سود سهام عدالت | واریز سود سهام عدالت
آخرین خبر از پرداخت سود سهام عدالت | سود سهام عدالت تا پایان سال پرداخت می شود؟
پرداخت سود سهام عدالت سال ۱۳۹۸ درحالی برای نخستین مرتبه در سه مرحله صورت گرفت که دو مرحله آن تحقق یافته اما مرحله سوم آن که باید از سوی یکی از شرکتها صورت می گرفت، همچنان در هاله ای از ابهام است.
طبق آخرین خبر ها به نظر می رسد سود سهام عدالت همه سهامداران واریز نشود. سود سهام عدالت هر سال در دو مرتبه به حساب سهامداران پرداخت می شود . باقی مانده، حواشی واریز سود سهام عدالت سال ۹۸ همچنان ادامه دارد و سهامداران را از اینکه این پول به حسابشان واریز نشود نگران کرده است. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در حال پیگیری موضوع عدم پرداخت سود سهام عدالت توسط برخی شرکت ها است. در ادامه آخرین خبر ها را از واریز سود سهام عدالت می خوانیم.
سود سهام عدالت سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ طی یک مرحله به حساب مشمولان سهام عدالت واریز شد، اما سود سال ۱۳۹۸ سرنوشت دیگری داشت و قرار شد طی دو مرحله به حساب سهامداران واریز شود. در این راستا، مرحله نخست در ۲۸ اسفندماه سال ۱۳۹۹ واریز شد و مشمولان ۵۰ درصد سود سهام خود را دریافت کردند.
بر این اساس، میزان سود مشمولان که ارزش اولیه سهام آنها ۵۳۲ هزار تومان بود، حدودا ۲۰۰ هزار تومان و مشمولانی که ارزش اولیه سهام آن ها یک میلیون تومان بود، حدودا ۴۰۰ هزار تومان دریافت کردند.
همچنین افرادی سهام سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی داشتند ۹۱ هزار تومان و افرادی که دارای سهام عدالت ۴۵۲ هزار تومانی بودند نیز ۸۴ هزار تومان دریافت کردند.
هرچند قرار بود فاصله واریز سود مرحله اول تا دوم ناچیز باشد و وعده های زیادی هم درمورد واریز بخش دوم سود از سوی مسئولان داده شد اما در نهایت بخش دوم سود در ۱۴ تیرماه واریز شد.
از سوی دیگر قرار بود در مرحله دوم ۵۰ درصد باقی مانده واریز شود اما به دلیل عدم پرداخت سود از سوی برخی شرکت ها به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی، مشمولان در کل ۹۰ درصد سود خود را دریافت کردند.
بر این اساس، در مرحله دوم واریز سود، سهامدارانی که ارزش اولیه آنها یک میلیون تومان است ۱۴۴ هزار تومان دریافت کردند و مشمولانی که دارای سهام عدالت با ارزش اولیه ۵۳۲ هزار تومانی هستند در مرحله دوم ۷۶ هزار تومان دریافت کردند.
البته از مجموع ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی از دو شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و پتروشیمی جم به دلیل افزایش سرمایه آنها سود سهام مشمولان دریافت نشد تا مشمولان سهام عدالت از مزایای حق تقدم و سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه بهرهمند شوند. همچنین شرکتهای مخابرات ایران و گروه مپنا تمام یا بخشی از سود سهام خود را پرداخت نکرده بودند.
وعده تعیین تکلیف سود سهام عدالت تا پایان سال
در این راستا، اواسط شهریورماه محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که بخشی از عدم پرداخت به دلیل افزایش سرمایه شرکتها بود. شرکتهایی که سود خود را پرداخت نکردند از نظر انضباطی با آنها برخورد میشود. از آنجاکه مقدار سود کم است، با سود سال ۱۳۹۹ پرداخت میشود، زیرا پرداخت سود سال ۱۳۹۹ نیز نزدیک است، مجامع برگزار شده است.
اخیرا نیز مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد پرداخت سود سهام عدالت اعلام کرد که ۹۸ درصد سود سال ۱۳۹۸ پرداخت شده و تنها دو درصد متعلق به مخابرات باقی مانده است.
وی همچنین بر این موضوع تاکید کرد که برای این عدم پرداخت نیز از شرکت مخابرات شکایت شده و سازمان خصوصی سازی نیز در حال پیگیری آن است.
عشقی در مورد سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ نیز گفت: این موضوع در جلسه آتی شورای عالی بورس مطرح میشود و در مورد نحوه دریافت مبالغ از شرکتها تصمیم گیری خواهد شد. امیدواریم پرداخت سود تا پایان سال انجام شود.
