رتبه بندی معلمان | افزایش حقوق معلمان
خبر بد وزیر برای فرهنگیان | رتبه بندی معلمان به سال بعد موکول شد
یوسف نوری در حاشیه آیین نواختن زنگ انقلاب که در مدرسه ایمان منطقه ۱۲ آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد، با بیان اینکه دهه فجر امسال برنامه افتتاح پروژههای عمرانی را در تمام کشور داریم که با حضور معاون اول رئیس جمهور انجام خواهد شد گفت: علاوه بر این مدارس ما در ایام فجر در مزار شهدا و ... حضور یافته و برنامههای فرهنگی مختلفی را اجرا میکنند. محور عمده فعالیتها در این ایام، فعالیت مدرسهای خواهد بود.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش درباره رتبهبندی تصمیماتی گرفته شده است که احتمالا تا فردا نهایی میشود و ایرادات در دست بررسی است.
نوری ادامه داد: این موضوعی که الان گفته شد اولا رتبهبندی برای امسال نبوده برای سال آینده بوده است و بعد اینکه دولت دارد ارفاق میکند و دولت و مجلس و همه اتفاق دارند که برای امسال هم پیاده شود؛ لذا لازم است با این موضوع صبورانه و آگاهانه برخورد شود تا خدای ناکرده ضد انقلاب و دیگران از این آب گلآلود ماهی بگیرند و الان میبینم این موضوع خوب نیست.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: همکاران ما مطمئن باشند که ما به عنوان خادم همکاران فرهنگی موضوع رتبهبندی را پیگیری میکنیم تا آنچه که حق هست انجام شود. درباره رتبه بندی تصمیماتی گرفته شده احتمالا تا فردا نهایی میشود و ایرادات در دست بررسی است.
حدود یک ماه از تصویب لایحه رتبهبندی معلمان در مجلس میگذرد. لایحهای که سالهاست معلمان در انتظار تصویب و اجرایی شدن آن هستند. اما حالا شورای نگهبان به آن ایراداتی وارد کرده و آن را به مجلس برگرداند تا ایرادات را رفع کند.
یک نماینده مجلس گفت: توافق دولت و مجلس بر مبنای تعهدی است که دولت به مجلس داشته و اکنون منتظریم که طرح رتبه بندی ابلاغ شود. می توان این خبر خوش را داد که این طرح به زودی به مرحله نهایی و اجرایی می رسد.
معلمان بارها در اعتراض به اجرایی نشدن لایحه رتبهبندی معلمان در شهرهای مختلف تجمع کردهاند. اگر این لایحه اجرایی شود حداقل حقوق معلمان هشت میلیون و ۸۰ هزار تومان و حداکثر آن کمی بیشتر از ۱۶ میلیون تومان میشود. به عبارتی حقوق معلمان از ۴ تا ۸ میلیون تومان افزایش مییابد.
حالا شورای نگهبان برخی مواد لایحه رتبهبندی معلمان را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی دانسته و این لایحه را برای رفع ایرادات به مجلس برگرداند. اما گره اصلی اجرایی نشدن این لایحه در تامین بودجه است. برای بررسی بیشتر موضوع با دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشستیم.
مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد موضوع یاد شده اظهار کرد: خوشبختانه برای سال آینده منابعی که برای طرح رتبه بندی فرهنگیان لازم است در بودجه مطرح شده است. برای سال جاری هم تاکید داریم که هرآنچه توافق دولت و مجلس بود حتما باید از اول مهر ۱۴۰۰ اجرا شود. این توافق بر مبنای تعهدی است که دولت به مجلس داشته و اکنون منتظریم که طرح رتبه بندی ابلاغ شود. می توان این خبر خوش را داد که این طرح به زودی به مرحله نهایی و اجرایی می رسد.
نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس ادامه داد: طرح مذکور بلاتردید تاثیر فوق العاده ای بر حقوق معلمان دارد و تاثیربسزایی در معیشت فرهنگیان خواهد داشت و بخش مهمی از فشارها را کاهش می دهد. بنده معتقدم که حق قطعی فرهنگیان و دیگر اقشار جامعه است که در رابطه با نحوه پرداخت دستمزدها یک نظام هماهنگ و عادلانه ای داشته باشند اما هنوز در این زمینه ضعف های متعددی داریم.
لذا باید دولت هرچه سریعتر در رابطه با موضوع دستمزدها وارد کار شود و همه اقشار را ببیند نه اینکه به صورت جز به جز وارد عمل شود. باید برای همه حقوق بگیران دولتی یک نظام جامع و عادلانه پرداخت درنظر گرفته شود. همچنین باید برای اقشار ضعیف جامعه که صادقانه خدمت می کنند هم دستمزدهای عادلانه تری تعیین شود.
نصیرایی اظهار کرد: در بودجه سال ۱۴۰۱ به طور قطعی دستمزدها افزایش پیدا خواهد کرد. هم در زمینه پرداخت ها و هم در مورد معافیت های مالیاتی برای اقشار ضعیف؛ در بودجه خبرهای خوشی در راه است. اکنون هم در رویکرد دولت و هم مجلس عدالت پیوست تمام تصمیم ها خواهد بود.
چندی پیش رحمت الله نوروزی نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس یازدهم در مورد طرح رتبه بندی معلمان به گسترش نیوز گفته بود: معلمان به عنوان نیروهایی که در تعلیم و تربیت مردم اثر گذارند، چشم انتظار سرانجام این طرح هستند. آنها طلایه داران تعلیم و تربیت هستند. رکن اصلی نظام تعلیم و تربیت است.
وی افزود: وزرا، مراجع تقلید، مدیران کل و نمایندگان و… در آموزش و پرورش تربیت می یایند. آیا با این آموزش و پرورش سست و بی انگیزه می توان انتظار داشت که کشور پیشرفت کند؟ این امر مهم است که معلم انگیزه داشته باشد. وقتی خط فقر در کشور به ۱۲ میلیون تومان رسیده است چطور میتوان انتظار داشت که فرهنگی که با مدرک دکتری ماهیانه ۶ میلیون الی ۷ میلیون میگیرد به فکر تعلیم و تربیت باشد؟
نماینده مردم علی آباد کتول بیان کرد: معلم بر دو بال آموزش و پرورش سوار است و نباید درگیر معیشت و اجاره خانه اش باشد. معلم باید فکر کند و با برنامه ریزی و طراحی، آینده این کشور را نقاشی کند. اگر ژاپن بعد از دوره میجی منشا تحولات شد و اگر چین دنیا را در مشت خود گرفته، اگر هند با آن جمعیت در فناوری مدام در حال پیشرفت است، همگی به آموزش و پرورش توجه کرده اند. علمای صاحب منصب همگی بیان دارند که ما باید عالم تربیت کنیم، نباید کاری کرد که مردم طوطی وار یکسری مطالب را حفظ کنند. اکنون مدیریت کیفیت و جامع در آموزش و پرورش کشور وجود ندارد.