رتبه بندی فرهنگیان | افزایش حقوق معلمان
ببینید/تجمع معلمان در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبهبندی فرهنگیان
امروز فرهنگیان شاغل و بازنشسته در برخی شهرها بهدلیل عدم اجرای طرح رتبهبندی مقابل اداره کل آموزش و پرورش و در تهران مقابل مجلس تجمع کردند.
طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
روز دوشنبه ۱۱ بهمنماه، فرهنگیان شاغل و بازنشسته در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبهبندی در برخی از استانهای کشور تجمع مسالمتآمیزی را مقابل ادارهکلهای آموزش و پرورش استانی و در تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار کردند.
این معلمها شعار «عدالت در پرداخت»، «اجرای طرح رتبهبندی» و «رسیدگی به وضعیت معیشتی بازنشستگان» را سر میدادند. حدود دو هزار فرهنگی با تجمع در مقابل ادارهکل آموزش و پرورش شیراز اعتراض خود را مبنی بر عدم اجرای طرح رتبهبندی اعلام کردند.
حدود هزار نفر از فرهنگیان اصفهان در مقابل ادارهکل آموزش و پرورش این استان تجمع کردند و درخواست اجرای کامل طرح رتبهبندی معلمان و بهبود وضعیت معیشتی را از مسوولان داشتند.
همچنین در زنجان نیز حدود ۵۰۰ نفر از معلمهای شاغل و بازنشسته نیز در مقابل ادارهکل آموزش وپرورش این استان تجمع مسالمتآمیز برگزار کردند.
ببینید | معلمان شاغل و بازنشسته باز هم تجمع کردند | آمار و جزئیات خواستههای فرهنگیان معترض
حدود ۲۵۰ نفر از معلمان معترض چهارمحال و بختیاری نیز از ساعت ۱۰ صبح مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع کردند. این معلمان با بیان شعارهایی، اعتراض خود را به عدم اجرای طرح رتبه بندی معلمان اعلام کردند.
همچنین در استان خوزستان نیز در مجموع حدود ۱۵۰ نفر نیز در مقابل اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای این استان تجمع مسالمتآمیز برگزار کردند.
حدود ٢۵٠ نفر نیز از ساعت ١٠صبح امروز در مقابل اداره کل آموزش و پرورش لرستان هم تجمع اعتراضی انجام داده و خواستار اجرای کامل طرح رتبهبندی شدند. در این تجمع شعارهایی نظیر «اجرای رتبهبندی حق مسلم ماست» و «دولت انقلابی حمایت حمایت» مطرح شد.
همچنین در استان مازندران جمعی از فرهنگیان شهرهای بهشهر، آمل و نوشهر مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستانهای ذکر شده تجمع کردند.
در همدان نیز حدود ۳۵۰ نفر در محوطه اداره کل آموزش و پروش حدود یک ساعت تجمع داشتند. همچنین در آذربایجان شرقی این تجمع در حدود ۳۰۰ نفر بود. در یزد نیز بیش از ۷۰۰ نفر در مقابل ادارهکل آموزش و پرورش تجمع کرند. در کرمان و کردستان نیز این جمعیت زیر ۱۰۰ نفر بود.
گفتنی است این تجمعها در برخی از شهرستانهای استانهای دیگر کشور نیز به وقوع پیوست که حکایت از درخواست اجرای طرح رتبهبندی معلمان و توجه به عدالت در پرداخت و رسیدگی به بازنشستگان دارد.
لایحه رتبه بندی معلمان پس از ده سال کشمکش آذر ماه ۱۴۰۰ به تصویب مجلس رسید. هماکنون این طرح برای اصلاح مجدد از سوی شورای نگهبان به مجلس بازگردانده شده است.
بیانیه جدید معلمان برای رتبه بندی و افزایش حقوق
رتبهبندی معلمان یکی از اصلیترین مطالبات فرهنگیان است. بزرگترین مانعی که برای اجرای این طرح پیش پای آموزش و پرورش است نبود بودجه کافی برای آن اجرای است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور در بیانیهای به تشریح مطالبات اصلی معلمان و کادر آموزشی پرداخته است.
در این بیانیه مهمترین مطالبات به شرح زیر آمده است:
اجرای همسانسازی بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری
تصویب رتبهبندی و مشخص شدن اعتبار آن برای امسال و سال آینده
توقف خصوصیسازی آموزش و ارائه آموزش رایگان و باکیفیت به تمام دانشآموزان
رسیدگی به حقوق نیروهای خدماتی مدارس
تامین امنیت شغلی نیروهای قراردادی و خرید خدمتی
شفافسازی در حساب و کتاب صندوق ذخیره فرهنگیان
رتبهبندی معلمان از شهریور امسال آغاز شده است؛ اقدامی که بهگفته رئیس کمیسیون آموزش مجلس تا پایان سال۱۴۰۰ باید به پایان برسد. ماجرای لایحه رتبهبندی معلمان به سند تحول بنیادین و اجرای آن در وزارت آموزش و پرورش برمیگردد و امسال بعد از اما و اگرهای فراوان، رتبهبندی معلمان آغاز شده است. این طرح با هدف بهبود سطح معیشتی معلمان و همچنین ارتقای شایستگی حرفهای معلمان مطرح شده و انتظار میرود متضمن بهبود کیفیت آموزشی دانشآموزان هم باشد.
براساس این طرح، رتبهبندیهای ۵گانهای برای معلمان درنظر گرفته شده است. آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم، استاد معلم تقسیمبندیهای این طرح است و اولویت مهم برای قرار گرفتن هر معلم در هریک از این رتبهها، ۴ تا ۵سال است؛ معلمان از بدو ورود به نظام آموزش و پرورش عنوان آموزشیار را دریافت میکنند و بعد از حداکثر ۲۲سال به رتبه استاد معلم میرسند.
مانع اصلی اجرای رتبه بندی معلمان چیست؟
بزرگترین مانعی که تاکنون برای اجرای این طرح پیش پای آموزش و پرورش بوده، تامین مالی این طرح و نبود بودجه کافی برای آن است.
هیأتهای ممیزی شهرستان و استان، از ارکان مهم اجرای طرح رتبهبندی معلمان هستند که بهگفته وزیر آموزش و پرورش بهمحض تصویب آییننامه، این هیأتها تشکیل خواهد شد. نوری میگوید: «برای سال آینده و در لایحه بودجه ۲۵هزار میلیارد تومان برای رتبهبندی معلمان پیشبینی شده است. در حوزه کارکنان اداری، یک عده از همکاران ما آموزشی و یک عده اداری صرف هستند که تعداد اداریها که مشمول رتبهبندی نمیشوند بسیار کم است و شاید به حدود ۱۰هزار نفر برسد.»
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که در سال۱۳۹۰ بهتصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسیده و طرحی نظاممند و مورد تأیید رهبر معظم انقلاب است، بهعنوان سند بالادستی طرح رتبهبندی معلمان شناخته میشود. با این حال تاکنون عدمتخصیص بودجه اجرای این طرح را ۱۰سال به تأخیر انداخته است.