حقوق بازنشستگان | واریز حقوق بازنشستگان

خبر خوش برای بازنشستگان | جزییات واریز حقوق بازنشستگان در آذر ماه اعلام شد

طبق روال هر ماه واریز حقوق بازنشستگان از روز بیستم آغاز می‌شود.

خبر خوش برای بازنشستگان |  جزییات واریز حقوق بازنشستگان در آذر ماه اعلام شد
کدخبر : 3372
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

حقوق بازنشستگان برای قشر بزرگی از جامعه اهمیت دارد. موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیربسیار مطرح شده است ولی کماکان طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان در مجلس به نتیجه مطلوب نرسیده است. اکنون زمان واریز حقوق بازنشستگان برای آذر ماه مشخص شده است. جزئیات زمان واریز حقوق بازنشستگان را در ادامه بخوانید.

حقوق بازنشستگان

طبق روال ماهانه واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به این صورت است که از روز ۲۰ هر ماه آغاز می‌شود. بازنشستگان براساس یک جدولی از حروف الفبا از ۲۰ تا ۳۰ هز ماه خود را به ترتیب دریافت می‌کنند.

این واریزی مختص بازنشستگان تامین اجتماعی است که حقوق خود را از این سازمان دریافت می‌کنند.

احتمالا در این ماه برای گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی وام ضروری نیز واریز شود. وامی که مبلغ آن هفت میلیون تومان است و با سود چهار درصد پرداخت می‌شود، بازنشستگان اقساط آن را از حقوق خود پرداخت می‌کنند.

حداقل مستمری افرادی که ۳۰ سال سابقه دارند، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و افرادی که بالای ۳۵ سال سابقه دارند چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

با اخبار متعدد از میزان حقوق بازنشستگان و همسان‌سازی حقوق آنها شاید هنوز هم برخی بازنشستگان ندانند در نهایت حداقل حقوق آنها چقدر شده است. آیا ممکن است در ماه‌‌های آینده مجددا حقوق آنها تغییر کند یا اکنون دیگر حداقل حقوق آنها مشخص و نهایی شده است؟

رئیس کانون بازنشستگان شهر تهران در این مورد ارقامی اعلام کرده که نشان می‌دهد هر بازنشسته تامین اجتماعی حداقل حقوقی که می‌توان بگیرد چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

حقوق بازنشستگان

متناسب‌سازی جزو حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی قرار گرفته است

علی دهقان‌کیا گفته است: در سال ۱۴۰۰ با افزایش دستمزد و اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان، افرادی که ۳۰ سال سابقه دارند، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و افرادی که بالای ۳۵ سال سابقه دارند چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌توانند دریافت کنند.

رئیس کانون بازنشستگان شهر تهران با بیان اینکه برای بازنشستگان سایر سطوح نیز شرایطی نیز تعریف شده است، تصریح کرد: افرادی که با هفت برابر دستمزد بازنشسته شده بودند و در سال ۱۴۰۰ حقوق‌شان به سه برابر دستمزد رسیده بود و چهار برابر حداقل دستمزد، حقوق‌شان کاهش یافته بود به همین منظور ۵۰ تا ۷۵ درصد کسری حقوق آن‌ها را تامین کردیم.

حقوق بازنشستگان

آخرین جزییات همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس جلسه هم‌اندیشی امروز صبح نمایندگان با عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان تامین اجتماعی را تشریح کرد.

حمیدرضا حاجی بابائی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه  و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: این نشست با حضور حجت‌الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونان و مسئولان سازمان تامین اجتماعی و معاونت های گوناگون با هدف بررسی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، تعاونی‌ها، شستا، مطالبات سازمان تامین اجتماعی و نحوه تامین آنها و ... برگزار شد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: یکی از اظهارات نمایندگان این بود، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزو ثروتمندترین وزارتخانه‌های کشور است و با وجود درآمدهای بسیار باید یکی از وزارتخانه‌های کلیدی در دولت باشد. بنابراین از این وزارتخانه توقع می‌رود، بتواند به قول‌ها و وعده‌های خود برای پرداخت تمام بدهی‌های سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی کشوری اقدامات لازم را انجام دهد.

حاجی‌بابایی اظهار کرد: نمایندگان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستند تا قبل از پایان سال با فروش اموال گوناگونِ در اختیار و پتروشیمی ها  کمک کار دولت باشد و در خصوص پرداخت حقوق کارگران و افراد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی عدالت را رعایت کند.

حقوق بازنشستگان

اعلام جزییات همسان سازی حقوق بازنشستگان برای سال 1401

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران درباره آخرین اخبار از اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی توضیحاتی ارائه داد.

علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران، درباره آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال آینده اظهار کرد: طی دو مرحله همسان سازی حقوق بازنشستگان اجرا شد اما می‌دانیم که حداقل بگیران تامین اجتماعی هنوز مستمری کمی را دریافت می‌کنند و مطالبتشان را نادیده نمی‌گیریم.

وی افزود: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل باید بین 10 میلیون تا 11 میلیون تومان باشد تا بتوانند زندگیشان با شرایط فعلی اقتصادی، گرانی مسکن و ... تامین کنند اما یک حداقل بگیر تامین اجتماعی با 30 سال سابقه درحال حاضر 4 میلیون و 200 هزار تومان و با 35 سال سابقه 4 میلیون و 500 هزار تومان دریافت می‌کند و این شکافی است که طی سال‌های گذشته ایجاد شده است.

دهقان‌کیا با اشاره به اینکه بازنشستگان تامین اجتماعی به ویژه حداقل بگیران از میزان مستمری خود ناراضی هستند و این رقم جوابگوی مخارج زندگی‌شان نیست، ادامه داد: قرار شد دولت در سال 99، 50 هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت و با 30 درصد این محل سازمان تامین اجتماعی متناسب سازی را اجرا کند. اجرای متناسب سازی در سال اول 17 هزار میلیارد تومان منابع نیاز داشت اما دولت قبلی فقط 32 هزار میلیارد تومان از آن 50 هزار میلیارد تومانی که باید به سازمان پرداخت می‌کرد در قالب چند شرکت و سهام واگذار کرد.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران اضافه کرد: تمام 17 هزار میلیارد تومان بین تمامی بازنشستگان به نسبت سابقه و میزان پرداخت حق بیمه تقسیم شد و افرادی که 10 سال سابقه داشتند 150 هزار تومان را دریافت کردند و همینطور این رقم‌ها براساس سابقه افراد افزایش یافت. افرادی که سابقه بیشتر و حق بیمه بیشتری پرداخت کردند بیشتر از سایر بازنشستگان دریافت کردند.

وی تصریح کرد: مرحله دوم متناسب سازی در فروردین ماه 1400 به اجرا درآمد براین اساس قرار شد حقوق بازنشسته حداقل بگیر تامین اجتماعی نزدیک به بازنشسته کشوری شود سازمان تامین اجتماعی قصد داشت حقوق بازنشسته تامین اجتماعی با 30 سال سابقه را به 3 میلیون و 700 هزار تومان برساند اما در نهایت 4 میلیون و 200 تومان به عنوان حقوق حداقل بگیر تامین اجتماعی به تصویب رسید در واقع مرحله دوم متناسب سازی حداقل بگیران به اجرا درآمد.

دهقان‌کیا با اشاره به اینکه اجرای متناسب سازی برای بازنشستگان سایر سطوح هنوز مانده است، افزود: بازنشستگان سایر سطوح افرادی هستند که در سال‌های گذشته 7 برابر حداقل دستمزد را دریافت می‌کردند اما به مرور زمان این رقم کاهش یافت و دریافتی آن‌ها درحال حاضر فقط دو برابر حداقل دستمزد شده است و اعلام کردیم که 75 درصد عقب افتادگی این گروه را می‌توانیم پرداخت کنیم چراکه توان جبران 100 درصدی این عقب افتادگی را سازمان تامین اجتماعی ندارد.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران در پایان خاطرنشان کرد: برای سال 1400، مجلس مصوب کرد که دولت 89 هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند اما هنوز این پول پرداخت نشده است از دولت مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و وزیر کار درخواست داریم این مسئله را از هیات دولت پیگیری کنند.

