رتبه بندی فرهنگیان | رتبه بندی معلمان
خبر خوش درباره رتبه بندی فرهنگیان | رتبه بندی فرهنگیان اجرایی شد
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره آخرین وضعیت تدوین آیین نامه اجرایی قانون نظام رتبهبندی معلمان توضیح داد و گفت: پس از تصویب و ابلاغ آییننامه، احکام رتبهبندی معلمان در بازه زمانی تعیین شده صادر خواهد شد.
طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
صادق ستاریفرد در این باره اظهار کرد: قانون، یک ماه برای تدوین آییننامه نظام رتبهبندی معلمان مهلت تعیین کرده بود که این مهلت ۲۳ فروردین به اتمام میرسد و وزارتخانه تا ۲۳ فروردین، آییننامه را در اختیار دولت قرار میدهد.
وی افزود: قانون برای تدوین آییننامه، کارگروههایی را پیشبینی کرده است و آییننامه با همکاری سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری استخدامی و سه تن از نمایندگان مجلس تدوین و نوشته میشود. این کارگاهها به صورت مرتب و روزانه در حال برگزاری جلسه هستند و امر تدوین آییننامه تقریبا به نقاط انتهایی رسیده و همانطور که بیان شد، ظرف چند روز آینده در اختیار هیئت وزیران قرار میگیرد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پیشبینی اعتبار لازم هم در قانون بودجه امسال انجام شده و مسئلهای از این حیث وجود ندارد گفت: پس از تصویب آییننامه در صحن هئیت وزیران، آموزش وپرورش با توجه به پیشبینی اعتبار در قانون برنامه بودجه حتما آن را اجرا خواهد کرد.
ستاریفرد در پاسخ به اینکه آیا صدور احکام تا پایان بهار انجام میشود؟ اظهار کرد: بله، انشاءالله صدور احکام همین فصل انجام خواهد شد. قانون پیش بینی کرده است که کارگروه مربوطه یک ماه برای تدوین آییننامه فرصت دارد و پس از تصویب در هیئت وزیران باید ظرف سه ماه نسبت به صدور احکام و اجرای رتبه بندی بر اساس آیین نامه مصوب اقدام کند که در موعد مقرر انجام میشود و مشکلی نخواهیم داشت.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: پیشنویس آییننامه رتبهبندی معلمان تا ۲۴ فروردین به هیئت دولت تقدیم میشود.
قاسم احمدی لاشکی با اشاره به اینکه آئین نامه نظام رتبه بندی معلمان با سرعت و دقت در حال نوشتن است، افزود: نوزدهمین نشست ویرایش این آئین نامه را با حضور وزیر، ۲ نفر از نمایندگان مجلس و مدیران کل آموزش و پرورش که در خط اول هستند برای بررسی مشکلات و ایرادات برگزار کردیم.
وی بیان داشت: تلاش بر این است تا روز یکشنبه با حضور سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی آن را نهایی کنیم چون ملزم هستیم تا ۲۳ و ۲۴ فروردین ماه جاری ، آخرین پیش نویس را تقدیم هیات دولت کنیم و طبق قانون تائیدیه را بگیریم.
وی تصریح کرد: به محض ابلاغ هیات های ممیزی مرکز، استان، شهرستان ، مناطق و نواحی آموزش و پرورش شروع بکار می کنند تا معلمان براساس شاخص ها و رتبه های پنجگانه توزیع کنند و بر همان اساس احکام معلمان را صادر کنند.
احمدی لاشکی ادامه داد: آنچه قانون گذار از سی و یکم شهریورماه ۱۴۰۰ اعلام کرده ، قابلیت اجرایی دارد و مشمول این زمان می شود لذا معلمان دغدغه این موضوع را از نظر پرداخت نداشته باشند.
وی با بیان اینکه مهمترین نکته نظام رتبه بندی معلمان را ارتقاء جایگاه ، منزلت و کرامت معلمان و همچنین کیفیت آموزشی تشکیل می دهد، افزود: برای اجرای رتبه بندی معلمان در ردیف ۵۵۴۰۶۵ ازجدول ۹ ردیف های مقرر بودجه لازم تامین شده است.
وی یادآورشد: امیدواریم به آنچه قانون گذار و سند تحول بنیادین که شورای عالی فرهنگی در سال ۱۳۹۰ وقت گذاشته ، برسیم تا معلمان به منزلت و کرامت بیش از گذشته برسند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: امیدواریم در جلسه رسمی هیات دولت طرح رتبه بندی معلمان را برای اجرا تائید کند تا بتوانیم این عیدی را درهفته بزرگداشت مقام معلم به معلمان بدهیم.
طبق مصوبه رتبه بندی معلمان، دوره خدمت در هر رتبه برای نخبگان موضوع سند راهبردی کشور در امور نخبگان مصوب 11 مهر 91 شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی صرفاٌ برای یک بار حداقل سه سال است.
حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبههای دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب 15 و 21 سال است.
فوق العاده رتبهبندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین میشود که برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم حداقل 45 درصد، مربی معلم حداقل 55 درصد، استادیار معلم حداقل 65 درصد، دانشیار معلم حداقل 75 درصد و استاد معلم حداقل 90 درصد مجموع امتیازات حق شغل، شاغل و فوق العاده شغل است.
برای اجرای صحیح نظام رتبهبندی هیئتهای ممیزه مرکزی، استانی، شهرستانی، منطقهای و ناحیهای تشکیل میشود.
معلمانی که امتیازات لازم برای ارتقا به یکی از رتبههای این قانون را کسب کردهاند هر سه سال، مجدد مورد ارزیابی قرار میگیرند چنانچه در ارزیابی مجدد، امتیاز لازم را برای حفظ رتبه خود کسب نکنند با توجه به امتیازبندی کسب شده به رتبههای پایینتر تنزل مییابند؛ دوبار تنزل رتبه، موجب خروج از رسته آموزشی و فرهنگی میشود.