رتبه بندی فرهنگیان | افزایش حقوق معلمان

انتقاد شدید نماینده مجلس از دولت در اجرای رتبه بندی معلمان

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، بار مالی ناشی از اجرای لایحه رتبه بندی معلمان را ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۰ دانست و گفت: دولتمردان باید به جای اظهارات رسانه‌ای، برای اجرای لایحه رتبه بندی معلمان اقدام عملی کند.

انتقاد شدید نماینده مجلس از  دولت در اجرای رتبه بندی معلمان
کدخبر : 5071
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طرح رتبه بندی معلمان دغدغه‌ای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.

رتبه بندی معلمان

محمد وحیدی  با اشاره به اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر پذیرش بار مالی ناشی از اجرای لایحه رتبه بندی معلمان توسط دولت، اظهار کرد: چنانچه دولت بار مالی ناشی از این لایحه را پذیرفته باشد به این معنا است که دولت باید طی نامه‌ای به شورای نگهبان مبلغ 12 هزار و 500 میلیارد تومان قید شده در لایحه را برای سال 1400 بپذیرد اما بیشترین ایرادات شورای نگهبان به لایحه رتبه بندی مسئله بار مالی است. بهتر است به جای بیان اظهارات در رسانه‌ها گام عملی صورت پذیرد. 

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سوی دیگر اعضای کمیسیون آموزش در نشستی تمامی ایرادات مربوط به لایحه رتبه بندی معلمان را به جز موارد مربوط به بار مالی برطرف کردند و در واقع مجلس منتظر پذیرش رسمی بار مالی ناشی از اجرای لایحه رتبه بندی از سوی دولت است.

وحیدی تصریح کرد: از سوی دیگر رئیس سازمان برنامه و بودجه و نماینده دولت نیز در صحن علنی نسبت به پذیرش بار مالی 12 هزار و 500 میلیارد تومانی اظهاراتی را بیان کرد ولی دولت به صورت رسمی چنین موضوعی را اعلام نکرده است.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تأکید کرد: حتی روز گذشته که مجلس برای بررسی لایحه رتبه بندی معلمان از وزیر آموزش و پرورش برای بررسی این موضوع دعوت رسمی به عمل آورد، آقای نوری وزیر آموزش و پرورش دولت ترجیح داد در جلسه‌ای که مربوط به انجمن اولیا و مربیان است، شرکت کند که گلایه شدید اعضای کمیسیون را به دنبال داشت.

وی تصریح کرد: خواهش ما این است که دولت از نامه معاون اول مبنی بر پذیرش بار مالی لایحه رتبه بندی معلمان رونمایی کند تا متناسب با همان نامه اقدامات لازم صورت پذیرد.

رتبه بندی معلمان

تعدادی از معلمان درخواست دارند که مشکلات قانون رتبه‌بندی معلمان زودتر برطرف شده و به مرحله اجرایی برسد؛ وزیر آموزش و پرورش هم گفته است که تلاش می‌کند تا رتبه‌بندی سریع‌تر اجرا شود.

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۲۲ آذر سال ۱۳۹۰ در مراسمی با حضور رئیس‌جمهور وقت کشور و وزیر وقت آموزش و پرورش رونمایی شد؛ همان زمان اعلام شد که برای این سند حدود ۵ سال کار مطالعاتی انجام شده است، همچنین ۶ الی ۷ ماه کار در شورای عالی آموزش و پرورش، ۸ ماه در کمیسیون‌های سه گانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و پس از آن، ۸ ماه در صحن شورا عالی انقلاب فرهنگی، سند تحول آموزش و پرورش بررسی شد تا به تصویب رسید.

سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش حاوی دو بخش «مبانی نظری» و «برنامه‌های عملی و اجرایی» است که بر این اساس مبانی نظری، شامل سه بخش «فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی»، «فلسفه تربیت رسمی و عمومی نظام جمهوری اسلامی» و «رهنامه تربیت» است و برنامه‌های عملی و اجرایی نیز با عنوان «سند تحول راهبردی نظام آموزش و پرورش» در بخش دوم این بسته قرار گرفته است.

«رتبه‌بندی معلمان»، یکی از موضوعاتی است که در سند تحول به آن تأکید شده است؛ در راهکار ۲- ۱۰ - بر«استقرار نظام سنجش صلاحیت‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای، تعیین ملاک‌های ارزیابی و ارتقای مرتبه( نظام رتبه‌بندی) علمی و تربیتی معلمان و تقویت انگیزه ارتقای شغلی در آنان بر اساس نظام معیار اسلامی» اشاره شده و همچنین در راهکار ۳- ۱۱ نیز بر «ایجاد سازوکارهای لازم برای جذب و نگهداشت استعدادهای برتر و برخوردار از صلاحیت‌های دینی، اخلاقی، انقلابی و شخصیتی به رشته‌های تربیت معلم با تأکید بر تقویت انگیزه‌های معنوی و مادی معلمان از قبیل برقراری حقوق و دستمزد در دوران تحصیل، ارتقای سطح آموزشی و تجهیزاتی مراکز ذیربط، ایجاد نظام بازآموزی مستمر علمی و تسهیل در ادامه تحصیل با توجه به رتبه‌بندی معلمان راهکار» تأکید شده است.

همین هم شد که موضوع رتبه‌بندی به برنامه‌های آموزش و پرورش گره خورد و قرار شد که رتبه‌بندی معلمان اجرا شود؛ بر این اساس، حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش، لایحه‌ای را با نام «نظام رتبه‌بندی حرفه‌ای معلمان و جذب منابع انسانی آموزش و پرورش» تدوین کرد؛ در آن لایحه، به همترازی معلمان و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها اشاره شد و رتبه‌هایی همانند «مربی معلم»، «استادیارمعلم»، «دانشیارمعلم» و «استادمعلم» مطرح شد؛ آنچه آن زمان حمیدرضا حاجی‌‌بابایی برای آموزش و پرورش درنظر گرفته بود، در نظر منتقدان، دست نیافتنی بود و این شد که به سرانجام نرسید.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه