یارانه جدید | ثبت نام یارانه جدید | واریز یارانه جدید
سیر تا پیاز واریز یارانه جدید | جزییات طرح کارت نان
یک کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه دولت باید برای کالای مانند نان همچنان یارانه تخصیص دهد،گفت: با توجه به تورم افسار گسیخته که در جامعه وجود دارد، قدرت خرید مردم طی این سالها با کاهش بسیار زیادی روبرو بوده، از سویی در حال حاضر نیز با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با یک شوک تورمی بسیار جدی روبرو هستیم.
گمانه زنی هایی که در مورد یارانه جدید و افزایش یارانه ها شده بود برخلاف وعده مسئولین عملی نشد. تاکنون هیچ مسئولی در رابطه با پرداخت یارانه جدید موضوعی را مطرح نکرده است اما بر اساس صحبت کارشناسان پرداخت یارانه جدید به سال آینده موکول شده است. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
در حالی که از چند هفته گذشته خبر اجرای طرح کارت نان در کشور جسته و گریخته منتشر شده بود، استاندار زنجان گفت: طی ۲ ماه آینده طرح ارائه نان با کارت یارانه در زنجان و چند استان دیگر به صورت پایلوت در کشور اجرا میشود.
محسن افشارچی افزود: در این طرح مردم با قیمت پایین نان خود را از نانواییها تهیه میکنند و کارت میکشند و در ادامه یارانه نان بر حسب میزان فروش به نانوایان پرداخت میشود. در این طرح نانوانیها دیگر آرد یارانهای دریافت نمیکنند بلکه بر مبنای فروش نان، یارانه به آنها تعلق میگیرد.
بر اساس بودجه سالجاری، دولت چهار هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه نان اختصاص داده که اگر قرار باشد، این یارانه به صورت در کارت نان منظور شود، با توجه به جمعیت حدود ۸۴ میلیونی کشور، ماهانه حدود ۴ هزار تومان به هر فرد یارانه نان تعلق میگیرد و اگر هفت دهک کم درآمد مد نظر باشند، به هر فرد ماهانه ۵.۵۰۰ تومان یارانه نان اخصاص مییابد.
این در حالیست که با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی احتمال دارد، دولت یارانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی را برای خرید نان، گوشت و سایر اقلام اساسی در نظر بگیرد، که باز هم این مبلغ کفاف تامین حداقل معیشت مردم با توجه به آزادسازی قیمتها و افزایشها در بازار را نخواهد داد.
علی قنبری کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اجرای طرح کارت نان در یکی از استانها، اظهارداشت: به هیچ عنوان نمیتوان چنین طرحی را موفق دانست، زیرا توزیع کوپن برای هر کالایی از جمله نان به نوعی بازگشت به عقب محسوب میشود و نباید چنین کاری را انجام داد، زیرا زمان انجام چنین کارهایی بسر آمده است.
وی افزود: این کار به هیچ عنوان گره ای از مشکلات معیشتی مردم باز نمیکند، بلکه هزینه اضافی را بر بدنه دولت تأمین میکند، زیرا انجام این کار نیازمند دارا بودن زیرساختها و امکاناتی است که در حال حاضر آنها در کشور وجود ندارد، بنابراین دولت برای ایجاد این زیرساختها باید هزینه هنگفتی را اختصاص دهد.
قنبری گفت: از سوی دیگر در چنین شرایطی به نوعی دولت قصد دارد قیمت نان را آزاد کند، مانند همان کاری که در مورد بنزین انجام شد، در ابتدا نیز برای هر فرد سهمیهای در نظر میگیرند و در ادامه هرکسی که نان بیشتر خواست باید قوت غالب خود را به قیمت آزاد تهیه کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه دولت باید برای کالای مانند نان همچنان یارانه تخصیص دهد، اضافه کرد: با توجه به تورم افسار گسیخته که در جامعه وجود دارد، قدرت خرید مردم طی این سالها با کاهش بسیار زیادی روبرو بوده، از سویی در حال حاضر نیز با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با یک شوک تورمی بسیار جدی روبرو هستیم.
قنبری ادامه داد: بنابراین در چنین شرایطی اگر دولت بخواهد یارانهای که برای نان میدهد را نیز حذف کند، این موضوع باعث میشود وضعیت معیشتی مردم از این چیزی که الان هست هم بدتر شود، به نوعی میتوان گفت، متاسفانه دولت به دنبال آزادسازی قیمت در بازارهای مختلف است و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز را باید در این رابطه ارزیابی کرد، در حال حاضر با توجه به این که دولت با کسری بودجه شدیدی روبرو است با حذف منابع ارز ۴۲۰۰ تومانی به دنبال کم کردن این کسری بودجه است.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی به خوبی اجرا نشد و موجبات هدر رفت منابع کشور شد، زیرا میلیاردها تومان از منابع کشور به جیب عدهای رانتخوار و سودجو رفت، بدون آنکه کالاهای اساسی به قیمت مناسب به دست مردم برسد، در حال حاضر نیز دولت نباید به فکر جبران کسری بودجه خود از جیب مردم باشد، زیرا اجرای طرحهایی مانند کارتی کردن نان جزء اینکه مردم را با گرانی و گرفتاری بیشتری روبرو کند و باعث بدتر شدن وضعیت معیشتی آنها شود، نتیجه دیگری به دنبال ندارد.
وی با تاکید بر اینکه اجرای چنین طرحهایی عاقبت خوشی در کشور نداشته است، گفت: بیش از ۱۲ سال از اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها میگذرد، طرحی که عملا با شکست مواجه شد و تنها دستاوردش آزاد کردن قیمتها و افزایش دائمی تورم در ساختار اقتصادی ایران بود، بنابراین اجرای چنین طرحهایی باید دارای پشتوانه کارشناسی قوی باشد، در غیر این صورت محکوم به شکست است، در این باره نیز به نظر میرسد باید منتظر اجرای ناقص طرح کارت نان باشیم.
فرارو