حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان 1401
کسورات جدید از حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان آب میرود؟!
بازنشستگان کارگری از کسر دو درصد سهم درمان از مستمریهای خود انتقاد دارند.
یکی از بحث های پر چالش و همیشگی در تمام دولت ها مسئله پرداخت حقوق بازنشستگان و میزان افزایش حقوق بازنشستگان است. طبق روال هر ماهه سازمان تامین اجتماعی حقوق بازنشستگان از بیستم هر ماه پرداخت می شود. بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض و نوشتن نامه به رئیس جمهور کرده اند. در ادامه آخرین خبر از حقوق بازنشستگان رامیخوانید.
بازنشستگان تامین اجتماعی، از کسر دو درصد سهم درمان بازنشستگان انتقاد کردند.
در ماده 89 قانون تامین اجتماعی، پیشبینی شده دو درصد از مستمری هر بازنشسته برای ارائه خدمات درمانی کسر شود.
مروتی (بازنشسته کارگری) در این رابطه میگوید: ما سی سال تمام حق بیمه دادهایم و یکسوم این حق بیمه ماهانه بابت درمان بوده است؛ نه تنها به ما در دوران بازنشستگی خدمات درمانی رایگان ارائه نمیدهند بلکه علیرغم نیاز به بیمه تکمیلی و صرف هزینههای سنگین برای آن، بازهم دو درصد از مستمری ماهانهی ما کسر میکنند.
او ادامه میدهد: پیش از این، بهانهی سازمان تامین اجتماعی این بود که این دو درصد بابت صدور دفترچههای درمان کاغذی است و صرف آن میشود اما حالا که دفترچههای کاغذی از میان رفته، دیگر لزومی به کسر دو درصد از مستمری ناچیز بازنشستگان نیست. با حذف دفترچههای بیمه باید کسر دو درصد نیز از میان برداشته شود.
بازنشستگان کارگری انتظار دارند سال آینده این اصلاحات به نفع بازنشستگان صورت بگیرد و دیگر مبلغی بابت درمان کسر نشود.
صندوق تامین اجتماعی نیروهای مسلح ضمن اعلام صدور فیش حقوقی اسفند ماه ۱۴۰۰ بازنشستگان خود از اعمال افزایش حقوق آنها خبر داد.
بر این اساس، حقوق بازنشستگان در ماه جاری تا ۹۰ درصد شاغلان افزایش مییابد.
طبق اطلاعیه منتشر شده بازنشستگان میتوانند برای دریافت فیش حقوقی خود به دفاتر ساتا مراجعه کنند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: همکاری خوبی با دولت شروع شده و با همراهی دولت و مجلس ۹۰ هزار میلیارد تومان در بودجه پیشبینی شده است. البته رویه غلطی در دولت گذشته وجود داشت که برخی شرکتهای زیانده به سازمان واگذار شدند که به جای حل مشکلات سازمان، مشکلاتی هم اضافه کردند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: همکاری خوبی با دولت شروع شده و با همراهی دولت و مجلس ۹۰ هزار میلیارد تومان در بودجه پیشبینی شده است. البته رویه غلطی در دولت گذشته وجود داشت که برخی شرکتهای زیانده به سازمان واگذار شدند که به جای حل مشکلات سازمان، مشکلاتی هم اضافه کردند. اصلاح این رویه در دولت جدید آغاز شده و باید از شخص رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت تشکر کنم که در جلسه هفته گذشته مقرر کردند، شرکتهای نسبتاً خوبی در مسیر واگذاری قرار بگیرند. امیدواریم این رویه تداوم داشته باشد و سازمان خصوصیسازی نیز با این رویه درست دولت، همراه شود.
میرهاشم موسوی اظهار داشت: سازمان تأمیناجتماعی به بیش از ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور خدمترسانی میکند و خدمات متنوع این سازمان به اقشار مختلف جامعه ارائه میشود. تأمیناجتماعی ۵۲ درصد از جمعیت کشور را تحتپوشش خدمات بیمهای قرار داده و بزرگترین سازمان بیمهگر کشور محسوب میشود. در حوزه درمان نیز بعد از وزارت بهداشت دومین ارائه دهنده خدمات درمانی در سطح کشور هستیم.
موسوی در پاسخ به سئوالی پیرامون وضعیت رضایت مردم از سازمان تأمیناجتماعی گفت: "با توجه به تنوع و تکثر خدمات و تعامل وسیع سازمان با مردم، طبیعی است مشکلات و نارضایتیهایی وجود دارد. با این حال تلاش داریم تا با توسعه کمی و کیفی خدمات رضایت مردم را افزایش دهیم. به طور کلی بهبود و ارتقاء مستمر خدمات در نقاط تماس با مردم یعنی در مراکز بیمهای و درمانی، اولویت اصلی و محور تمامی برنامهریزیها در سازمان تأمیناجتماعی است. معیار موفقیت و پیشبرد برنامهها نیز افزایش رضایتمندی مردم است و پیگیری طرح هوشمندسازی سازمان که باعث افزایش تسهیلگری و دسترسی آسان مردم به خدمات تأمیناجتماعی میشود، از دیگر اقداماتی است که رضایت مردم در مراجعات را افزایش میدهد و درحال حاضر بیش از ۸۰ درصد از خدمات بیمهای به صورت غیرحضوری در دسترس مردم قرار دارد.