حقوق بازنشستگان

چگونگی دریافت حقوق بازنشستگان پس از فوت

 چند سالی است که شایعاتی در مورد کاهش حقوق بازماندگان دختر بازنشستگان شنیده می‌شود؛ به‌ویژه اینکه گفته می‌شود دخترانی که پدران خود را از دست داده‌اند، به‌صورت صوری از همسران خود طلاق می‌گیرند تا بتوانند از حقوق به ارث مانده پدر، استفاده کنند.

مستمری و هر آن‌چه به آن تعلق می‌گیرد، از طریق تامین اجتماعی به بازماندگان بازنشستگان منتقل و تا زمانی که شروط حفظ آن در یک خانواده وجود داشته باشد، نظام تامین اجتماعی آن را تضمین می‌کند.

در این زمینه «قانون حمایت خانواده» مواردی را برای حمایت از «زوجه دائم متوفی»، فرزندان دختر و پسر و سایر وراث قانونی تعیین کرده است.

اگر همسر دائم یک زن فوت کند و وی مجدد ازدواج کند و همسر دوم هم فوت کند، این زن می‌تواند مستمری هر کدام از این همسران را که بیشتر بود برای ادامه دریافت آن درخواست کند. در نتیجه نمی‌تواند بیشتر از یک مستمری دریافت کند.

در همین حال اگر بازنشسته‌ای فوت کند و چند همسر داشته باشد، حقوق و مستمری وی به تساوی میان آن‌ها تقسیم می‌شود.

قانونگذار همچنین قید کرده که اگر زنی خود حقوق بگیر یکی از صندوق‌های بازنشستگی باشد، می‌تواند حقوق یا مستمری همسرش را هم دریافت کند. البته مشروط به این است که این دو حقوق یا مستمری از دو صندوق بازنشستگی متفاوت پرداخت شود.

فرزندان دختر در صورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان پسر تا سن ۲۰ سالگی و بعد از آن در صورتی‌که معلول از کارافتاده نیازمند باشند یا به تحصیلات دانشگاهی مشغول باشند، حسب مورد از کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می‌شوند.

در این مورد و به‌طور خاص در سازمان تامین اجتماعی، فرزندان دختر مجرد که اشتغال ندارند یا طبق نظر کمیسیون‌های بدوی و تجدیدنظر پزشکی (ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی) از کارافتاده محسوب می‌شوند و زنان مطلقه یا زنانی که همسر بازنشسته خود را از دست داده‌اند و همسر جدید اختیار نکرده‌اند، می‌توانند به عنوان وارث از مستمری بازنشستگی پدر یا همسر خود استفاده کنند.

در همین حال نوادگان دختری هم امکان به ارث بردن مستمری پدربزرگ تحت پوشش تامین اجتماعی خود را دارند.

اگر متوفی یک همسر و یک فرزند دختر واجد شرایط داشته باشد، میزان سهم آن‌ها به ۷۵ درصد کل مستمری می‌رسد.

اما قانوگذار آن را با رعایت نسبتی از سهم هر یک از این دو به ۱۰۰ درصد کل مستمری می‌رساند.

با این همه سازمان تامین اجتماعی در بخشنامه‌های ۳۵ و ۳۷ مستمری‌ها این ۷۵ درصد را به ۱۰۰ درصد تعمیم نداده بود؛ در نتیجه حقوق فرزند دختر یا پسر به یک چهارم حقوق پدرش کاهش می‌یافت و سهم همسر هم به سه چهارم می‌رسید.

در نهایت با شکایت بازنشستگان به دیوان عدالت اداری این بخش از مثال دوم بخشنامه‌های ۳۵ و ۳۷ که کاهنده حقوق وراث بود، ابطال شد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه