اخبار روز| اخبار کرونایی| دوز سوم واکسن کرونا

از عوارض تزریق دوز سوم واکسن کرونا چه می‌دانید؟

با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون کرونا و در پی آن انجام تزریق دوز سوم برای برخی افراد واجد شرایط، این سوال پیش می‌آید که آیا دوز سوم نیز می‌تواند عوارضی داشته باشد یا خیر.

از عوارض تزریق دوز سوم واکسن کرونا چه می‌دانید؟
کدخبر : 3060
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

یک مطالعه آمریکایی نشان داد که اکثر عوارض جانبی بعد از دوز سوم واکسن کووید خفیف یا متوسط ​​هستند و تقریبا شبیه به عوارض دوز دوم واکسن هستند.

گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) از بیش از ۲۲۰۰۰ نفری بود که در برنامه تلفن هوشمند ایمنی واکسن ثبت نام کرده بودند و بین ۱۲ آگوست تا ۱۹ سپتامبر یک دوز تقویت کننده دریافت کرده بودند. در این مدت، دوز‌های سوم برای افرادی استفاده شده است که دارای نقص ایمنی هستند.

روشل والنسکی، مدیر CDC، در یک نشست خبری گفت: فراوانی و نوع عوارض جانبی مشابه موارد بعد از دوز‌های دوم واکسن بود و بیشتر خفیف، متوسط ​​و  یا کوتاه مدت بود.

عوارض جانبی گزارش شده شامل درد محل تزریق (۷۱ درصد از شرکت کنندگان در مطالعه)، خستگی (۵۶ درصد) و سردرد (۴۳ درصد) بود.

حدود ۲۸ درصد روز بعد گزارش کردند که قادر به انجام فعالیت‌های عادی روزانه نیستند. حدود دو درصد از شرکت کنندگان به دنبال مراقبت‌های پزشکی بودند و ۰.۱ درصد، یعنی ۱۳ نفر، در بیمارستان بستری شدند.

زیرمجموعه‌ای متشکل از تقریبا ۲۱۷۰۰ نفر که واکسن mRNA یکسان را برای هر سه دوز دریافت کرده بودند، بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

در میان کسانی که مدرنا دریافت کرده‌ بودند، واکنش‌های موضعی مانند درد بازو پس از دوز سوم نسبت به دومین دوز کمی شایع‌تر بود.

واکنش‌های سیستمیک به معنی واکنش‌هایی که در خارج از محل تزریق اتفاق افتاده بود، پس از دوز سوم نسبت به دومین بار کمی کمتر مشاهده شد.

الگوی مشابهی برای واکسن فایزر رخ داد و در هر دو مورد اولین دوزها در مقایسه با دوزهای ۲ و ۳ عوارض جانبی مکرر کمتری به ویژه سیستمیک داشت.

هفته گذشته، آژانس‌های بهداشتی آمریکا مجوز دوز‌های تقویت کننده فایزر را برای افراد بالای ۶۵ سال، افراد ۱۸-۶۴ ساله با بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت یا چاقی و کسانی که به دلیل کار یا محل زندگی خود در معرض ویروس قرار دارند، افزایش دادند.

در طول دوره مطالعه، برخی از افراد با ایمنی خوب ممکن است در خارج از توصیه‌ها تقویت کننده‌ای دریافت کرده باشند، زیرا نگران کاهش ایمنی خود بودند، بنابراین یافته‌ها را نمی‌توان به طور قابل اعتماد فقط با افراد دارای نقص ایمنی مرتبط کرد./ باشگاه خبرنگاران جوان

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه