افزایش حقوق | حداقل حقوق

خبر خوش برای حداقل بگیران | حداقل افزایش حقوق مشخص شد

در جلساتی که با شرکای اجتماعی و نمایندگان کارگری و کارفرمایی برگزار شد با توجه به وضعیت معیشت به تعیین حقوق حداقلی 8 میلیون و 979 هزار تومانی رسیدیم و ما موظف هستیم مزد تعیین شده از این عدد تبعیت کند.

خبر خوش برای حداقل بگیران | حداقل افزایش حقوق مشخص شد
کدخبر : 5573
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

افزایش حقوق یکی از پر بحث ترین مسایل سال در نیمه دوم سال است . افزایش حقوق مسیله ای است که از نیمه آذر با توجه به بسته شدن بودجه سال بعد مورد قضاوت قرار میگیرد. مهمترین چالش دولت در فصل پایانی سال میزان و نوع افزایش حقوق است که چگونه و به چه اندازه باید افزایش حقوق صورت گیرد.در ادامه آخرین جزییات از افزایش حقوق را می خوانیم.

افزایش حقوق

نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: در تعیین دستمزد کارگران به دنبال افزایش چند برابری دستمزد نیستیم بلکه سهمی که به دلیل تورم از سفره کارگران کسر شده را مطالبه می نماییم.

علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: افزایش دستمزد کارگران با توجه به تورم بوجود آمده و پایین آمدن قدرت خرید کارگران تعیین می شود و در صورت کنترل تورم در سال آینده میزان افزایش دستمزد نیز کمتر از امسال خواهد بود.

وی ادامه داد: تورم به تمام اقشار جامعه آسیب رسانده و باید مطالعه دقیقی از میزان آسیب به کسب و کارها انجام شود تا کارفرمایانی که بیشترین آسیب را دیدند تحت حمایت دولت قرار گیرند.

علی خدایی در خصوص تعیین میزان دستمزد کارگران بر حسب مناطق مختلف کشور گفت: برای تعیین دستمزد باید حداقل های تامین معیشت مدنظر گرفته شود و در حال حاضر ما در بسیاری از استان ها حتی از پایین ترین نرخ هزینه زندگی نیز فاصله داریم. به عنوان مثال در استان های ایلام و چهار محال بختیاری نرخ تورم 8 درصد بالاتر از نرخ تورم اعلامی از سوی مبادی رسمی کشور است و با توجه به نرخ تورم هر استان باید سطح دستمزد ها تعیین شود.

وی افزود: در جلساتی که با شرکای اجتماعی و نمایندگان کارگری و کارفرمایی برگزار شد با توجه به وضعیت معیشت به تعیین حقوق حداقلی 8 میلیون و 979 هزار تومانی رسیدیم و ما موظف هستیم مزد تعیین شده از این عدد تبعیت کند.

نماینده حقوق کارگری از مثبت بودن جلسات برگزار شده تاکنون خبر داد و گفت: در طی سنوات گذشته تعیین نرخ دستمزد از سوی نمایندگان کارگری و کار فرمایی با چانه زنی بسیار تعیین می شد که در مرحله اجرا نرخ مصوب رعایت نمی شد ولی امسال میزان افزایش حقوق از سوی نمایندگان رسمی دولت اعلام می شود که تبعیت از آن برای همه لازم الاجرا خواهد بود.

افزایش حقوق

 علی حسین رعیتی فرد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در حاشیه نمایشگاه عملکرد 6 ماهه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در طبق یازدهم این وزارتخانه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: طبق تقویم امیدواریم 21 اسفندماه امسال آخرین جلسه شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده تعیین شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امسال هم حداقل مزد کارگران برای سال آینده به صورت کشوری و یکسان تعیین می‌شود.

وی گفت: امسال از آبان ماه کمیته‌های تخصصی دستمزد تشکیل شده و تاکنون یک جلسه شورای عالی کار هم برگزار شده است. نرخ تورم منتهی به بهمن امسال 41.4 درصد تعیین شده و سبد معیشت یک خانوار میانگین کارگری 8.9 میلیون تومان تعیین شده است و در جلسات شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان در مورد تعیین حداقل مزد کارگران برای سال آینده رایزنی می‌شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه آیا حداقل مزد کارگران به صورت منطقه‌ای تعیین می‌شود و یا اینکه به صورت ملی خواهد بود، اظهار داشت: بحث مزد منطقه‌ای فعلا در دستور کار مرکز پژوهش‌های کار و تامین اجتماعی قرار دارد اما برای سال آینده تعیین حداقل دستمزد کارگران به صورت ملی و یکسان خواهد بود.

رعیتی فرد همچنین در مورد اینکه حداقل دستمزد چه میزان است و چه میزان سبد معیشت خانوار را‌‌‌‌‌‌‌‌ پوشش می‌دهد، گفت: به خاطر تورم حقوق کارگران دچار کاهش ارزش شده و به ویژه در شرایط جنگ اقتصادی که دشمن ایجاد کرده و همچنین شرایط کرونایی که به کارگاه‌های تولیدی آسیب‌ زده و بر کاهش رشد اقتصادی اثر گذاشته است باید کمک بیشتری به جامعه کارگری داشته باشیم.

وی همچنین در مورد بنگاه‌هایی که با رفع مشکلات به چرخه تولید برگشته‌اند، افزود: در سال جاری 1742 بنگاه مشکل‌دار بود که با کمک سایر ارکان دولت تلاش کردیم اشتغال در آنها حفظ شود و تعداد این بنگاه‌ها به 1707 بنگاه کاهش یافته؛ یعنی مشکل حدود 8.6 درصد بنگاه‌ها حل شده است. همچنین تعداد کارگرانی که دچار مشکل بودند 127 هزار نفر بودند که الان این رقم به 115 هزار نفر رسیده، یعنی مشکل 12 هزار کارگر در بنگاه‌های مشکل‌دار حل شده است.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این را‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت: تعداد کارگران مقرری‌بگیر بیمه بیکاری هم در این مدت به میزان 33 درصد کاهش یافته و در حالی که قبلا 337 هزار مستمری‌بگیر بیمه بیکاری بودند الان این رقم به 224 هزار نفر کاهش یافته که مشکل 33 درصد از آنها حل شده است.

رعیتی‌فرد همچنین در مورد تعداد کارگران بیمه شده گفت:‌ در حال حاضر 10 میلیون و 700 هزار کارگر بیمه شده اصلی تامین اجتماعی در کشور وجود دارد.

وی همچنین در مورد مشکل مهارت کارگران گفت: عمده این مشکل به خاطر عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه است که فارغ‌التحصیل این دانشگاه‌ها بیشتر اطلاعات تئوری دارند و به کار عملی مسلط نیستند. در این زمینه سازمان فنی و حرفه‌ای اقدام به تاسیس آموزشگاه‌های جوار کارگاهی کرده است تا افراد بتوانند آموزش‌های مهارتی نیز در کنار آموزش تئوری ببینند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد سامانه جامع روابط کار گفت: در این سامانه 53 فرایند تعریف شده است که تاکنون ارائه خدمات برای 11 فرایند به صورت کاملا الکترونیک و در بستر وب انجام می‌شود و امیدواریم در سال‌ آینده سامانه جامع روابط کار تکمیل شود که بتوان خدمات بیشتر و شفاف‌تری به کارگران و کارفرمایان ارائه کند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه