یارانه نقدی | واریز یارانه نقدی
تیر خلاص قالیباف به یارانه نقدی | کالابرگ الکترونیکی جایگزین یارانه نقدی شد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت قرار است یارانه لازم را به هفت قلم کالا و سه پلکان بدهد و بر همین اساس دولت باید کالابرگ الکترونیکی بدهد نه اینکه پول را به سرپرست خانوار بدهد.
یارانه نقدی اعطای کمک مالی دولت به قشر خاصی از مردم است که بیستم هر ماه واریز می شود. پرداخت یارانه نقدی جهت افزایش رفاه عمومی در دولت دهم کلید خورد. میزان یارانه نقدی 45 هزار و پانصد تومان است. پس از روی کار آمدن دولت رئیسی در رابطه با یارانه نقدی حرف و حدیث های زیادی بوده است، زیرا رئیسی وعده افزایش یارانه را داده است. در ادامه به آخرین خبر از واریز یارانه نقدی می پردازیم.
قالیباف گفت: ارز در سال آینده تک نرخی است و دولت ارزهای خود را میتواند یا مستقیماً به واردات کالا بدهد و یا ریال آن را پرداخت کند. وی افزود: نرخ خرید ارز حداکثر ۲ درصد زیر نرخ ETS است و اگر دولت بخواهد ارز را به واردکننده بدهد باید به نرخ ETS بدهد ولی اگر بنا دارد آن را به انتهای زنجیره یعنی به مصرف کننده و مردم بدهد کار درستی را انجام داده است که نظر من هم همین روش است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت قرار است یارانه لازم را به هفت قلم کالا و سه پلکان بدهد و بر همین اساس دولت باید کالابرگ الکترونیکی بدهد نه اینکه پول را به سرپرست خانوار بدهد.
قالیباف گفت: مردم میتوانند کالاهای خود را بر همین اساس از همه مغازهها خریداری کنند و یارانه این موضوع به همین کارتهای بانکی که هماکنون در اختیار مردم است واریز میشود.
وی افزود: دولت احتمالاً یارانه لازم را به انتهای زنجیره و برای تأمین نیازهای مردم به اقلامی مانند گوشت سفید، شیر، گندم، آرد، روغن، شکر و ... خواهد داد. برای مثال یک و نیم مرغ، ۸۰۰ گرم روغن، ۷۰۰ گرم گوشت قرمز، شیر و نان نیاز ماهانه هر فرد است که بر همین اساس به این کالاها یارانه پرداخت خواهد شد و باید براساس مصرف میانگین ماهانه مردم حمایتهای یارانهای از آنها صورت گیرد البته این حمایت براساس قیمت شهریور سال ۱۴۰۰ اجناس است و مردم کالاهای بالاتر از میزان نیاز خود را با قیمت آزاد خریداری میکنند اما کالاهای به میزان در نظر گرفته شده یارانه دارد.
رئیس مجلس گفت: ما به مردم اطمینان میدهیم اقلام اساسی مردم که در سفره آنها است تأمین خواهد شد. این در حالی است که در سال جاری ۱۵ تا ۱۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین نهادههای دامی اعتبار در نظر گرفته شد که چهار هزار میلیارد تومان آن به هدف ننشست.
قالیباف گفت: ۱۲ هزار نفر از مردم در فقر مطلق بوده و کم توان هستند این در حالی است که ۱۰ میلیون نفر تحت پوشش سازمانهای حمایتی هستند ولی باید قدرت خرید مردم را بالا ببریم و از آنها حمایت کنیم.
وی افزود:سیاست اصلی دولت برای حمایت از انتهای زنجیره یعنی مردم ا ست ولی ممکن است دولت حمایت را به ابتدای زنجیره در برخی اقلام و کالاها ببرد و برخی این حمایتها هم به پایان زنجیره؛ ولی اگر قرار است این حمایت مختص انتهای زنجیره باشد بایستی فقط از طریق کالابرگ باشد نه یارانه نقدی.