درواقع درحالی وعده واریز سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ تا پایان سال داده شده که هنوز سود سال ۱۳۹۸ تمام و کمال به حساب مشمولان واریز نشده است و مشخص نیست باقی مانده سود سال ۱۳۹۸ نیز همزمان با سود سال ۱۳۹۹ واریز شود یا خیر.
ارزش سهام عدالت در این سالها یکی از مسائل بحث برانگیز در بین مردم و دولت بوده است.خیلی از مردم زمان ثبت نام ارزش سهام عدالت از ثبت نام جامانده اند و در این سالها با وجود پیگیری های مستمر نتوانستند در سایت ارزش سهام عدالت ثبت نام کنند و از این شرایط استفاده کنند.در سال گذشته شرایطی برای فروش و اعطای ارزش سهام عدالت از طرف دولت برای دارندگان آن ایجاد شده بود
ریس سازمان بورس و اوراق بهادار تصمیم این سازمان در مورد دامنه نوسان و تعیین تکلیف سهام عدالت را تشریح کرد.
مجید عشقی با اشاره به نشست هیات مدیره سازمان بورس با رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: در این نشست مباحث تخصصی زیادی مطرح شد که امکان پاسخ دادن به همه این مباحث در این جلسه امکان پذیر نبود اما همه این مباحث در سازمان مورد بررسی قرار میگیرد.
عشقی با اشاره به صنعت خودرو گفت: برای مثال اگر در سهمهای خودرویی دامنه نوسان وجود نداشت، اخباری که هفتههای قبل درمورد افزایش قیمت خودرو و لغو آن منتشر شد، تاثیر منفی زیادی روی این سهمها میگذاشت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال مبنی بر برنامه سازمان برای بازگشت اعتماد سهامداران به بازار گفت: بازگرداندن اعتماد منحصر به سازمان نیست چراکه سازمان تنها یک دستگاه نظارتی است که وظیفه نظارت بر ناشران را بر عهده دارد.
عشقی با تاکید بر اینکه سیاستگذاری باید در بخش اقتصاد کلان کشور انجام شود، اظهار کرد: اقدامی که سازمان طی دو ماه گذشته انجام داد، این بود که درمورد موضوعات مختلف مربوط به سازمان رایزنیهای لازم را انجام داده است.
وی افزود: برای مثال در بحث قیمتگذاری دستوری رایزنیهای زیادی صورت گرفته است. مسایل مختلفی در اقتصاد کلان وجود دارد که باید برطرف شود. برای مثال کنترل تورم و نقدینگی از اولویتهاست که سعی کردیم این موضوعات کمترین تبعات را روی بازار بگذارد. اما سازمان به تنهایی نمیتواند اعتماد را به بازار برگرداند.
تصمیم جدید سازمان بورس برای سهام عدالت
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگر درمورد سهام عدالت نیز گفت: مسیری که در سال گذشته در این راستا طی شد، ابهامات و ایرادات اساسی داشت که برای حل این ابهامات کارگروهی تشکیل شده تا ساختار فرایند اجرایی سهام عدالت مورد بررسی قرار بگیرد که این دارایی ارزشمند به نحو احسن مدیریت شده و به مالکان اصلی آن داده شود.
آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت
وی از تشکیل صندوق بازارگردانی شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت خبر داد و گفت: قرار است منابعی در قالب صندوق بازارگردانی برای شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در نظر گرفته شود. البته این موضوع منوط به این است که آئیننامه اجرایی به جای سهام عدالت اصلاح و مدل نهایی آن در شورای عالی بورس تصویب شود.
او در مورد پرداخت سود سهام عدالت نیز توضیح داد: ۹۸ درصد سود سال ۱۳۹۸ پرداخت شده و تنها دو درصد متعلق به مخابرات باقی مانده است. برای این عدم پرداخت نیز از شرکت مخابرات شکایت شده و سازمان خصوصی سازی نیز در حال پیگیری آن است.
عشقی در مورد سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ نیز گفت: این موضوع در جلسه آتی شورای عالی بورس مطرح میشود و در مورد نحوه دریافت مبالغ از شرکتها تصمیم گیری خواهد شد. امیدواریم پرداخت سود تا پایان سال انجام شود.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رها شدن سهام عدالت توسط متولیان، موجب شده است ارزش بازاری این سهام با وجود ارزنده بودن، یکچهارم ارزش واقعی باشد.
حمیدرضا جیهانی در مورد ارزنده بودن پرتفوی سهام عدالت بیان کرد: سهام عدالت به ذات یک ترکیب ارزندهای از سهام شرکتهای مختلف است که در دهه هشتاد دولت تصمیم گرفت به دهکهای پایین درآمدی جامعه یکسری از سهام شرکتهای ارزنده و تولیدی را که دارای ارزش افزوده بالایی بودند را در قالب سهام عدالت اختصاص دهد.