عیدی سال 1401 | میزان عیدی امسال

خبر مهم درباره عیدی | افزایش عیدی کارگران بیشتر از هر سال

علی خدایی افزود: هرساله با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال دریافت عیدی و حق سنوات به یکی از مهم‌ترین مسائل جامعه تبدیل می‌شود. در این بین کسانی که به هر دلیلی قبل از پایان سال از محل کار خود خارج می‌شوند، دغدغه دریافت حق و حقوق خود را دارند.

خبر مهم درباره عیدی | افزایش عیدی کارگران بیشتر از هر سال
کدخبر : 5019
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بحث عیدی کارگران یکی از معضل های اقتصادی دولت در پایان سال است. عیدی کارگران هر ساله به یکی از چالشی ترین موارد آخر سال تبدیل می شود . میزان عیدی کارگران همیشه موجب نارضایتی این قشر از جامعه می شود. عیدی کارگران هرساله به میزان اندکی افزایش می یابد. در ادامه به آخرین خبر از میزان عیدی کارگران می پردازیم.

عیدی کارگران

 

نایب‌رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار و عضو کارگری شورای عالی کار گفت: طبق قانون هر کارگر باید به میزان ۲ برابر حقوق ماهانه خود عیدی پایان سال دریافت کند و خارج شدن از کار به هر دلیلی مانع پرداخت عیدی کارگر نیست.

خدایی افزود:محاسبه عیدی و سنوات بر اساس میزان کارکرد است. کارگر هر زمان و به هر دلیل وقتی از کارگاه خود منفک می‌شود به همان میزان مستحق دریافت عیدی و سنوات است. حتی اگر در پایان فروردین ماه هم کارگری از کار خارج شود باید عیدی یک ماه محاسبه و به او پرداخت شود.

بر این اساس اگر کسی یک سال کامل کار کرده باشد عیدی کامل دریافت می‌کند، اما اگر کسی کارکرد کمتری داشته باشد به میزان کارکرد خود باید عیدی دریافت کند. به این صورت که سقف میزان عیدی بابت ۱۲ ماه محاسبه شده و تقسیم بر تعداد ماه‌های کارکرد کارگر می‌شود.  

عضو کارگری شورایعالی کار با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نوع قرارداد در پرداخت عیدی تاثیری ندارد، گفت: عیدی و سنوات کارگران روزمزد و ساعتی نیز بر اساس حقوق روزانه و ساعتی آن‌ها محاسبه می‌شود.

خدایی در خصوص میزان عیدی کارگران توضیح داد: عیدی پایان سال برای هر فرد بر اساس قانون، ۲ برابر حقوق کارگر است، مشروط به اینکه از ۲ برابر حداقل دستمزد مصوب کمتر و از ۳ برابر حداقل بیشتر نباشد.

از آنجا که حداقل دستمزد در سال جاری دو میلیون و ۶۵۵ هزار و ۴۹۵ تومان است، با احتساب دو برابر حداقل دستمزد، کف عیدی امسال کارگران پنج میلیون و ۳۱۰ هزار و ۹۹۰ تومان و حداکثر آن هفت میلیون و ۹۶۶ هزار و ۴۸۵ تومان محاسبه می‌شود.  

گفتنی است مطابق قانون کار لغت کارگر در مورد تمامی فعالیت‌های ارادی انسان به کار برده می‌شود. یعنی همه مشاغل انجام دهنده کار در موسسات تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی و … را دربرمی‌گیرد. چنانچه کارفرمایی سوءاستفاده کرده یا از پرداخت حقوق، عیدی و سنوات کارگر خودداری کند، کارگر می‌تواند به دادگاه‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار مراجعه و حق خود را دریافت کند.

عیدی کارگران

سقف عیدی و پاداش سالانه کارگرانی که به صورت نیمه‌وقت یا کمتر از ساعات کار تمام وقت کارگاه به کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه می‌ شود

عیدی سال ۱۴۰۱ کارگران و میزان پاداش سالانه ۱۴۰۰ افراد شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب ششم اسفند ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی، همچنین ضوابط مربوط به میزان، نحوه محاسبه و پرداخت عیدی و پاداش سالانه کارگران، اعلام شد.

