نهضت ملی مسکن | ثبت نام نهضت ملی مسکن
افشاگری جنجالی از طرح نهضت ملی مسکن | شناسایی زمین های ساخت مسکن ملی
عضو هیاتمدیره سازمان ملی زمین و مسکن از شناسایی ۴۳ هزار هکتار اراضی برای شهرکسازی خبر داد و گفت: به دلیل عدم همکاری سایر دستگاهها تاکنون حدود ۴ درصد اراضی به وزارت راه و شهرسازی تحویل داده شده است و اسناد آن در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن است
طرح نهضت ملی مسکن برای تکمیل کردن طرح قبلی (طرح مسکن مهر) است که درطی چند مرحله اجرا شد. از زمان شروع نهضت ملی مسکن باعث نشده که قیمت مسکن و اجاره بها کاهش پیدا کند. به عقیده کارشناسان طرح نهضت ملی مسکن در تعادل قیمت مسکن تاثیر پررنگی دارد. هدف نهضت ملی مسکن کمک به تامین مسکن خانوارهای فاقد مسکن، است. در ادامه به آخرین خبر از طرح نهضت ملی مسکن می پردازیم.
«ارسلان مالکی» در خصوص اقدامات سازمان ملی زمین و مسکن برای تامین بانک مسکن در طرح نهضت ملی، گفت: در خصوص ظرفیت ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن- بهرهمندی از اراضی مازاد سایر دستگاههای دولتی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن- اراضی در استانها شناسایی شده است اما به دلیل عدم همکاری سایر دستگاهها تاکنون حدود ۴ درصد اراضی به وزارت راه و شهرسازی تحویل شده و اسناد آن در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن است و مابقی را نیز در حال پیگیری هستیم. در این بخش نیاز به همکاری سایر دستگاههاست.
عضو هیاتمدیره سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص شناسایی زمین برای ایجاد شهرکهای جدید که سیاست دولت سیزدهم است، گفت: در مناطقی که اراضی دولتی در حریم و محدوده شهرها محدود است و اراضی کافی برای اجرای طرح نهضت وجود ندارد از ظرفیت ایجاد شهرک استفاده خواهد شد. بدین منظور در خارج از حریم شهرها، شهرکهای مسکونی ایجاد میشوند تا مشکلات مسکن آن شهرها از این طریق حل شود.
مالکی اعلام کرد: تاکنون ۴۳ هزار هکتار در موضوع شهرکها شناسایی شده است که مراحل امکانسنجی و بررسی برای قابلیت بارگذاری مسکونی را در کارگروههای مربوطه استانها و در کمیتههای مربوطه طی میکنند. اینها ظرفیتهای قانون جهش تولید مسکن است که باید از این ظرفیتهایی که وجود دارند استفاده کنیم و در اختیار طرح قرار بگیرد.
عضو هیاتمدیره سازمان ملی زمین و مسکن همچنین اعلام کرد: علاوه بر این موارد سازمان ملی زمین و مسکن موضوع دیگری را نیز در دست پیگیری دارد و آن نیز موضوع توافق با مالکان بخش خصوصی و مردم و یا نهادهایی است که دارای زمین هستند.
وی گفت: بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سایر مالکان این دسته از اراضی را در محدوده و حریم شهرها تحت مالکیت دارند و تمایل دارند با سازمان توافق کنند تا اراضی به محدوده شهر الحاق شود. در این بخش نیز حدود ۵ هزار هکتار اراضی شناسایی شده که مراحل مذاکره و توافق با مالکان را در استانها طی میکند.
مالکی تصریح کرد: توافق مالکان و نهادهای خصوصی برای الحاق اراضی به محدوده شهر با سازمان ملی زمین و مسکن نیز ظرفیت خوبی است تا در برخی از شهرها که دولت زمین ندارد، کار تولید مسکن تداوم پیدا کند. نیاز است تا اراضی مردم برای طرح در نظر گرفته شود که اینکار در روش توافق در دستور کار همکاران استانی و در دست پیگیری قرار دارد.
سخنگو و رییس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: دولت مردمی با «نهضت ملی مسکن» و وعده ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال درصدد است بخشی از مشکلات موجود در حوزه مسکن را برطرف کند.
علی بهادری جهرمی در یادداشتی نوشت: دیروز سالگشت افتتاح حساب شماره ۱۰۰ بود. «ساخت خانه ارزانقیمت»؛ این فرمان امام خمینی (ره) در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ بود. جنگ تحمیلی و سوءمدیریتهای پس از آن، اجازه نداد که مسکن شایسته، در دسترس همه ایرانیان قرار بگیرد. در سال ۱۳۵۵ مسکنهای بادوام یک درصد بود که اکنون به حدود ۶۰ درصد رسیده است.
سرانه تعداد مسکن نیز در سال ۱۳۵۵ معادل ۰.۷۹ درصد بوده که اکنون بیشتر شده است. اما با سرمایهای شدن مسکن، هنوز بسیاری از خانوادههای ایرانی یا مستاجرند و یا در خانههایی که مقاوم و زیبنده نیستند زیست میکنند. نمیتوان منکر خدمات بنیاد مسکن و سایر اقدامات نهادهای مختلف در طول این سالها برای خانهدار شدن اقشار مختلف شد، اما به رغم وعدههای مختلف دولتهای پس از انقلاب برای خانهدار شدن ایرانیان، دلایلی که کاویدن آن فرصتهای جداکانهای میطلبد مانع عملیاتی شدن وعدهها پیرامون مسکن شد.
«داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است». این فراز از اصل سیویکم قانون اساسی برگرفته از مطالبات به حق ولینعمتان انقلاب است. دوراندیشی بنیانگذار انقلاب و تدبیر قانونگذاران اساسی در کنار سایر متون قانونیِ لازمالاجرا نظیر سیاستهای کلی نظام در امور مسکن، تکالیف قانونی مشخصی را بر عهده دولت و سایر نهادهای حاکمیتی گذارده است که تحقق آن نیازمند همافزایی قوا و کار جهادی است.
دولت مردمی با «نهضت ملی مسکن» و وعده ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال درصدد است بخشی از مشکلات موجود در حوزه مسکن را برطرف کند. سند تحول دولت راهکارهای مشخص با زمانبندیهای معین را به این منظور تدارک دیده است. انشاالله بتوانیم در طول دوره خدمت، با همراهی مردم و کار جهادی و فراهم آوردن مسکن باکیفیت و موردنیاز، بخش مهمی از دغدغههای بجای خانوادههای ایرانی را برطرف کنیم.