اخبار روز| اخبار اجتماعی| جریمه نگهداری سگ
سگ در خانه ممنوع| جزییات جدید از طرح جریمه میلیونی برای دارندگان سگ
جزییات جدید جریمه نگهداری حیوانات خانگی اعلام شد.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با رد شایعه و فضاسازیهای اخیر علیه مجلس مبنی بر بررسی طرحی برای حمایت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک گفت: مجلس هیچ مصوبهای درباره حیوانات خانگی ندارد.
سمیه رفیعی افزود: آنچه در فضای مجازی از آن به عنوان طرح مجلس یاد میشود در حقیقت متن نوشته شده توسط یک نماینده با امضای چند نفر دیگر از همکاران است که هنوز حتی در کمیسیون تخصصی آن نیز بررسی نشده است و لذا مجلس در این زمینه مصوبه ای ندارد.
رفیعی در پاسخ به سوالی درباره طرحی که برخی رسانهها از آن به عنوان طرح مجلس برای حفاظت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک یاد می کنند، اظهار داشت: فراکسیون محیط زیست یا صحن مجلس شورای اسلامی تاکنون چنین طرحی یا طرح مشابهی در دستور کار نداشته و این فضاسازی ها علیه مجلس مبنی بر تصویب چنین طرحی، دروغ و شایعه سازی است.
وی تاکید کرد: آنچه در فضای مجازی و برخی رسانهها به آن استناد میشود در حقیقت متن نوشته شده توسط یک نفر از نمایندگان است که به امضای تعدادی از تعداد دیگری از نمایندگان هم رسیده اما هنوز حتی در کمیسیون یا کمیسیونهای تخصصی بررسی نشده است و با فرض اینکه حتی این متن در دستور کار یک کمیسیون قرار بگیرد با توجه به تعداد زیاد دستور کارها، ماه ها یا حتی یک یا دو سال زمان می برد تا به دستور کار صحن مجلس برسد و من نمی دانم دراین شرایط چطور عده ای به راحتی دروغ می گویند و مدعی می شوند که مجلس چنین چیزی تصویب کرده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم با انتقاد از برخی رسانهها و چهره ها که بدون اطلاع از محتوای طرح ها و لوایح؛ هر نوشته ای که در برخی کانال ها و گروه های شبکه های اجتماعی منتشر میشود را به عنوان «مصوبه» به مجلس شورای اسلامی نسبت میدهند، تاکید کرد: هرگز طرح یک نماینده یا تعدادی از نمایندگان که هنوز نه در کمیسیون نه در صحن مجلس، بررسی نشده به معنای مصوبه یا طرح مجلس نیست و در این زمینه متاسفم که حتی برخی فعالان این حوزه بدون اطلاع اظهارنظر کرده اند.
رفیعی این مساله که عده ای بدون اطلاع و بدون صحت سنجی درباره موضوع اظهار نظر می کنند را شایسته فضای خبری و فعالان سیاسی و اجتماعی ایران ندانست و تاکید کرد: متاسفانه در برهه های مختلف شاهد هستیم که بر اساس ایده یک نماینده که اساساً ممکن است تایید نشود یا به طور کلی تغییر کند یا فرصت طرح آن در مجلس پیش نیاید برخی دست به تخریب و بیان مطالب واهی علیه مجلس می کنند در حالی که اگر درباره آن موضوع سئوال میکردند متوجه واقعیت می شدند.
وی تاکید کرد: در چنین شرایطی من تصور می کنم برخی به شکل سازماندهی شده به دنبال تخریب مجلس هستند.
این نماینده مجلس یازدهم با بیان این که متاسفانه در موضوع حقوق حیوانات و حفاظت از آنها مقابل کسانی که به دنبال آزار و اذیت حیوانات هستند و نیز نقض حقوق شهروندی و حفظ امنیت شهروندان در مقابل حمله برخی از حیوانات قانون مشخصی وجود ندارد، تصریح کرد: در حوزه قانون گذاری برای حیوانات برخلاف آنچه مطرح می شود یکی از مهمترین ضعف هایی که وجود دارد نداشتن قوانینی برای حفاظت از حیوانات در مقابل آزار و اذیت توسط برخی افراد مجرم است که هر از گاهی در جامعه شاهد هستیم، همچنین در گذشته شاهد بودیم که برخی شهروندان در اثر حمله یک حیوان خانگی دچار جراحت جدی شدند درحالی که قانونا هم اجازه انجام اقدام وجود نداشته است؛ بنابراین اگر در این زمینه قانونگذاری بخواهیم انجام دهیم باید به این مسائل مهم که نیاز جامعه است توجه شود.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس افزود: فراکسیون در این زمینه نشست های کارشناسی و مشورتی با فعالان این حوزه داشته و طی مکاتباتی که با نهادهای مرتبط و خصوصا کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس داشت مشخص شد، تدوین قانون جامعی در رابطه با حقوق حیوانات کاملا مورد نیاز کشور است تا شاهد هیچ وجهی از ناهنجاری های اجتماعی اعم از کشتار و آسیب رساندن به حیوانات و یا نقض حقوق شهروندان نباشیم.
رفیعی اضافه کرد: لذا با پیگیری های مجلس شورای اسلامی، دولت سیزدهم لایحه تقریبا جامعی با موضوع حقوق حیوانات به مجلس ارائه کرده که به منظور پایان دادن به تمامی حواشی کذب ایجاد شده برای مجلس شورای اسلامی و پاسخ به درخواست های فعالان و متخصصان حقیقی محیط زیست، متن لایحه را در صفحه رسمی فراکسیون محیط زیست منتشر خواهیم کرد تا نظرات و پیشنهادات فعالان و متخصصان این حوزه را دریافت کنیم و ان شاء الله در فرایند بررسی لایحه مورد استفاده قرار گیرد.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی بار دیگر با رد همه شایعات اخیر درباره طرحی که برخی مدعی هستند پیرامون حیوانات خطرناک در مجلس مطرح است، گفت: دقیقا در روز چهارشنبه که مصوبه مهم و ضد انحصار مجلس برای واردات خودرو تصویب شد، برخی با برجسته کردن طرح یکی از نمایندگان که هنوز حتی بررسی نشده و نسبت دادن آن به کل مجلس به دنبال تخریب مجلس یازدهم بودند، اتفاقی که چند هفته قبل در روز تصویب مصوبه تاریخی تسهیل صدور مجوز برخی کسب و کارها نیز شاهد بودیم و ساعتی پس از آن مصوبه تاریخی و ضد رانت مجلس، عده ای با برجسته کردن اظهارات یک نفر، آن را به کل مجلس نسبت دادند که جای تاسف دارد.
جریمه میلیونی برای نگهداری سگ و گربه
از منظر نمایندگان مجلس حیوانات خطرناک تنها محدود به سگ نیست و حیواناتی همچون لاکپشت، خرگوش، گربه در کنار سوسمار، مار، تمساح و میمون نیز بهعنوان حیوانات ممنوعه شناخته شدند.
اولین روزهای تابستان سالجاری بود که موضوع سگگردانی در پارکها مورد توجه قرار گرفت و این نگرانی به طرحی با نام «صیانت حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک و مضر» ختم شد. برخلاف تصور، طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک تنها محدود به سگ نماند و حیواناتی همچون لاکپشت، خرگوش، گربه در کنار سوسمار، مار، تمساح و میمون نیز بهعنوان حیوانات ممنوعه شناخته شدند.
این طرح به امضای ۷۵ نفر از نمایندگان رسیده است و نیم نگاهی به جزئیات این طرح نشاندهنده این نکته است که مجلس برای کنترل وضعیت نگهداری حیوانات خانگی، بنا را بر قانونگذاری با تکیه بر جزای نقدی و توقیف اموال گذاشته است.
این طرح قرار است با تکیه بر الحاق ۴ ماده به قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم تعزیرات) تبدیل به قانون شود. براساس ماده الحاقی اول (ماده ۶۸۸ مکرر ۱) جریمه نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری(که سالانه توسط دولت و اتحادیههای مربوطه تعیین و اعلان میگردد) برای افرادی که واردات، تولید، تکثیر، پرورش، خرید و فروش، حملونقل و گرداندن و نگهداری حیوانات وحشی همچون کروکودیل (تمساح)، لاک پشت، مار، سوسمار، گربه، موش، خرگوش، سگ و سایر حیوانات نجس العین و میمون انجام می دهند، درنظر گرفته شده است.
براساس اعلام شورای عالی کار میزان حداقل حقوق و دستمزد سالجاری، ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان (بدون حق مسکن، بن کارگری و حق اولاد) است و به این ترتیب باید گفت جریمه مورد نظر در این طرح به رقم ۲۶ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان تا ۷۹ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان میرسد.
هلالاحمر، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی، مراکز و آزمایشگاههای تحقیقاتی، علمی، تخصصی، دارو و واکسنسازی دولتی و یا غیردولتی دارای مجوز رسمی از این ماده مستثنی شدهاند و به روستانشینان، عشایر و گلهداران نیز اجازه داده شده است تا در محدوده فعالیت و متناسب با نیازهای زندگی خود از سگ نگهبان استفاده کنند.
اگر فرد حقیقی و حقوقی خواهان نگهداری حیوانات نام برده باشد، باید درخواست مکتوب خود را به دادستانی استان و یا شهرستان مربوطه ارسال کند تا در گام بعد کمیتهای با مسئولیت دادستانی هر شهرستان در رابطه با این درخواست نظر بدهند و مجوز لازم را صادر کنند. این کمیته همچنین وظیفه دارد تا تکلیف حیوانات ضبط شده، مصادرهای و رهاشده را مشخص کند.
بند حیوانات خانگی در اجاره نامه
ماده الحاقی دوم (ماده ۶۸۸ مکرر ۲) مربوط به زندگی شهرنشینی و نگهداری حیوانات ذکر شده در خانه است. این ماده پای مشاوران املاک را به میان کشیده و در تلاش است تا با گنجاندن یک بند به اجارهنامهها، بر موضوع نگهداری حیوانات خانگی نظارت کند.
اگر دفاتر مشاوران املاک این موضوع را رعایت نکنند، برای هر بار تکرار تخلف باید جریمه نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری را پرداخت کنند. این ماده قواعدی نیز برای موجر و مستأجر مشخص کرده است و اگر موجر در عقد قرارداد از درج ممنوعیت نگهداری حیوانات خودداری کند و مستأجر نیز دست به نگهداری حیوانات ذکر شده بزند، آنها نیز همانند مشاوران املاک متخلف به جریمه نقدی ذکر شده، محکوم میشوند./ همشهری