ضوابط محاسبه میزان عیدی و پاداش سالانه کارگران به شرح زیر است:

ماده ۱- کلیه کارفرمایان مکلف‌اند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز (دو ماه) آخرین مزد به عنوان عیدی و پاداش بپردازند.

به عنوان نمونه چنانچه مزد ماهانه کارگری ۳،۰۰۰،۰۰۰ تومان باشد، مبلغ عیدی وی عبارت است از:

(مبلغ عیدی سالانه) ۶،۰۰۰،۰۰۰ تومان = ۲× ۳،۰۰۰،۰۰۰ تومان (مزد ماهانه)

(کف عیدی و پاداش سالانه) کارگرانی که حداقل مزدبگیر هستند (روزانه ۸۸۵،۱۶۵ ریال) به نسبت یک سال کار، عبارت است از:

(کف مبلغ عیدی و پاداش سالانه) ۵۳،۱۰۹،۹۰۰ ریال = (روز )۶۰× ۸۸۵،۱۶۵ ریال (مزد روزانه)

تبصره ۱- مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل نود روز (سه ماه) حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

سقف مبلغ عیدی و پاداش کارگران، به نسبت یک سال کار عبارت است از:

(سقف مبلغ عیدی و پاداش سالانه) ۷۹،۶۶۴،۸۵۰ ریال = (روز )۹۰× ۸۸۵،۱۶۵ ریال (حداقل مزد روزانه)

(سقف مبلغ عیدی و پاداش سالانه ۷،۹۶۶،۴۸۵ تومان = ۳ × ۲،۶۵۵،۴۹۵ تومان (حداقل مزد ماهانه)

تبصره ۲- در کارگاه‌هایی که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبلغ تعیین شده پرداخت می‌کنند، عرف کارگاه معتبر است.

ماده ۲- کارگرانی که در طول سال از خدمت مستعفی، اخراج، بازنشسته شده و یا به نحوی از انحا رابطه آنان با کارگاه قطع می‌شود یا کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده‌اند، محق به دریافت عیدی و پاداش سالانه خواهند بود. مبلغ پرداختی به این کارگران باید به مأخذ شصت روز به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود.

تبصره- مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده تجاوز کند.

به عنوان مثال میزان عیدی و پاداش سالانه کارگری با مزد روزانه ۱،۰۰،۰۰۰ ریال که به مدت چهار ماه در کارگاهی مشغول به کار بوده، عبارت است از:

۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال = (ماه‌های کارکرد) × (روز )۶۰ × ۱،۰۰،۰۰۰ ریال (مزد روزانه)

ماده ۳- سقف عیدی و پاداش سالانه کارگرانی که به صورت نیمه‌وقت یا کمتر از ساعات کار تمام وقت کارگاه به کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه می‌شود.

به عنوان مثال سقف عیدی و پاداش سالانه کارگری که به صورت نیمه وقت یا کمتر از ساعات کار تمام وقت به کار اشتغال دارد با مزد روزانه ۱،۰۰۰،۰۰۰ ریال و ۳۳ ساعت کار در هفته، عبارت است از:

۶۷،۵۰۰،۰۰۰ ریال = (ساعات کار هفتگی) × (روز )۹۰ × ۱،۰۰۰،۰۰۰ ریال (مزد روزانه)

ماده ۴- مزد مورد عمل در محاسبه وجوه عیدی و پاداش پایان سال برای کارگران کارمزدی عبارت از متوسط کارمزد دریافتی آنان برحسب مدت ایام کارکرد در سال است.

ماده ۵- درمورد کارکنان ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته و دستمزد آنان در ماه متغیر است، برای محاسبه عیدی و پاداش، متوسط حقوق دریافتی آنان برحسب مدت ایام کارکرد در سال مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.

ماده ۶- رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرای قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار در صلاحیت مراجع حل اختلاف پیش‌بینی شده در فصل نهم قانون کار است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه