بیمه بازنشستگان | ثبت نام بیمه بازنشستگان
بازنشستگان بخوانند | میزان حق بیمه بازنشستگان اعلام شد
به منظور ارتقاء خدمات رفاهی در بخش درمان و کاهش هزینههای درمانی برای بازنشستگان امکان بهرهمندی از بیمه بازنشستگان وجود دارد. خدمات بیمه بازنشستگان به صورت جبران بخشی از هزینههای درمانی بیمه شدگان است.صندوق بازنشستگی برای جبران و پرداخت بیشتر هزینه های درمان به بازنشستگان طرح تکمیلی بیمه بازنشستگان را اجرایی کرده است.بسیاری از بازنشستگان از این طرح ناراضی هستند و معتقدند بیمه بازنشستگان از کارایی لازم برخوردار نیست. در ادامه به آخرین خبر از بیمه بازنشستگان می پردازیم.
حق بیمه بازنشستگان همیشه محل بحث و دغدغه اصلی بازنشستگان بوده است. در شرایطی که مطالبات بازنشستگان در رابطه با همسان سازی از دوره پیشین بدون پاسخ باقی مانده، از سوی دیگر نیز هرچند دولت ۹ میلیارد تومان را برای اجرایی کردن این طرح اختصاص داده اما ابلاغ نشدن لایحه افزایش حقوق مصوب در سال جاری، نگرانیها را برای احقاق حقوق این افراد به نحو عادلانه افزایش داده است. این در حالی است که در موقعیت اقتصادی موجود با تورم ۴۵ درصدی و مشکلات عدیده معیشتی روبرو هستیم.
محمد اسکندری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نشست ماهانه روسای کانونهای بازنشستگان استان تهران که با حضور مدیران این صندوق برگزار شد، گفت: پوشش درمانی بازنشستگان از سال ۹۹ تغییری نکرده است.
او همچنین افزایش ۵۰درصدی حق بیمه بازنشستگان در مقابل افزایش ۳۰درصدی پوششهای درمانی را تحلیلی ناکامل عنوان کرد و ادامه داد: حق بیمه بازنشستگان از سال ۹۹تغییری نکرده بود، در حالیکه در همان سال پوششهای خدمات درمانی دو برابر شد و برخی خدمات دیگر هرچند ناچیز، به تعهدات و پوششها اضافه شد.
او در اینباره ادامه داد: این درحالی است که امسال پس از مدتها بدون تغییر ماندن حق بیمه، این سهم برای هر نفر از ۳۰هزار تومان به ۴۵هزار تومان افزایش یافت و پوشش خدمات درمانی هم مجددا تا ۳۰درصد افزایش پیدا کرد و با توجه بهعدم ایفای وعده غیرمتعهدانه و کذب مدیریت قبلی سازمان برنامه در پرداخت بخش مهمی از حق بیمه، بار مالی صندوق هم به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
اسکندری اجرای ماده ۸۵ توسط دستگاههای اجرایی را راهحل برون رفت از مشکل بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان کشوری عنوان کرد و گفت: در اجرایی شدن سیاستهای کلی تامین اجتماعی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده و دولت و وزارت مردم نیز با جدیت به دنبال اجرای آن است، این موضوع به صراحت دنبال خواهد شد و امیدواریم بیمه تکمیلی که دومین مطالبه بازنشستگان پس از حقوق است، در همه دستگاهها به صورت عادلانه عملیاتی شود.
مسئله افزایش حق بیمه بازنشستگان یکی از مهمترین مباحثی است که میتواند روی کیفیت زندگی این قشر از جامعه که عمدتا از بدنه اقشار سالمند هستند تاثیرات گستردهای داشته باشد. اما اخباری که از تعیین حق بیمه بازنشستگان به گوش میرسد حاکی از افزایش قابل توجه حقبیمه های بازنشستگان است که میتواند منجر به افزایش هزینههای زندگی این قشر شود و این امر در تعارض کامل با وعده های معیشتی دولت سیزدهم است.
سجاد پادام پیرامون «ویژگیهای نظام جامع و کارآمد تأمین اجتماعی» اظهار کرد: سیاست کلی تأمین اجتماعی بر این مهم تاکید دارد که وقتی افراد به سن سالمندی میرسند، تحت حمایت و پوشش درآمدی قرار بگیرند. در واقع سازوکار بیمههای اجتماعی هم به همین منظور فراهم شده است تا افراد بابت سنین سالمندی خود نگرانی نداشته باشند.
مدیرکل بیمههای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخی چالشهای پیش روی نظام بازنشستگی کشور را برشمرد و گفت: یکسری خلاءها و ایرادات قانونی داریم و بازنشستگی ما بر اساس قوانین غلط و اشتباه زیادی شکل گرفته که باعث شده برخی صندوقها امروز به بحران برسند.
سجاد پادام پیرامون «ویژگیهای نظام جامع و کارآمد تأمین اجتماعی» اظهار کرد: سیاست کلی تأمین اجتماعی بر این مهم تاکید دارد که وقتی افراد به سن سالمندی میرسند، تحت حمایت و پوشش درآمدی قرار بگیرند. در واقع سازوکار بیمههای اجتماعی هم به همین منظور فراهم شده است تا افراد بابت سنین سالمندی خود نگرانی نداشته باشند.
وی افزود: اما مسئله این است که همه افراد در دوره جوانی خود شاغل نبودهاند و یا امکان بهرهمندی از پوشش بیمهای برایشان فراهم نشده است. اینها وقتی به دوره سالمندی میرسند ممکن است در جامعه رها شوند. اینکه گفته شده است «سیاستهای کلی تامین اجتماعی نقطه عطفی در حوزه سیاست گذاریهای رفاه عمومی است» به این موضوع اشاره دارد که "تأمین اجتماعی چندلایه" تلاش میکند همه افرادی که باید در دوره پیری تحت پوشش قرار بگیرند، در جامعه رها نشوند.
مدیرکل بیمههای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حال حاضر نظام شناسایی ما تا حد زیادی با مشکلاتی مواجه است گفت: امسال حدود ۵۷ هزار میلیارد تومان در نظام بیمهای، حمایت بیمهای اعمال میکنیم و این مبلغی است که بابت آن وسع سنجی انجام نشده است و اگر در قالب نظام چندلایه، وسع سنجی کنیم این امکان را به ما میدهد که بتوانیم منابع را به دست مستحق واقعی برسانیم.
پادام افزود: مهمترین ابزاری که برای پیاده سازی سیاستهای کلی و نظام چندلایه نیاز داریم، نظام اطلاعاتی برخط و پیشرفته است که به همه اطلاعات و پایگاههای اطلاعاتی در کشور متصل باشد. پیشرفتهای خوبی در این زمینه اتفاق افتاده است. شاید هفت تا هشت سال قبل اصلاً چنین سازوکاری وجود نداشت، اما سالبهسال پیشرفتهای خوبی حاصل شده و در ششماهه اخیر هم اتفاقات خوبی رقم خورده است. به دنبال آن هستیم از طریق لایحه و مصوبهای، همه دستگاههای اطلاعاتی را ملزم به ارائه اطلاعات برخط به این پایگاه کنیم که دست ما را برای شناسایی افراد بیبضاعت باز میکند.