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: برای روز (شنبه، دوم تیرماه) در برخی مناطق شمال غرب، استان‌های واقع در دامنه‌های البرز مرکزی و بخش‌هایی از شمال شرق افزایش ابر، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید و روز (یکشنبه، سوم تیرماه) در برخی مناطق شمال غرب و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده رخ می‌دهد.

رفیعی ادامه داد: امروز و فردا در شمال شرق، شرق، جنوب شرق، بخش‌هایی از مرکز و از جمعه تا یکشنبه در نوار شرقی کشور در بعضی ساعات وزش باد شدید و گردوخاک است و طی سه روز آینده شرق دریای عمان مواج خواهد بود.

اخبار هواشناسی

این مسؤول سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران، گفت: آسمان تهران امروز پنجشنبه قسمتی ابری، در بعضی ساعت‌ها افزایش ابر، گاهی رگبار و رعدوبرق، از بعد از ظهر وزش باد و گرد و خاک با کمترین و بیشترین دمای ۲۳ و ۳۴ درجه سانتیگراد و روز جمعه صاف تا قسمتی ابری، در بعدازظهر افزایش باد با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

وی از صدور هشدار نارنجی تا روز جمعه به دلیل تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های شدید محلی خبر داد و افزود: وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ برای امروز پنجشنبه در خراسان شمالی، ارتفاعات در استان‌های مازندران، تهران و البرز و جمعه در شرق خراسان شمالی، اردبیل، ارتفاعات استان‌های تهران، البرز و مازندران، نیمه شرقی آذربایجان شرقی و شمال آذربایجان غربی پیش‌بینی می‌شود.

رفیعی در پی خسارت هشدار نارنجی هواشناسی گفت: در این شرایط جوی جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، وقوع صاعقه، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها و احتمال سقوط سنگ به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، رخداد تگرگ، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست.

کارشناس سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرها به‌ویژه بین شهری، عدم اتراق و برپا کردن چادرهای مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت طبیعت‌گردی به‌ویژه در ساعات بعدازظهر، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، آمادگی راهداری و سایر دستگاه‌های اجرایی، خودداری از محلول‌پاشی و سم‌پاشی باغات و مزارع توصیه کرد.

اخبار هواشناسی

پیش بینی آخر هفته بارانی در تهران

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی اعلام کرد:فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی از امروز تا جمعه در تهران و برخی استان های شمالی تشدید می‌شود.

سازمان هواشناسی اعلام کرد:سامانه بارشی مخاطراتی نظیر رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ به همراه دارد.

فعالیت سامانه چهارشنبه در ارتفاعات استان‌های تهران، البرز و مازندران، اردبیل، نیمه شرقی آذربایجان شرقی و نیمه شمالی آذربایجان غربی و پنجشنبه در خراسان شمالی، ارتفاعات در استانهای مازندران، تهران و البرز انتظار می رود.

برای جمعه در شرق خراسان شمالی، اردبیل، ارتفاعات استانهای تهران، البرز و مازندران، نیمه شرقی آذربایجان شرقی و شمال آذربایجان غربی این شرایط پیش بینی می شود.

اخبار هواشناسی

این سامانه آثار مخاطره آمیزی از جمله جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها و احتمال سقوط سنگ به‌ویژه در جادهای کوهستانی و گردنه‌ها، رخداد تگرگ، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی در پی دارد.

توصیه می شود در زمان فعالیت سامانه نسبت به احتیاط در سفرها بویژه بین شهری، عدم اتراق و برپا کردن چادرهای مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت طبیعت‌گردی به‌ویژه در ساعات بعدازظهر، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی اقدام شود.

از دیگر توصیه ها برای شرایط پیش رو شامل خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، آمادگی راهداری و سایر دستگاه‌‎های اجرایی، خودداری از محلول پاشی و سم پاشی باغات و مزارع است.

دریاچه ارومیه

افزایش ۱۵ درصدی تبخیر آب دریاچه‌های ایران​

مقام مسئول سازمان هواشناسی گفت:گرمایش جهانی علاوه بر تغییر الگوهای جوی و کاهش بارندگی، باعث افزایش ۱۵ درصدی تبخیر سطح آب دریاچه‌های ایران شود.

 احد وظیفه  رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: به طور متوسط میزان بارش کشور در هر سال حدود یک میلی متر کاهش یافته است.  انرژی بیشتری از خورشید در سطح زمین و لایه های پایین جو جذب می شود و دمای زمین را بالا می برد این شرایط سبب تغییر الگوهای جوی کاهش و سهم بارندگی ها کشور می شود.

وی افزود: وقتی دما بالا می رود، تبخییر افزایش می یابد و نیاز به آب بالا می رود به طوریکه هر درجه افزایش دما حدود هفت درصد تبخیر را افزایش می دهد.بنابراین اگر در 50 سال گذشته به طور متوسط دو درجه دمای هوای کشور افزایش یافته است،  یعنی حدود 15 درصد شدت تبخیر بالاتر رفته است، این یعنی اینکه سطح دریاچه در معرض تابش مستقیم خورشید با سرعت و شدت بیشتری تبخیر می شود.

وی اضافه کرد: تغییر اقلیم این چنین اثراتی دارد و اگر دیده می شود که سرزمین ما خشک تر شده است به دلیل تغییراتی است در جو رخ داده است.

آخرین وضعیت دریاچه ارومیه

وی گفت: در عصر مدرن به طبیعت و آب احترام گذاشته نشده است و اقداماتی مانند انحراف آب از مسیر اصلی، استخراج بیش از حد منابع آب های زیرزمینی، رعایت نکردن حقآبه‌های تالاب ها و دریاچه ها و... باعث فرونشست زمین و تغییرات گسترده شده است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اضافه کرد: بخش مهمی از تولیدات کشور به کشاورزی وابسته است و مهم‌ترین مصرف کننده آب کشور هم بخش کشاورزی است علاوه بر آن بخش عمده از انرژی کشور به‌ویژه در فصل گرم سال از آب تامین می‌شود. بنابراین باید به دنبال راهکارهایی برای کاهش مصرف آب در بخش‌های پرمصرف به‌گونه‌ای باشیم که اقتصادمان هم پایدار بماند.

وظیفه با  بیان اینکه استقرار صنایع آب‌بر از گذشته در مناطق مرکزی ایران اشتباه بوده است، گفت: مرکز ایران حدود 25 درصد سهم آب کشور را دریافت می‌کند این در حالی است که بیش از نیمی از جمعیت ایران در این مناطق ساکن هستند. در این شرایط از این به بعد نباید صنایع آب‌بر را در بخش‌های مرکزی کشور مستقر کنیم./تسنیم

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه