یارانه جدید | ثبت نام یارانه جدید | واریز یارانه جدید

سورپرایز جدید دولت برای یارانه جدید | یارانه مرغ از راه رسید

دولت روی هر کیلو مرغ به مصرف‌کنندگان سه تا ۶ هزار تومان یارانه می‌دهد. یارانه‌ای که نصیب همه افراد نمی‌شود و تنها شامل افرادی می‌شود که مرغ دولتی می‌خرند و یا به عبارتی افرادی که توان خرید مرغ را دارند.

سورپرایز جدید دولت برای یارانه جدید | یارانه مرغ از راه رسید
کدخبر : 6555
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

گمانه زنی هایی که در مورد  یارانه جدید و افزایش یارانه ها شده بود برخلاف وعده مسئولین عملی نشد. تاکنون هیچ مسئولی در رابطه با پرداخت یارانه جدید موضوعی را مطرح نکرده است اما بر اساس صحبت کارشناسان  پرداخت یارانه جدید به سال آینده موکول شده است.  یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.

یارانه جدید

بعد از افزایش قیمت مرغ، حالا دولت راهکار جدیدی برای کنترل قیمت مرغ پیدا کرده است. اینکه مرغ را با قیمت آزاد از مرغداری‌ها بخرد و با قیمت دولتی به مصرف‌کنندگان بدهد. این یعنی پرداخت یارانه به خرید مرغ هم رسیده است.

این خبری است که مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور اعلام کرده و مرغداران را به مازاد تولید تشویق کرده است. چراکه قرار است مرغداران بخشی از مرغ تولیدی خود را در بازار آزاد بفروشند و مازاد آن را با همان قیمت به دولت بدهند.

به گفته محسن سلامی ، دولت خرید تضمینی مرغ با نرخ مصوب را در تمام استان‌ها آغاز کرده است. به این ترتیب که دولت مازاد تولید مرغداری‌ها را با قیمت هر کیلو ۳۰ تا ۳۳ هزار و ۳۶۰ می‌خرد. آنها را در سردخانه نگهداری می‌کند و مرغ‌های منجمد را به قیمت ۲۷ هزار تومان به مردم می‌فروشد.

این یعنی دولت روی هر کیلو مرغ به مصرف‌کنندگان سه تا ۶ هزار تومان یارانه می‌دهد. یارانه‌ای که نصیب همه افراد نمی‌شود و تنها شامل افرادی می‌شود که مرغ دولتی می‌خرند و یا به عبارتی افرادی که توان خرید مرغ را دارند.

اما دولت باید برای خرید مرغ مازاد چقدر یارانه پرداخت کند؟ آنگونه که دبیر انجمن تولیدکنندگان گوشت مرغ اعلام کرده است مازاد تولید مرغ روزی ۵۰۰ تن است. اما مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران، مازاد تولید مرغ در کشور را هزار تن اعلام کرده است.

این یعنی دولت باید برای خرید ۵۰۰ تا هزار تن مرغ یارانه سه تا شش هزار تومانی پرداخت کند. این رقم جدای از مبلغی و هزینه‌ای است که دولت برای واردات مرغ منجمد و واردات تخم مرغ نطفه‌دار هزینه کرده است. دو اقدامی که سبب مازاد تولید شده و حالا دولت مجبور است یارانه خرید مرغ پرداخت کند.

سوالی که در این میان وجود دارد این است که چرا مازاد مرغ تولید شده صادر نمی‌شود؟ پاسخ ساده است. دولت صادرات مرغ را ممنوع کرده است. حالا یا باید صادرات مرغ را آزاد کند یا باید مازاد این مرغ را خود دولت ذخیره کند.

مساله مهم این است که امکان آزادسازی صادرات مرغ وجود دارد. اما باید دید مرغداران می‌توانند بازار صادراتی که از دست رفته را به زودی احیا کنند؟ افزایش مازاد تولید، احتمالا پیامد دیگری هم دارد. اینکه جوجه‌ریزی مرغداری‌ها کاهش پیدا می‌‌کند و با کاهش جوجه‌ریزی، احتمالا به زودی با کمبود مرغ در بازار مواجه می‌شویم و نتیجه آن افزایش قیمت مجدد مرغ است. البته آن زمان شاید دولت بتواند مرغ‌های منجمد دپو شده را وارد بازار کند که قیمت کنترل شود.

یارانه جدید

یک کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه دولت باید برای کالای مانند نان همچنان یارانه تخصیص دهد،گفت: با توجه به تورم افسار گسیخته که در جامعه وجود دارد، قدرت خرید مردم طی این سال‌ها با کاهش بسیار زیادی روبرو بوده، از سویی در حال حاضر نیز با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با یک شوک تورمی بسیار جدی روبرو هستیم.

در حالی که از چند هفته گذشته خبر اجرای طرح کارت نان در کشور جسته و گریخته منتشر شده بود، استاندار زنجان گفت: طی ۲ ماه آینده طرح ارائه نان با کارت یارانه در زنجان و چند استان دیگر به صورت پایلوت در کشور اجرا می‌شود.

 محسن افشارچی افزود: در این طرح مردم با قیمت پایین نان خود را از نانوایی‌ها تهیه می‌کنند و کارت می‌کشند و در ادامه یارانه نان بر حسب میزان فروش به نانوایان پرداخت می‌شود. در این طرح نانوانی‌ها دیگر آرد یارانه‌ای دریافت نمی‌کنند بلکه بر مبنای فروش نان، یارانه به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

بر اساس بودجه سالجاری، دولت چهار هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه نان اختصاص داده که اگر قرار باشد، این یارانه به صورت در کارت نان منظور شود، با توجه به جمعیت حدود ۸۴ میلیونی کشور، ماهانه حدود ۴ هزار تومان به هر فرد یارانه نان تعلق می‌گیرد و اگر هفت دهک کم درآمد مد نظر باشند، به هر فرد ماهانه ۵.۵۰۰ تومان یارانه نان اخصاص می‌یابد.

این در حالیست که با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی احتمال دارد، دولت یارانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی را برای خرید نان، گوشت و سایر اقلام اساسی در نظر بگیرد، که باز هم این مبلغ کفاف تامین حداقل معیشت مردم با توجه به آزادسازی قیمت‌ها و افزایش‌ها در بازار را نخواهد داد.

علی قنبری کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اجرای طرح کارت نان در یکی از استان‌ها، اظهارداشت: به هیچ عنوان نمی‌توان چنین طرحی را موفق دانست، زیرا توزیع کوپن برای هر کالایی از جمله نان به نوعی بازگشت به عقب محسوب می‌شود و نباید چنین کاری را انجام داد، زیرا زمان انجام چنین کار‌هایی بسر آمده است.

وی افزود: این کار به هیچ عنوان گره ای از مشکلات معیشتی مردم باز نمی‌کند، بلکه هزینه اضافی را بر بدنه دولت تأمین می‌کند، زیرا انجام این کار نیازمند دارا بودن زیرساخت‌ها و امکاناتی است که در حال حاضر آن‌ها در کشور وجود ندارد، بنابراین دولت برای ایجاد این زیرساخت‌ها باید هزینه هنگفتی را اختصاص دهد.

قنبری گفت: از سوی دیگر در چنین شرایطی به نوعی دولت قصد دارد قیمت نان را آزاد کند، مانند همان کاری که در مورد بنزین انجام شد، در ابتدا نیز برای هر فرد سهمیه‌ای در نظر می‌گیرند و در ادامه هرکسی که نان بیشتر خواست باید قوت غالب خود را به قیمت آزاد تهیه کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه دولت باید برای کالای مانند نان همچنان یارانه تخصیص دهد، اضافه کرد: با توجه به تورم افسار گسیخته که در جامعه وجود دارد، قدرت خرید مردم طی این سال‌ها با کاهش بسیار زیادی روبرو بوده، از سویی در حال حاضر نیز با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با یک شوک تورمی بسیار جدی روبرو هستیم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه