رتبه بندی معلمان | افزایش حقوق معلمان
رتبه بندی معلمان کلید خورد | معلمان بعد از عید پولدار می شوند
اجرای رتبهبندی معلمان از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ براساس مصوبه مجلس و با اعتبار ۱۵ هزار میلیارد تومان عملیااتی خواهد شد.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
با مصوبه کمیسیون تلفیق و براساس پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ طرح رتبهبندی معلمان در سال آینده با اعتبار ۲۵ هزار میلیارد تومان عملیاتی میشود.
حق شغل، حق شاغل و فوقالعاده شغل مواردی است که به اعتبار رتبهبندی معلمان اضافه شده و عملاً فرهنگیان دریافتی خود را بر همین اساس خواهند داشت. ضمن اینکه پنج رتبه هم برای معلمان در نظر گرفته شده است.
معلمان دارای رتبه اول که هماکنون ۴ میلیون تومان حقوق میگیرند و براساس مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق حقوق پایه کارمندان در سال آینده ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خواهد شد. ضمن اینکه براساس طرح رتبهبندی معلمان حائزین این رتبه با ۴۵ درصد افزایش حقوق مواجه شده و حداقل حقوق آنها به ۸ میلیون تومان میرسد.
معلمان حائز رتبه دوم علاوه بر حقوق پایه سال جاری که ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است با ۵۵ درصد افزایش حقوق مواجه میشود.
حائزین رتبه سوم هم علاوه بر حقوق فعلی که ۴ میلیون تومان است با ۶۵ درصد افزایش حقوق خود را دریافت خواهند کرد.
حائزین رتبه چهارم هم علاوه بر حقوق فعلی که ۴ میلیون تومان است با ۷۵ درصد افزایش دریافتی خواهند داشت.
حائزین رتبه پنجم هم علاوه بر حقوق فعلی که ۴ میلیون تومان است حقوق سال آینده آنها با ۹۵ درصد افزایش مواجه خواهد شد.
عمده معلمان در رتبه ۲ و ۳ هستند که بالای ۸ میلیون تومان حقوق دریافت خواهند کرد. بنابراین بعد از اجرای رتبهبندی معلمان کف حقوق آنان (حقوق پایه سال جاری که ۵میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است + افزایش حقوق رتبههایی که کسب کردهاند) حداقل ۸ میلیون تومان به بالا خواهد بود.
نحوه محاسبه طبقه شامل مجموع طبقه بابت مدرک تحصیلی و سنوات خدمتی به اضافه طبقات تشویقی در نظام رتبه بندی معلمان اعلام شد.
محاسبه طبقه در نظام رتبه بندی معلمان شامل مجموع طبقه بابت مدرک تحصیلی (طبقه ورودی) و سنوات خدمتی به اضافه طبقات تشویقی (جبهه، جانبازی، تشویقی ارزشیابی) به شرح زیر است:
طبقه تحصیلی: مدرک مرتبط با پست سازمانی طبقه ورودی محاسبه می شود که بابت مدرک تحصیلی سیکل و پایین تر از آن طبقه۲، دیپلم طبقه ۳، فوق دیپلم طبقه ۴، لیسانس طبقه ۵، فوق لیسانس طبقه۶، دکترا طبقه ۷، به این نکته نیز باید توجه داشت که بررسی ارتباط بین پست و مدرک دقیقا در زمان تاریخ اخذ مدرک و پست سازمانی کارمند در همان تاریخ صورت می گیرد.
طبقه سنواتی: اگر مدرک تحصیلی مرتبط با پست سازمانی لیسانس به بالا بود به ازای هر ۴ سال یک طبقه، دیپلم و فوق دیپلم هر ۵ سال و سیکل به پایین هر ۶ سال یک طبقه سنواتی تعلق می گیرد.
طبقه تشویقی (جبهه، جانبازی): به ازای هر ۵ درصد جانبازی و به ازای موارد ایثارگری (جانبازی و جبهه داوطلب) طبق بخشنامه ۲۷۲۷ تا سقف دو طبقه تعلق می گیرد.
مدت سابقه در منطقه محروم و کمتر توسعه یافته ازسال ۱۳۸۸ نصف میگردد یعنی به ازای هر دوسال یک طبقه میگیرد.
نحوه محاسبه اضافه کار معلمان اعلام شد
نحوه محاسبه اضافه کار معلمان بر اساس حکم کارگزینی ۱۴۰۰ در ادامه بخوانید.
نحوه محاسبه اضافه کار معلمان ، کارکنان اداری و آموزشی بر اساس حکم کارگزینی سال ۱۴۰۰ به قرار زیر است:
محاسبه هزینه یک ساعت اضافه کار اداری برای معلمان:
مبلغ بندهای زیر در حکم را جمع کنید و در آخر بر ۱۷۶ تقسیم کنید.
_حق شغل
_فوق العاده مدیریت
_حق شاغل
_تفاوت بند(ی) تبصره ١٢ بودجه سال٩٨
_تفاوت جزء (۱) بند الف تبصره ۱۲ بودجه سال٩٧
یکساعت اضافه کار آموزشی (حق التدریس شاغلین)
مبلغ بندهای زیر در حکم را جمع کنید و در آخر بر ۱۰۰ تقسیم کنید.
_حق شغل
_حق شاغل
_تفاوت بند(ی) تبصره ١٢ بودجه سال٩٨
_تفاوت جزء (۱) بند الف تبصره ۱۲ بودجه سال٩٧
از مبلغ اضافه کار ۱۰٪ مالیات کسر می شود.
مالیات مناطق محروم ۵٪ است