قالیباف گفت: به بازنشستگان، فرهنگیان، معلمان و اعضای هیأت علمی خدا قوت میگویم ضمن اینکه باور مجلس و دولت آن است که این افراد آینده کشور را میسازند و نسل بعدی را تربیت کرده و مهارت به آنها یاد میدهند؛ تربیت و تزکیه دست آنان است و ما مکلف به توجه به این قشر هستیم به همین دلیل برای حقوق این افراد اعتبارات خوبی در نظر گرفتهایم.
وی افزود: بودجه در ابتدا مربوط به زندگی مردم است و سپس مربوط به اداره دولت؛ در بازار و اقتصاد بودجه تأثیر بالایی دارد و مردم و بازار دقت زیادی درباره بودجه و اصلاحات ساختاری بودجه دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بودجه مربوط به زندگی و سفر مردم و اقتصاد کشور است. قالیباف با بیان اینکه کارهای غیرمولد رونق بیشتری در کشور دارد، گفت: امروز ما در کشور ناترازیهای زیادی در بودجه و سیاستهای مالی داریم.
وی افزود: با همه تأکیدات مقام معظم رهبری و مسئولین دیگر و حتی خود من مبنی براینکه اولویت در کشورمان تولید است اما ما هنوز در مسیر درست تولید نیفتادهایم و کارهای غیرمولد و پردرآمد در کشور رونق بیشتری دارند تا کسانیکه تولیدکننده هستند و از محل تولید به ثروت میرسند، راهحل آن تمرکز بر سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری و راههای دیگر بیراهه بوده و موقتی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: وقی میگوییم باید وابستگی به نفت را کاهش دهیم باید راههای جبران آن را هم در نظر بگیریم؛ باید دخل و خرج دولت تنظیم شود و باید سیاستهای دولت به سمت چابکسازی و کاهش هزینههای جاری برود و از محل مالیات، درآمدهای گمرکی و اموال غیرمولد اقداماتی صورت گیرد. ضمن اینکه دولت باید هزینه و نگهداشت خود را اصلاح کند.
وی افزود: امسال در بودجه و در تبصره ۱۹ گامهای جدی برداشتم و وزارت اقتصاد را مکلف کرده که از سه محل مذکور اعلام شده درآمد و هزینه جاری دولت را تأمین کند و در همین راستا کارهایی را باید انجام دهد.
قالیباف گفت: باید در ۶ ماه اول سال آینده دولت به گونهای عمل کند که هزینههای جاری را از سه محل تأمین کند و سایر درآمدها مانند انفال از طریق سازمان برنامه بودجه برای توسعه و سرمایهگذاری در کشور استفاده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینههای جاری دولت است که ۴۰۰ هزار میلیارد تومان آن از محل مالیات و ۸۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان آن از محل گمرک و سود بازرگانی است. این در حالی است که ما اموال غیرمولد زیادی داریم که هزینه نگهداشت هم پرداخت میکنیم.
وی افزود: در حوزه سازمان برنامه و بودجه باید به سمت سرمایهگذاری و توسعه برویم و به همین دلیل تمامی بودجه فروش نفت و معادن از طریق آنها توزیع خواهد شد. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ۲ هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی است که بهرهوری، سود و امکانات آن مشخص نیست.
قالیباف گفت: با رئیس جمهور و سازمان برنامه نشستهای زیادی داشتهایم اما باید در سال آینده مصمم باشیم که برای تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه که در سه تا چهار ماه بعد به مجلس میآید با هماهنگی همه قوا به سمت ساماندهی ساختار اقتصادی، اصلاح پایه پولی، کاهش نقدینگی و تورم برویم.
رئیس مجلس با بیان اینکه چیزی از سبد معیشتی مردم در سال ۱۴۰۱ کسر نمیشود، گفت: حذف ارز ترجیحی تصور اشتباهی است، جابجایی صحیح است.